My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

ΚΝΕ: Καταγγέλλει προσαγωγή μελών της, σε Κιλκίς

kne-1KNE Κιλκίς της καταγγέλλει τη προσαγωγή τριών μελών της, που έγινε χθες (Πέμπτη) το βράδυ, επειδή τοποθετούσαν πανό για την αυριανή εκδήλωση της Οργάνωσης στο Επιμελητήριο Κιλκίς. Κάνοντας λόγο για “καταστολή, κρατική βία και τρομοκρατία”, η ΚΝΕ Κιλκίς αναφέρει στην ανακοίνωση-καταγγελία της, τα εξής:

Αυτή η προκλητική αστυνομική ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες ανάλογες συλλήψεις και παραπομπές στον εισαγγελέα,  μελών της ΚΝΕ, με την αιτιολογία της προπαγάνδισης εκδηλώσεων της οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα τα 3 μέλη της ΚΝΕ ενώ τοποθετούσανε πανό ενόψει εκδήλωσης της οργάνωσης κρίθηκαν «παράνομοι» και προσήχθησαν στο τμήμα ασφαλείας Κιλκίς όπου παρόλο που έγινε εξακρίβωση στοιχείων η αστυνομία συνέχισε να ζητάει προσωπικά δεδομένα από τα μέλη της ΚΝΕ.

Είναι τυχαίο άραγε ότι δυο μέρες πριν για τον ίδιο λόγο δικάστηκαν αλλά δυο μελή της ΚΝΕ στην Θεσσαλονίκη; Φοβούνται μήπως, ότι η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ αγκαλιάζει όλο και περισσότερους νέους και νέες; Ότι ο λαός οργανωμένος μπορεί να γκρεμίσει αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική;

Απαντάμε:

Η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης και η διέξοδος από αυτή προς το συμφέρον των μονοπωλίων, για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας τους, απαιτούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού, απαιτούν ένταση της καταστολής και της τρομοκράτησης του λαού.

Οι επενδύσεις που προωθούν θα γίνουν στις πλάτες της χρεοκοπημένης λαϊκής οικογένειας. Η ανάπτυξη που υπόσχονται σημαίνει δουλειά με 300-400 ευρώ, χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Καμιά βελτίωση της ζωής του λαού δεν πρόκειται να φέρει, ούτε την ανεργία θα αντιμετωπίσει.

Για τις επενδύσεις που προωθούν, δε θέλουν μόνο τους εργαζόμενους να είναι με μισθούς πείνας, αλλά και με σκυμμένο το κεφάλι. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση προωθεί τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό κίνημα, προωθώντας ουσιαστικά την παρεμπόδιση των απεργιών. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει απεργία που δεν την έχουν βγάλει παράνομη και καταχρηστική. Αυτό τον σκοπό εξυπηρετεί το δόγμα “νόμος και τάξη” της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Το δόγμα “νόμος και τάξη”, βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να εφαρμόζεται στο πετσί των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων που αγωνίζονται για το δίκιο τους.

Είδαμε τους εργαζόμενους-απεργούς του Μετρό να επιτάσσονται, τους απεργούς ναυτεργάτες να επιστρατεύονται και τους αγρότες που παλεύουν για το ψωμί των οικογενειών τους να χτυπιούνται από τα ΜΑΤ στο μπλόκο της Νίκαιας. Με το βούρδουλα προσπαθούν να φοβίσουν την νεολαία που υποφέρει. Τη θέλουν υποταγμένη σε αυτήν την πολιτική, να μη σηκώνει κεφάλι, να δουλεύει με μισθό πείνας, να μην εξοργίζεται με την αύξηση της ανεργίας.

Η καταστολή και η κρατική βία και τρομοκρατία σε όλο τους το μεγαλείο!

Τους ενοχλεί η πρωτοπόρα δράση των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η αλύγιστη στάση και δράση τους κόντρα στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους τους. Γι’ αυτό θέλουν να πετάξουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ έξω από τους χώρους, για να μην κουνιέται φύλλο. Γιατί πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης.

Όσο και να πασχίζουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ δεν μπορούν να τους φοβερίσουν.

Τα αφεντικά και οι μηχανισμοί τους, τα τσιράκια τους, όσοι προσπαθούν να εμποδίσουν την παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, θα πάρουν την απάντησή τους.

Η υποταγή στην αντεργατική και αντιλαϊκή βαρβαρότητα, η μοιρολατρική αποδοχή των κυβερνητικών μέτρων που σφαγιάζουν στην κυριολεξία τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου που επιχειρούν να καλλιεργήσουν, δεν θα περάσει.

Η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο εργάτη,  άνεργο, μαθητή, σπουδαστή που τσακίζεται από αυτήν την πολιτική, να καταδικάσει τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και καταστολής και να ριχτεί στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της λαομίσητης πολιτικής και εξουσίας, που πλέον μόνο με το βούρδουλα και την τρομοκρατία μπορεί να σταθεί.

Καλούμε όλη τη νεολαία του Κιλκίς να δώσει το παρόν στην εκδήλωση της ΚΝΕ με θέμα « Αλήθειες και Ψέματα για το σοσιαλισμό. Η Σοσιαλιστική εξουσία» Το Σάββατο στις 6 μμ στο επιμελητήριο Κιλκίς”.

Σχολιάστε