My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Κλαπ – κλαπ – κλαπ

karteros-thanasisΤου Θανάση Καρτερού.


Πώς τα λένε, πώς τα λένε, τα κανάλια, ο ΔΟΛ, οι δόλιοι και οι πορτοφόλιοι. Τι έκτακτος που ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του αναμέτρηση με τον Τσίπρα. Πώς χάραξε -τι λες, ρε παιδί μου!- μια νέα αντιπολιτευτική γραμμή. Πόσο επιδέξια χειρίστηκε την κριτική, την αυτοκριτική, τη σωφροσύνη και την αβροφροσύνη. Και πώς τώρα πια η Δεξιά απέκτησε αρχηγό με αρχή, μέση και τέλος. Και θα τον κάνει τον Τσίπρα τρεις παράδες – δύο στην πραγματικότητα, ο τρίτος είναι δώρο του Ψυχάρη.

Αυτό το μαζικό, κατευθυνόμενο κλαπ – κλαπ – κλαπ από μεγάλα ΜΜΕ το έχουμε βέβαια ξανακούσει. Και μας βγήκε σε κακό. Με τον Γιωργάκη, παραδείγματος χάρη, σχετικά πρόσφατα, που τον έκαναν άγιο του ανανεωτισμού, όσιο του ριζοσπαστισμού, Θεό του σοσιαλισμού. Οι ίδιοι δόλιοι και πορτοφόλιοι. Τον έντυσαν, τον στόλισαν και τον έσπρωξαν από πόρτες και παράθυρα να χωθεί γαμπρός στο Μαξίμου. Μέχρι που τον πήραν χαμπάρι οι Έλληνες και μαζί πήραν χαμπάρι και τους κλαπ – κλαπ – κλαπ.

Αλλά το χούι δεν κόβεται. Ό,τι να ‘ναι, αρκεί να αποκτήσουν έναν Τσίπρα με γραβάτα. Αλλά μπορεί το κλαπ – κλαπ – κλαπ να σκεπάσει την πραγματικότητα; Κι αν μπορεί, για πόσο; Ε, η πραγματικότητα είναι ότι από προχθές άρχισαν οι στενοχώριες. Γιατί δεν το ‘χει ο Μητσοτάκης, πώς να το κάνουμε. Δεν το ‘χει μάλιστα τόσο πολύ, ώστε το καταλαβαίνουν και οι βαμμένοι της παράταξης, που δεν είναι δόλιοι και πορτοφόλιοι. Και δεν εννοώ ότι είναι νεοφιλελεύθερος μέχρι γραβάτας. Μπορείς να είσαι νεοφιλελεύθερος με κάποιο πολιτικό βάρος.

Αυτό το βάρος του λείπει. Τραγικά. Όταν μπήκε στα βαθιά με τις γελοιότητες -αγγλιστί!!- για τον Τσακαλώτο, τις ανοησίες για τρακτέρ και ΔΝΤ, τα μελό για το πόσο ειλικρινής θα είναι με τον λαό, την πήρε και τη σήκωσε τη σοβαρότητα. Και εμφανίστηκε ο Κυριάκος κάτω από τον Μητσοτάκη. Μια κακιασμένη παιδικότητα -θα σε φτιάξω εγώ- μαζί με μια αβάσταχτη ελαφρότητα. Διότι όταν το παίζεις ακριβός, δεν πέφτεις στη φτήνια -άκου τρακτέρ και ΔΝΤ!- μόλις στριμωχτείς. Δεν έμαθε ούτε αυτό από τον μπαμπά του ή έστω από την αδελφή του.

Εντάξει, θα ακούσουμε πολλά για τα κλέη του ανδρός. Υπομονή. Γρήγορα θα δούμε και μ’ αυτόν πόσο εύκολα τα κλαπ – κλαπ – κλαπ γίνονται σφαλιάρες…

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε