My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Πρώτες περιοδείες σε Κιλκίς

Την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε από τον υποψήφιο του ΚΚΕ, στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, Κώστα Τσαουσίδη, συνοδεία κλιμακίου μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ,  περιοδεία στα χωριά Ξηρόβρυση, Κορομηλιά, Πλαγιά, Δροσάτο, Ηλιόλουστο και Ελευθεροχώρι.

SONY DSCΜε τη συγκεκριμένη περιοδεία, ξεκινούν οι προεκλογικές περιοδείες στα χωριά του νομού Κιλκίς, από τους υποψήφιους του ΚΚΕ, με στόχο τα στελέχη και μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ να έρθουν σε επαφή με εργατοϋπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, άνεργους, συνταξιούχους, νέους και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και να απευθύνουν το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις προσεχείς εθνικές εκλογές της 25ης Γενάρη.

Ο Κώστας Τσαουσίδης στις ομιλίες και τις συζητήσεις που έκανε αναφέρθηκε πρώτα απ’ όλα στην επόμενη ημέρα των εκλογών, αναφέροντας ότι όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, θα είναι εδώ και θα συνεχίζουν να ματώνουν το λαό η ΕΕ και τα «μνημόνια διαρκείας», παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, που ζητάει το κεφάλαιο, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό στην παγκόσμια καπιταλιστική αγορά.

Επιπλέον σημείωσε ότι οι εκλογές διεξάγονται σε συνθήκες έντονου, αλλά τεχνητού διπολισμού. Από τη μία η ΝΔ τρομοκρατεί και φοβίζει το λαό και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει αυταπάτες και μοιράζει ελπίδες. Ωστόσο ο καβγάς μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά στα προβλήματα του λαού. Είναι καβγάς που έχει τα μάτια στραμμένα στις «αγορές», δηλαδή στο κεφάλαιο. Διεκδικούν το ρόλο του ικανότερου διαπραγματευτή για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι για τα συμφέροντα του λαού. Οι διαφορές τους αφορούν τη συνταγή διαχείρισης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, εξωραΐζοντας και οι δύο το αντιλαϊκό και ταξικό της περιεχόμενο.

Σε ξεχωριστή συνάντηση που είχε με νεολαίους στο χωρίο Δροσάτο ο Κ. Τσαουσίδης τόνισε ότι ειδικά η νεολαία δεν πρέπει να συμβιβαστεί και να συνηθίσει να ζει με τα λίγα, ότι δεν έχει κανένα συμφέρον από τα κόμματα της ΕΕ, από τις δυνάμεις που τσακώνονται για το ποιος θα είναι «χαλίφης» στη θέση του «χαλίφη». Οι νέοι και οι νέες που αντιμετωπίζουν το φαύλο κύκλο της ανεργίας, του αβέβαιου μέλλοντος, τα νέα ζευγάρια που δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους, πρέπει να σκεφτούν, να πάρουν τη ζωή και το μέλλον στα χέρια τους.

Τόνισε, επίσης, ότι ο λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ ώστε να μην ξεγελαστεί και πάλι από εκβιασμούς και αυταπάτες. Την επόμενη ημέρα ο λαός χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ! Δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση – Συμμαχία και πάλη για την ανατροπή!

Την Πέμπτη

ΔΕΥΑΚ 1Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου το πρωί πραγματοποιήθηκε από τους υποψήφιους του ΚΚΕ Τατίδη Κυριάκο, Τσαουσίδη Κώστα και Φαχουρίδη Γιάννη, συνοδεία κλιμακίου μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ,  περιοδεία στη ΔΕΥΑ Κιλκίς, στη ΔΕΗ, στο ΙΚΑ και στην Εφορία.

Από τους παραπάνω χώρους ξεκινούν ουσιαστικά οι προεκλογικές περιοδείες σε χώρους εργασίας, ώστε οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ να απευθύνουν κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Γενάρη, στους εργατοϋπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμβάλλουν με την ψήφο τους στην αύξηση της δύναμης του ΚΚΕ στη βουλή, για να αναγεννηθεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα, να συγκροτηθεί και να δυναμώσει η κοινωνική λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Γιατί αποτελεί τη δύναμη που, χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες, πρωταγωνιστεί στην οργάνωση του αγώνα του λαού για την κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και την ανάκτηση των απωλειών. Γιατί την επόμενη ημέρα ο λαός χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ! Δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση – Συμμαχία και πάλη για την ανατροπή!

Οι υποψήφιοι, στις συζητήσεις που πραγματοποίησαν, αναφέρθηκαν στις ιδιωτικοποιήσεις φορέων και οργανισμών του δημοσίου, στην εμπορευματοποίηση του νερού και της υγείας, στην αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τις λαϊκές οικογένειες και στην ταυτόχρονη προκλητική μείωσή της για το μεγάλο κεφάλαιο. Εξήγησαν ότι αυτή η επιλογή αποτελεί στρατηγική της ΕΕ και ότι με οποιαδήποτε κυβέρνηση η εμπορευματοποίηση αγαθών και υπηρεσιών θα συνεχιστεί, γιατί εξυπηρετεί την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Τόνισαν ότι τα τρομοκρατικά διλήμματα που θέτει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν αφορούν κυρίως το διπολικό καβγά της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί την ΕΕ και το καπιταλιστικό σύστημα. Οι εκβιασμοί και τα διλήμματα απευθύνονται, πάνω από όλα, στο λαό και στόχο έχουν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή υποταγή στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο και τα νέα δεινά που αυτός φέρνει.

Αναφέρθηκαν ακόμα στις μεγάλες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και στον υπονομευτικό ρόλο που έπαιξε, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια. Όχι μόνο γιατί δεν αξιοποίησε το υψηλό του ποσοστό για να δυναμώσει η λαϊκή κινητοποίηση, αλλά, αντίθετα, γιατί καλλιέργησε τη λογική της αναμονής, της ανάθεσης, περιορίζοντας τη λαϊκή παρέμβαση στη συμμετοχή στις εκλογές και στην επιλογή για το ποιος θα ασκεί την αντιλαϊκή πολιτική από κυβερνητική θέση.

Δελτία τύπου από ΚΚΕ

Σχολιάστε