My Twitter Feed

22 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αυξήσεις μισθών για κοινωφελή εργασία -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Κοινή δήλωση Σιωνίδη – Τζούρτζου -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Δωρεάν εξοπλισμός για λήψη TV -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Η Λ.Σ. για 13ο και 14ο μισθό -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Μπλογκ Λαϊκής Συσπείρωσης -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Η σχέση Εργατικού Κέντρου-ΑΝΚΙ -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Εκδήλωση ΚΙΝΑΛ με Χριστοδουλάκη -

Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος, 2019

Σούλης: Τέλος στο «τσιμεντόπαρκο» -

Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος, 2019

ΚΚΕ: Σε εργασ. χώρους και χωριά

Με περιοδείες σε εργασιακούς χώρους και σε χωριά ξεκίνησε η τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές, για τους υποψήφιους του ΚΚΕ.

kke-Φυσ-Βαθ 3Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου το απόγευμα ο Κυριάκος Τατίδης και ο Κώστας Τσαουσίδης επισκέφτηκαν τα χωριά Γερακαριό, Βάθη, Φύσκα, Θεοδωράκια, Κοιλάδι και Χειμαδιό. Στις συζητήσεις ανέδειξαν ότι η πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποτελεί το μόνο δρόμο σε όφελος του λαού, εξηγώντας ότι απομόνωση δεν σημαίνει μια χώρα να είναι πραγματικά ανεξάρτητη, αλλά ο νέος να μην μπορεί να κάνει οικογένεια, ο μεσήλικας να μένει άνεργος, ο συνταξιούχος να μην μπορεί να προμηθευτεί τα φάρμακά του, ο μαθητής να μην μπορεί να μορφωθεί, ο αυτοαπασχολούμενος να χάνει το μαγαζί του και ο αγρότης να ξεκληρίζεται. Απέναντι σ’ αυτή την απομόνωση το ΚΚΕ αντιπαραθέτει την απελευθέρωση από τα σύγχρονα δεσμά του κεφαλαίου.

Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου το πρωί ο Γιάννης Φαχουρίδης και η Σταυρούλα Νικολαΐδου περιόδευσαν στους Παιδικούς Σταθμούς του Κιλκίς και επισκέφτηκαν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Κιλκίς «βηματίΖΩ».

Σ’ όλους τους παραπάνω χώρους εξήγησαν ότι η κατεύθυνση ΕΕ – ελληνικών κυβερνήσεων είναι η εμπορευματοποίηση των τομέων εκπαίδευσης και πρόνοιας και ότι όλα τα υπόλοιπα κόμματα μιλάνε για συμπράξεις δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, για εθελοντισμό, φιλανθρωπίες, ΜΚΟ κτλ, στην ουσία δηλαδή το βάρος – και το οικονομικό –  να πέφτει στις πλάτες των γονιών. Ειδικά για το ζήτημα των ΑΜΕΑ ανάφεραν ότι μόνο το ΚΚΕ μιλάει για δημόσια δωρεάν πρόνοια και εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και για μόνιμο και σταθερό προσωπικό σ’ αυτές τις δομές.

Το ίδιο πρωί ο Κώστας Τσαουσίδης πραγματοποίησε περιοδεία στον ΟΑΕΔ, τον ΟΤΕ και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Κάλεσε τους εργαζόμενους και τους άνεργους να στηρίξουν στις εκλογές το ΚΚΕ, γιατί είναι το κόμμα που αγωνίζεται με συνέπεια και ανιδιοτέλεια για το δίκιο των εργατοϋπαλλήλων, των ανέργων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων, γιατί αγωνίζεται για να οργανωθεί μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν παρθεί και πρόκειται να παρθούν όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση. Εξήγησε, ακόμα, ότι η εκτόξευση της ανεργίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που την διαιωνίζουν και την ανακυκλώνουν, ούτε με τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης που στηρίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι πολιτικές αυτές αξιοποιούν  την ανεργία για να στηρίξουν μεγαλοεπιχειρηματίες και ότι απαιτείται να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, όπως έχει προτείνει το ΚΚΕ και στη βουλή με αντίστοιχη πρόταση νόμου, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από τη συγκυβέρνηση.

Δελτίο τύπου από ΚΚΕ

Σχολιάστε