My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κλιμακώνουν οι συμβασιούχοι

*Ανακοίνωση συμπαράστασης απ` το Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς.

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, ανέφερε στη σημερινή (Τετάρτη) συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι «πρέπει να βρεθεί η βέλτιστη λύση για τους συμβασιούχους», οι συνδικαλιστές των ΟΤΑ αντέδρασαν κατ` αρχάς αρνητικά κάνοντας λόγο για γενικόλογη αναφορά που δεν λύνει το πρόβλημα της άμεσης απόλυσης 10.000 εργαζόμενων στην καθαριότητα των δήμων.

Οι συνδικαλιστές επικαλούνται το γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, είπε στη χθεσινή τους συνάντηση ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, παρά μόνο να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα τους. Επιμένουν δε, στο πρόσφατο αίτημά τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις εργαζόμενων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Γι’ αυτό το λόγο επιμένουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, η πρώτη φάση των οποίων κλείνει αύριο με 24ωρη απεργία σε όλους τους δήμους της χώρας. Παράλληλα, δεν αποκλείουν και καταλήψεις ΧΥΤΑ, καθώς και 48ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα.

Πώς θα σταματήσουν οι εργαζόμενοι τις κινητοποιήσεις;  Προς το παρόν, μόνον αν μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, καθώς οι προτάσεις Σκουρλέτη για 2.500 προσλήψεις μόνιμων αλλά και για κάλυψη των έκτακτων αναγκών καθαριότητας που θα προκύψουν στους δήμους μετά την απόλυση των συμβασιούχωνς με προσλήψεις νέων συμβασιούχων, κυρίως διμηνιτών αλλά και οκταμηνιτών, δεν γίνονται τουλάχιστον επί του παρόντος δεκτές από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το ΠΔ 164/2004 (Παυλόπουλου) οι σημερινοί συμβασιούχοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επαναπροσληφθούν στις θέσεις αυτές, καθώς απαγορεύεται να συνάψουν και δεύτερη σύμβαση μέσα στο ίδιο έτος.

Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς: Στηρίζουμε τον αγώνα τους

Σε ανακοίνωσή του, με τίτλο “καμιά απόλυση – αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά”, ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς αναφέρει τα εξής:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ επικαλούμενη την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κοροϊδεύει τους εργαζόμενους παρουσιάζοντας ως λύση στη σφαγή τις “δίμηνες” συμβάσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες στους Δήμους.

Τέρμα πια στην κοροϊδία δε θα δεχτούμε καμιά απόλυση συνάδελφου συμβασιούχου. Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων. Το πρόβλημα μας αφορά όλους. Κάθε χρόνο στο χώρο της εκπαίδευσης ζούμε τις χιλιάδες απολύσεις συνάδελφων αναπληρωτών, την πολίτικη των περικοπών και της χρόνιας αδιοριστίας.

Το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά ενώνει όλους τους εργαζόμενους απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας.

  • Καμιά απόλυση συμβασιούχου.
  • Να υλοποιήσει η κυβέρνηση εδώ και τώρα το αίτημα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Δυναμώνουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη στον αγώνα των συμβασιούχων. Παίρνουμε θέση στην κοινή πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά.”

Κοινή δήλωση δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Εξ` άλλου, με κοινή τους δήλωσή τους τάσσονται στο πλευρό των συμβασιούχων για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική η παράταση των συμβάσεων και η πληρωμή μισθών για την εργασία που παρείχαν από την παράταση και μετά, οι δήμαρχοι Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος, που εκλέχτηκαν με τη Λαϊκή Συσπείρωση”.

Σχολιάστε