My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κοινή δήλωση υποψήφιων ΚΚΕ

Σε κοινή δήλωσή τους οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Νομό Κιλκίς Αλτιπαρμακίδου Ρία, Νικολαίδου Σταυρούλα, Σμυδάκης-Χαμουρούδης Ηλίας, Τεμεκενίδου Μέμα και Τσαουσίδης Κώστας, αναφέρουν τα εξής:

«Ξεκινάμε όλοι και όλες, μαζί με όλες και όλους τους φίλους του κόμματος και της ΚΝΕ που δώσαμε την μάχη των προηγούμενων εκλογών, με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία, να δώσουμε τη νέα εκλογική μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Τώρα μπορούν να μας εμπιστευτούν ακόμα περισσότεροι, τώρα μπορούμε να πείσουμε και εκείνους που ταλαντεύτηκαν, το σκέφτηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά, δεν έκαναν το βήμα.

Στη νέα εκλογική μάχη, που είναι μπροστά μας, το δίλημμα που προβάλει ξεκάθαρα μπροστά στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα, είναι ένα : «Ή δίνεις συναίνεση στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ή ενισχύεις τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων».

Ο κόσμος ξέρει ότι αντίπαλοι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που τη στήριξαν, την εφάρμοσαν και ουσιαστικά την αθώωσαν, ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση.

Αλλά και αυτοί που ταλαντεύονται ας σκεφτούν:

  • Ποιος θα πάει κόντρα στα 350 προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, όταν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τα έχουν ήδη υπογράψει και αποφασίσει στα πλαίσια της ΕΕ;
  • Ποιος θα παλέψει δίπλα στους εργαζόμενους για αυξήσεις στους μισθούς, κόντρα στις απολύσεις και την απληρωσιά, για υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας; Όλοι εκείνοι που έχουν στηρίξει αντεργατικά μέτρα τα προηγούμενα χρόνια;
  • Ποιος θα εμποδίσει πλειστηριασμούς και θα επανασυνδέσει ρεύματα, αν όχι αυτοί που το έκαναν και πριν, δηλαδή οι κομμουνιστές, όταν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ χάριζαν τα σπίτια μας στα funds;
  • Ποιος παλεύει το δικαίωμα της νεολαίας για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα;
  • Ποιος θα στηρίξει τους εκπαιδευτικούς, τη δημόσια δωρεάν Παιδεία; Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά την ώρα που όλα τα άλλα κόμματα (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) είναι υπέρ της αξιολόγησης, είναι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16.
  • Ποιος θα παλέψει για την Υγεία του λαού; Το ΚΚΕ που μπήκε μπροστά στην πανδημία, που πάλεψε να στελεχωθούν τα δυο νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νομού, και όχι αυτοί που έλεγαν “θα λογαριαστούμε μετά”.

Η εαρινή Σύνοδος της ΕΕ είναι αποκαλυπτική για το νέο χτύπημα που ετοιμάζεται στο λαό, με νέα φοροεπιδρομή, την καθήλωση μισθών, τους νέους «κόφτες» στην Υγεία, την ένταση της φοροληστείας, τα ματωμένα πλεονάσματα, πογκρόμ πλειστηριασμών. Μπροστά σε όλα αυτά, μόνο το ΚΚΕ μπορεί να κάνει πραγματικά λαϊκή- εργατική αντιπολίτευση, μέσα στη Βουλή, αλλά και έξω στους δρόμους του αγώνα!

Στις 25 Ιούνη, στις νέες εκλογές, το σύνθημα είναι ένα!

Ψηλώνουμε κι άλλο το ΚΚΕ στο Κιλκίς, δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας!»

Σχολιάστε