My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Το γλέντι στη Κορομηλιά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμα μία χρονιά το λαϊκό γλέντι της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ στην Κορομηλιά του Κιλκίς.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η παρουσίαση ποντιακών χορών από το παιδικό και το μεγάλο χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου, η διατήρηση του οποίου γίνεται με μεγάλη προσπάθεια από τα μέλη του Συλλόγου, μιας και είναι λίγες οι νέες οικογένειες που παραμένουν στο χωριό.

Χαιρετισμό, εκ μέρους της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, απηύθυνε ο Κώστας Τσαουσίδης.

Από την αρχή της ομιλίας ανέφερε ότι από τη μία πλευρά βρίσκεται η στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, την οποία – παρά τις όποιες διαφορές τους – υπηρετούν πιστά όλα τα αστικά κόμματα, και από την άλλη βρίσκεται ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ.

Εξήγησε ότι όλα τα αστικά κόμματα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα απασχολεί η καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλαδή η ανάκαμψη του κεφαλαίου. «Αυτή η ανάπτυξη», σημείωσε, «δεν μπορεί να είναι σε όφελος και των εργατών και των καπιταλιστών. Η ανάπτυξη που ονειρεύονται τα αστικά κόμματα στηρίζεται στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, στους χαμηλούς μισθούς, στην απλήρωτη εργασία, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στην απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, κ.ά. Παράλληλα, επιδιώκουν να επικρατεί σιγή νεκροταφείου, γι’ αυτό φέρνουν νόμο για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης». Εξήγησε, ακόμα, ότι κομμάτια του ίδιου παζλ της αντιλαϊκής πολιτικής είναι τόσο οι διαδικασίες κλεισίματος της 3ης αξιολόγησης όσο και ο προϋπολογισμός του 2018.

Τόνισε ότι: «τώρα είναι ανάγκη να συζητηθεί ακόμα πιο πλατιά με την εργατική τάξη ότι το μοναδικό αντίπαλο δέος σε αυτήν τη στρατηγική είναι η πολιτική πρόταση που αμφισβητεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, δηλαδή το Πρόγραμμα του ΚΚΕ, που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους, τους παραγωγούς του πλούτου ως τους μόνους που πρέπει να καρπώνονται τα αποτελέσματα του κόπου τους.

Τώρα πρέπει να απασχολήσει περισσότερους εργαζόμενους η ανάγκη ενίσχυσης της αντικαπιταλιστικής – αντιμονοπωλιακής γραμμής πάλης στο εργατικό – λαϊκό κίνημα. Να γίνει υπόθεση περισσότερων η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, το στέριωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας. Με αυτό το κριτήριο πρέπει να αντιμετωπίζεται και κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη.»

Με αφορμή και την πρόσφατη εκδήλωση της ΤΟ Κιλκίς για την επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, σημείωσε ότι η κοινωνία για την οποία παλεύει το ΚΚΕ έχει δείξει την ανωτερότητά της, εκεί που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός, τον προηγούμενο αιώνα. Έχει δείξει την ανωτερότητά της σε ότι αφορά τις κατακτήσεις που είχε η εργατική τάξη από τη στιγμή που δεν υπήρχε ανεργία, που η κατοικία, οι διακοπές, η θέρμανση, ο ηλεκτρισμός, το νερό ήταν εξασφαλισμένα για όλο το λαό, η υγεία και η παιδεία παρέχονταν δωρεάν σε όλους, η πρόνοια αποτελούσε συστατικό των σοσιαλιστικών κρατών κτλ.

Ολοκληρώνοντας τόνισε ότι οι ανατροπές του σοσιαλισμού δεν επιβεβαιώνουν ότι ο σοσιαλισμός είναι μία ουτοπία. Αντίθετα επιβεβαιώνουν πως όταν γίνονται παραχωρήσεις στον καπιταλισμό, στους νόμους της αγοράς, στις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, τότε κινδυνεύει η οικοδόμηση του σοσιαλισμού, τότε η παραγωγή απομακρύνεται από την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Δελτίο τύπου από την ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ

Σχολιάστε