My Twitter Feed

28 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Να σπάσει ο δήμος στα τρία» -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Οι υποψήφιοι του Τζιτζικώστα -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Η ομιλία Βορίδη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Ημερίδα με Π. Γκαρσία και Μ. Σνάουτσνερ -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

ΝΟΔΕ: Καταλυτικός ο Αυγενάκης -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

«Δεν υπάρχουν χρίσματα ΝΔ» -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

«Έθεσε εαυτόν» εκτός ΝΟΔΕ -

Τρίτη, 26 Μάρτιος, 2019

ΕΒΕ: Ρήγμα στη μειοψηφία! -

Τρίτη, 26 Μάρτιος, 2019

ΚΝΕ: Προβολή ταινίας στο Χέρσο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29/07 στο Χέρσο, η προβολή ταινίας που διοργάνωσε η Τ.Ο. Κιλκίς της ΚΝΕ στα πλαίσια του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ που στο Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτέμβρη στην πλατεία Ειρήνης.

provoli-tainiasΠρώτο ραντεβού γι’ αυτό το καλοκαίρι η ταινία «Trumbo», μια ταινία για μια δύσκολη και θυελλώδη περίοδο στην ιστορία των ΗΠΑ, την πολυδιαφημιζόμενη χώρα της “ελευθερίας”.

Η υπόθεση της ταινίας αφορά τον Dalton Trumbo, ο οποίος είναι από τους πιο πετυχημένους σεναριογράφους το 1940 στην Αμερική και σ’ όλο τον κόσμο. Ο Dalton Trumbo, μια προσωπικότητα που καθόλου σχέση δεν έχει με τον κοσμικό κύκλο του Hollywood, είναι ένας άνθρωπος που υποστηρίζει τα εργατικά συνδικάτα, την ισοτιμία στους μισθούς, τα πολιτικά δικαιώματα. Όταν καλείται στο δικαστήριο μαζί με άλλους συναδέλφους του για να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Ενεργειών, ο Trumbo αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις και καταλήγει σε μια ομοσπονδιακή φυλακή, ενώ εξασφαλίζει την αιώνια έχθρα της ισχυρής αντικομμουνίστριας κοσμικογράφου Hedda Hopper. Για τα επόμενα 13 χρόνια, όλα τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ αρνούνται να προσλάβουν τον Trumbo από φόβο μήπως συνδεθούν με τις ριζοσπαστικές πολιτικές του  αντιλήψεις. Ο Trumbo αναγκάζεται να πουλήσει το σπίτι του, ενώ οι φίλοι, οι συνάδελφοι και οι γείτονες τον αποφεύγουν. Όμως δεν πτοείται και συνεχίζει ακάθεκτος να γράφει σενάρια, είτε χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο είτε με την υπογραφή άλλων σεναριογράφων. Καταφέρνει να κερδίσει 2 Όσκαρ, για το The Brave One και το Roman Holiday.

Σήμερα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου η ανάγκη για ψυχαγωγία αποτελεί πολυτέλεια, και ενώ υπάρχουν μια σειρά πολιτιστικές δραστηριότητες και πολιτιστικά γεγονότα, όπως θέατρα, συναυλίες, κλπ, πολλοί νέοι δεν έχουν πρόσβαση, γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το αντίτιμο. Στον νομό μας, ακόμη περισσότερο το πολιτιστικό κομμάτι έχει υποβαθμιστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση προσωπικές πρωτοβουλίες νέων και παλαιότερων καλλιτεχνών ή φίλων των τεχνών.

Η ΚΝΕ δίνει αυτή τη διέξοδο ψυχαγωγίας στους νέους μέσα από τις προβολές ταινιών που διοργανώνει και τον Αύγουστο στο Ν. Κιλκίς, με επόμενο σταθμό στις 22/08 στη Σάντα, στις 26/08 στην κεντρική πλατεία Πολυκάστρου και στις 29/08 στην πλατεία Κήπου στο Κιλκίς.

Δελτίο τύπου από ΚΝΕ Κιλκίς

Σχολιάστε