My Twitter Feed

16 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Οι άποροι δεν χρειάζονται σόου» -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Τι προβλέπει η β` φάση του ΤΕΒΑ -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

ΚΚΕ: Εκλογή νέας ΤΕ και γραμματέα -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Αγωγές από συνταξιούχους -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

30 «διμηνίτες» στο Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Εκρήξεις σε άσκηση χωρίς προβλήματα -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Παραιτήθηκε κι ο Λ. Δημητριάδης -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Κοκκινες γραμμες και πρασινα αλογα (ή πράσσειν άλογα)

Η χθεσινή κοινή ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γουντενούδη και των περιφερειακών συμβούλων, Παύλου Θωμαΐδη, Ανδρέα Βεργίδη και Χρήστου Ανθρακίδη, δημιούργησε πραγματικά αίσθηση. Η προσπάθεια χθες Τετάρτη να κρατηθεί «ζωντανό» ένα θέμα, που οι ραγδαίες εξελίξεις της Δευτέρας και της Τρίτης φάνηκε να το «αρχειοθετούν», δημιούργησε προβληματισμό και γέννησε ποικίλες αντιδράσεις.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς πιστεύοντας ακράδαντα στην αξία της άρτιας επιστημονικής ενημέρωσης και στην αξιοποίηση κάθε εμπειρίας, προτίθεται να συνεχίσει την προσπάθεια της προς την κατεύθυνση της πλήρους διαφωτίσεως (! – δικό μας το θαυμαστικό) της κοινωνίας», λένε οι «τέσσερις». Κι αυτό, επειδή κατά την άποψή τους, η συγκέντρωση στο Συνεδριακό «δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα» γιατί υπήρχε «κλίμα έντασης».

Ξεπερνώντας το γεγονός ότι γι` αυτό το «κλίμα έντασης» δεν υπήρξε η παραμικρή διαμαρτυρία εκ μέρους των παραγόντων-εκπροσώπων της κυβέρνησης στο πάνελ των ομιλητών, ρωτάμε ευθέως τους «τέσσερις»: Πόσες ενημερωτικές συγκεντρώσεις μπορούν ακόμα να κάνουν χωρίς «κλίμα έντασης»; Και πως θα διασφαλίσουν αυτό το πολυπόθητο κλίμα, με την κοινωνία του Κιλκίς παρούσα; Εκτός κι αν σκέφτονται να κάνουν τις συγκεντρώσεις με φέις κοντρόλ στην είσοδο!

Εντύπωση προκαλεί παρακάτω η φράση «οι οικολογικές, περιβαλλοντικές ή ακόμη και πατριωτικές ευαισθησίες του καθενός μας επ’ ουδενί δεν μπαίνουν σε αμφισβήτηση, διαβάθμιση και ζυγαριά». Αλήθεια, ποιός τις αμφισβήτησε, τουλάχιστον επίσημα; Πως, λοιπόν, ο πολίτης αυτού του τόπου να μη φέρει στο μυαλό του την παροιμία περί …μύγας και μυγιάσματος;

 Και φτάνουμε στις τελευταίες παραγράφους της ανακοίνωσης, όπου οι υπογράφοντες παίρνουν θέση. «Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς μέχρι στιγμής δεν έχει πεισθεί από την παράθεση επιχειρημάτων και απόψεων από την επίσημη Πολιτεία μέσω του αρμόδιου Υπουργείου», λένε. Οπότε,  το λογικό εξαγόμενο απ` αυτό, δεν είναι η απόρριψη της προτεινόμενης επένδυσης; Όοοοχι, μας λένε οι τέσσερις, θέλουμε «πλήρη διασφάλιση γραπτών εγγυήσεων και δεσμεύσεων οι οποίες θα περιληφθούν στην ενδεχόμενη σύμβαση με τον όποιο ανάδοχο του διεθνούς διαγωνισμού». Δηλαδή, πέρα απ` τον λογικό τους ακροβατισμό, θεωρούν  ότι μπορεί και να υπάρξει ανάδοχος! Κι απλώς επικεντρώνονται στις εγγυήσεις και δεσμεύσεις του. Πέραν των άλλων, κατάφεραν να γράψουν εις τα παλαιότερα των υποδημάτων τους και τη δέσμευση του κ. Μανιάτη που μετέφερε στη συγκέντρωση της Δευτέρας ο εκπρόσωπος του υπουργείου! «Όχι, ο διαγωνισμός δεν πρέπει να κηρυχθεί άγονος αν το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς πει «όχι» στα μεταλλεία. Εμάς μας ρωτήσατε;», φαίνεται να λένε οι περιφερειακοί μας άρχοντες!

Για να φτάσουν με τις τελευταίες λέξεις της ανακοίνωσής τους να μας πουν: «Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία μεταλλείων στην περιοχή μας». Προηγουμένως, όμως, υπάρχουν άλλες πέντε λέξεις: «Λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα». Και ποιά είναι αυτά τα «δεδομένα»; Όπως προκύπτει απ` την ανακοίνωση, το εξής ένα: Ότι οι «κόκκινες γραμμές» που θέτουν οι τέσσερις θα πρέπει να περιληφθούν στην «ενδεχόμενη σύμβαση». Άρα, η Αντιπεριφέρειά μας θα καθορίσει τη  τελική στάση της για τα μεταλλεία, αφού πρώτα αναδειχθεί ο ανάδοχος και αφού συνταχθεί η σχετική σύμβαση για να μπορέσουμε να δούμε αν τηρούνται ή όχι οι κόκκινες γραμμές. Ε, λοιπόν, κύριοι, αυτό είναι που ο κοσμάκης το λέει, κουβέντες για πράσινα άλογα! Γιατί, οι λογικοί ακροβατισμοί οδηγούν στο πράσσειν άλογα!

                                                                                                                                                                                     Γιάννης Καραγιαννίδης

Σχόλια
2 Σχόλια to “Κοκκινες γραμμες και πρασινα αλογα (ή πράσσειν άλογα)”
 1. Ο/Η ANNA-MAΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ λέει:

  ΆΨΟΓΗ η απάντησή σας στα πράσινα άλογά τους και τις δήθεν κόκκινες γραμμές τους!
  Άλλη μια φορά συγχαρητήρια !

 2. Ο/Η mostas45 λέει:

  Εγώ να πω ένα μπράβο στην Αντιπεριφέρεια που επιτέλους αναφέρει ότι δεν ξεσηκώθηκαν μόνο οι ‘’Κακοί Οικολόγοι’’ αλλά και οι ‘’Κακοί Πατριώτες’’ , οι οποίοι είναι κατά της παραχώρησης Γης και Ύδατος στους Κατακτητές-Πιστωτές. Σιγά σιγά αντιλαμβάνονται πράγματα πάντως.
  Να παραθέσω ένα βιντεάκι για να το δούνε όσο αναλύουν την επόμενη κίνηση που θα κάνουν ώστε να ‘’διαφωτιστούν’’ περισσότερο επί του θέματος
  http://www.youtube.com/watch?v=kQ8kEStvt7M
  Θα επανέλθω

Σχολιάστε