My Twitter Feed

15 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ με Ν. Παππά -

Παρασκευή, 15 Μάρτιος, 2019

Με Δ. Τσαντάκη ο Φ. Γεωργιάδης -

Πέμπτη, 14 Μάρτιος, 2019

Στήριξη σε Μηνά και Κυριακίδη -

Πέμπτη, 14 Μάρτιος, 2019

«Φτωχός συγγενής ο ν. Κιλκίς» -

Πέμπτη, 14 Μάρτιος, 2019

Νέος συνδυασμός στην Αξιούπολη -

Πέμπτη, 14 Μάρτιος, 2019

Βρέχει χρήμα γι` αντιπλημμυρικά -

Τετάρτη, 13 Μάρτιος, 2019

Το 40% γυναικών φέρνει αλλαγές -

Τετάρτη, 13 Μάρτιος, 2019

Δωδώνη:Πήρε 45% της Unismack -

Τετάρτη, 13 Μάρτιος, 2019

Κοινή δήλωση για Υγεία – Παιδεία

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κιλκίς, Γιάννης Φαχουρίδης και Παιονίας, Τάσος Βασιλακάκης, με αφορμή τη σύσκεψη φορέων για τα οξυμένα ζητήματα στην Υγεία και την Παιδεία στο Κιλκίς, αναφέρουν τα εξής:

«Η πρωτοβουλία που πάρθηκε από το Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς, να καλέσουν τα σωματεία και τους φορείς της πόλης σε κοινή σύσκεψη για τα οξυμμένα προβλήματα στην Υγεία και την Παιδεία στο νομό μας, είναι πολύ σημαντική και χρειάζεται να στηριχτεί από το σύνολο των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης των του χωριού, τη νεολαία και τους συνταξιούχους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τόσο στο Κιλκίς όσο και στην Παιονία έχει αναδείξει πολλές φορές τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με την έλλειψη προσωπικού (κυρίως ιατρικού) στο Νοσοκομείο Κιλκίς και Γουμένισσας, με τους δεκάδες αναπληρωτές που εργάζονται για 6-7-8-9 μήνες και μετά απολύονται, αλλά και όσους πηγαινοέρχονται καθημερινά από τη Θεσσαλονίκη εδώ και χρόνια γιατί έχουν ελαχιστοποιηθεί οι μεταθέσεις και οι διορισμοί μόνιμου προσωπικού.

Επίσης, έχουμε αναδείξει πολλές φορές τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με το κτιριακό, τόσο στα δύο Νοσοκομεία όπου απαιτείται να παρθούν άμεσα μέτρα ελέγχου, επισκευών και κατασκευής νέων κτιρίων, όσο και στα Σχολεία του νομού, όπου πλέον είναι πίσω από τις ανάγκες της εποχής και χρειάζεται να φτιαχτούν νέες αίθουσες και να χτιστούν νέα σύγχρονα σχολεία.

Σοβαρό ζήτημα είναι και η συνεχής υποχρηματοδότηση της υγείας και της παιδείας από το κράτος και η συνεχής εμπορευματοποίησή τους, που οδηγούν το λαό να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχει την υγεία του και τη μόρφωσή του.

Γι’ αυτά τα ζωτικής σημασίας προβλήματα χρειάζεται ο λαός του νομού να δείξει το ανάστημά του, να διεκδικήσει όσα του αναλογούν, όσα του αξίζουν, όσα δικαιούται με βάση τον πλούτο που παράγεται στη χώρα μας.

Δεν μπορεί η χώρα μας να ξοδεύει κοντά στα 4 δις ευρώ για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, να μειώνεται συνεχώς η φορολογία των ΑΕ, των μετόχων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, το κράτος και οι δήμοι να περηφανεύονται για τα πλεονάσματα που έχουν στα ταμεία τους, και ο λαός να στενάζει και να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του.

Ο λαός να βγει στο προσκήνιο βάζοντας μπροστά τις δικές του ανάγκες.

Να κάνει τη διαφορά, και να μην περιμένει να αλλάξουν τα κόμματα που τον έφεραν σ’ αυτό το σημείο, αλλά να στηρίξει το ΚΚΕ παντού και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους Δήμους και την Περιφέρεια.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδικεί:

             Την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας, με την ανάπτυξη, στελέχωση και εξοπλισμό των αναγκαίων υποδομών και χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.

             Την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων.

             Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών. Την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους προσωπικού.

Στους Δήμους της χώρας που άσκησαν διοίκηση δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» το προηγούμενο διάστημα:

             Μειώθηκε σημαντικά η δημοτική φορολογία και χτυπήθηκε η ανταποδοτικότητα σε λειτουργίες και υπηρεσίες του Δήμου.

             Στηρίχθηκαν τα σχολεία και διευρύνθηκε το δίκτυο των παιδικών – βρεφικών σταθμών. Πάρθηκαν πρωτοβουλίες για δομές αλληλεγγύης προς τον κόσμο που ζει στη φτώχεια.

             Υπερασπίστηκαν και διεύρυναν με κινητοποιήσεις τους χώρους πρασίνου – αθλητισμού – αναψυχής. Διεκδίκησαν γενικότερα έργα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.

             Διεκδίκησαν χώρους και υποδομές προς όφελος του λαού.

Με ισχυρό ΚΚΕ παντού κάνουμε την πραγματική διαφορά!»

Σχολιάστε