My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στη Ν. Καβάλα

Μία ακόμα επίσκεψη πραγματοποίησε η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη Νέα Καβάλα, με αφορμή την φιλοξενία επιπλέον 1000 προσφύγων στη Δομή από τις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Στο κλιμάκιο της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ συμμετείχε ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Βασιλακάκης (Παιονίας) και Γιάννης Φαχουρίδης (Κιλκίς).

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ διαπίστωσαν για ακόμα μία φορά τα σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση του προσφυγικού και τη διαιώνιση της ίδια απαράδεκτης κατάστασης μετά την εφαρμογή της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, την οποία υπερασπίζεται τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Εξαιτίας αυτών των συμφωνιών πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας και φιλοξενούνται σε πολύ άσχημες συνθήκες.

Στη Δομή της Νέας Καβάλας, πέρα από τα διαρκή ζητήματα σε σχέση με την παραχώρηση ασύλου, της δυνατότητας οι πρόσφυγες και μετανάστες να μπορούν να πάνε στις χώρες που επιθυμούν και τις συνολικές συνθήκες διαβίωσης, υπάρχουν και επί πλέον προβλήματα.

Σοβαρά ζητήματα θα προκύψουν με τη διαβίωση στις σκηνές, μόλις ο καιρός αρχίσει να «χαλάει» και έρθουν οι βροχές και τα κρύο του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Σοβαρές είναι επίσης οι ελλείψεις σε φάρμακα καθώς και σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου και το Νοσοκομείο Κιλκίς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, βρίσκονται στα όριά τους, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και του μειωμένου προσωπικού.

Ακόμα, ζητήματα υπάρχουν και με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που ζουν στη Δομή, με την ανάγκη που έχει προκύψει οι ενήλικες να μάθουν τα Ελληνικά, με τις ελλείψεις σε διερμηνείς κ.ά.

Ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει από το πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων που φιλοξενούνται στη Δομή (πάνω από 2000 άτομα) είναι αυτό με την υδροδότηση, μιας και ο σχεδιασμός του δικτύου είναι για μικρότερες προδιαγραφές.

Ο Βουλευτής όπως και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ διαβεβαίωσαν πως το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα για τα επείγοντα ζητήματα, προσωπικό, γιατροί, νοσηλευτές, φάρμακα, εκπαίδευση, υδροδότηση, καθαριότητα κτλ.

Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ, θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, ενάντια στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, υπέρ του κλεισίματος των άθλιων hotspot που αναγκάζουν κατατρεγμένους να ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες.

Δελτίο τύπου από ΚΚΕ

Σχολιάστε