My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΚΚΕ: Όλα τα παιδιά στους Παιδικούς

Tην δημιουργία και στήριξη νέων, σύγχρονων δημόσιων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών για τα παιδιά  όλων των λαϊκών οικογενειών απαιτεί η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνοντας τα εξής :

 PAIDIKOI-STATHMOI“Οι δημόσιες δομές για το παιδί και την οικογένεια λιγοστεύουν, η χρηματοδότηση τους γίνεται με το σταγονόμετρο, σε πολλούς Δήμους της χώρας συρρικνώνονται και κλείνουν παιδικοί σταθμοί. Για μια ακόμη χρονιά χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών θα βρεθούν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών γιατί αποκλείονται από τις δημοτικές δομές και αδυνατούν να πληρώνουν υπέρογκα πόσα στις ιδιωτικές. Αποκλείονται περισσότερα παιδιά, καθώς επίσης παιδιά δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, άνεργων μητέρων.

Φέτος η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ανά παιδί μειώθηκε και πάλι με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα παιδιά. Οξύνεται η έλλειψη προσωπικού. Οι παιδικοί σταθμοί άνοιξαν με μεγάλες ελλείψεις. Η ανάγκη αγωγής και φροντίδας του παιδιού γίνεται πεδίο εμπορικής δραστηριότητας, εντείνει την ανασφάλεια και την αγωνία του νέου νοικοκυριού, τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων στις αντίστοιχες δομές. Η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με εργαλείο την λεγόμενη αξιολόγηση εργαζομένων και δομών οδηγούν στο κλείσιμο κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες και σε απόλυση χιλιάδες εργαζομένους σε αυτές. Το πέρασμα των αντίστοιχων υπηρεσιών στους ιδιώτες, στις Μ.Κ.Ο, στις λεγόμενες συνεταιριστικές επιχειρήσεις των ανέργων-απολυμένων θα σημάνει την παραπέρα εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση των υπηρεσιών για τα παιδιά και τις λαϊκές οικογένειες. Δεν είναι τυχαίο ότι σε μια σειρά από ιδιωτικούς σταθμούς που σήμερα συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ απολύεται προσωπικό αντί να προσλαμβάνουν και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εκβιάζουν την συμμετοχή των γονιών για φαγητό και μεταφορά.

Συνολικά, δεν περνά απαρατήρητο για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες στην χώρα ότι η όποια αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κονδυλίων του ΕΣΠΑ για δομές στήριξης του παιδιού και της οικογένειας πάει μαζί με την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης τους, φέρνοντας ως αποτέλεσμα την παραπέρα συρρίκνωση των δημόσιων δομών για το παιδί και όχι την διεύρυνση και την ενδυνάμωση τους όπως απαιτείται. Ζήτημα ιδιαίτερα κρίσιμο σήμερα στην φάση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, που η λαϊκή οικογένεια δοκιμάζεται με την ανεργία και τα παιδιά των άνεργων και φτωχών οικογενειών βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Πως τοποθετείται η Επιτροπή στα δίκαια αιτήματα εργαζόμενων και άνεργων γονέων μέσα από σωματεία και λαϊκούς φορείς, που απαιτούν:

  • Να διευρυνθούν και να στηριχτούν οι δημοσιές δομές για την φροντίδα και αγωγή του παιδιού στην χώρα, να μην μείνει κανένα παιδί και ειδικά των άνεργων οικογενειών εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών, να καταργηθεί η συμμετοχή τους στα τροφεία
  • Να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Δημόσιους – Δωρεάν – Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα φαγητού. Με μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό. Καμιά απόλυση συμβασιούχου στους παιδικούς σταθμούς, να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις τους και απελευθέρωση των προσλήψεων σε αυτό τον κρίσιμο τομέα για μόνιμο και επαρκές προσωπικό.
  • Να μην κλείσει κανένας Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός και να δημιουργηθούν νέοι γιατί δεν επαρκούν.
  • Να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή τους, με προτεραιότητα τις λαϊκές εργατικές γειτονιές, από τον κρατικό προϋπολογισμό και με την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.”
Σχολιάστε