My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Περιοδείες υποψ. δημάρχων

Περιοδεία στη ΔΕΗ του Κιλκίς και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ «Βηματίζω», πραγματοποίησε ο Γιάννης Φαχουρίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», την Πέμπτη 7 Μαρτίου.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, ο Γιάννης Φαχουρίδης, ανέδειξε τις αρνητικές συνέπειες από την έως τώρα πορεία της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στο πλαίσιο της οποίας η «κρατική» ΔΕΗ Α.Ε. λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Επισημάνθηκε ότι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους ζουν στο πετσί τους τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις μειώσεις σε μισθούς, την εντατικοποίηση της δουλειάς, την αύξηση των εργατικών «ατυχημάτων» κ.ά.

Τονίστηκε ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός όλων των κυβερνήσεων δεν γίνεται με κριτήριο τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, αλλά τα κέρδη των μονοπωλίων, και ότι αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι την ίδια ώρα που το ρεύμα αποτελεί ένα πανάκριβο εμπόρευμα για τα λαϊκά νοικοκυριά, παρέχεται όλο και πιο φθηνά στις μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Ο Γιάννης Φαχουρίδης ανέδειξε ακόμη το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις, τα αστικά κόμματα, οι εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση, όλοι τους στήριξαν ποικιλόμορφα την προσπάθεια να προχωρήσει ο σχεδιασμός ΕΕ – κεφαλαίου στην παραγωγή και διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας, με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες, επιχειρηματολογώντας υπέρ μιας «υγιούς ΔΕΗ» και μιας «δίκαιης απελευθέρωσης», που δεν θα έθιγε τάχα τους εργαζόμενους της επιχείρησης και το λαό. Γι’ αυτό και τα δάκρυα όσων θυμούνται προεκλογικά τα υψηλά τιμολόγια και τα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα είναι κροκοδείλια, μιας και έβαλαν πλάτη για αυτή την πραγματικότητα.

Έπειτα, κατά την επίσκεψή του στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ «Βηματίζω», ενημερώθηκε για τη δράση του συλλόγου, τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τη δύσκολη πραγματικότητα που έχουν να υπερνικήσουν καθημερινά γονείς, παιδιά αλλά και εργαζόμενοι. Αναδείχθηκε από τη συζήτηση η ανάγκη για διαμόρφωση επιπλέον χώρων στέγασης, άθλησης και ψυχαγωγίας, καθώς σήμερα ο σύλλογος καλύπτει μεν με την χαμηλή χρηματοδότηση που λαμβάνει ένα ποσοστό ατόμων, αλλά οι ανάγκες συνολικά στον νομό είναι πολύ μεγαλύτερες.

Και από αυτή την επίσκεψη, αποδείχτηκε περίτρανα ότι Κεντρική και Τοπική Διοίκηση δεν παίρνουν τα αναγκαία μέτρα για την ικανοποίηση των αναγκών των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους και ότι μπορεί όλα τα κόμματα και οι παρατάξεις στα προγράμματά τους αναφέρουν με περίσσια συγκίνηση τα προβλήματα των ΑΜΕΑ, όμως δεν λένε κουβέντα για το ότι η πρόνοια, η προστασία των ΑΜΕΑ, είναι ενταγμένη σ’ ένα υποβαθμισμένο κρατικό σύστημα. Και επιπλέον δεν αναγνωρίζουν τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα των κοινωνικών αναγκών, δεν αναγνωρίζουν τις αυξημένες οικονομικές, επιστημονικές και κοινωνικές ανάγκες των εργαζομένων στον τομέα αυτό, κι αν διασφαλίζεται η κάλυψη όλων των αναγκών, σε όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες και κοινωνικές ομάδες, κάτι το οποίο κάνει μόνο το ΚΚΕ.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, σε όλες τις εκλογές που έχουμε μπροστά μας, αποτελεί την πραγματική ελπιδοφόρα επιλογή για το λαό, γιατί το ΚΚΕ πρωτοστατεί για τα λαϊκά προβλήματα με κριτήριο όχι τις ανάγκες του κεφαλαίου και της ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αλλά με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού, της νεολαίας.

Περιοδεία Τ. Βασιλακάκη στον Άγιο Πέτρο

Περιοδεία στο χωριό Άγιος Πέτρος, πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας, Τάσος Βασιλακάκης, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019.

Από τις συζητήσεις με τους κατοίκους του χωριού αναδείχτηκαν για ακόμα μία φορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και μικροί επαγγελματίες, η νεολαία, εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών που άσκησαν τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε κοινή κατεύθυνση με την Περιφέρεια και το Δήμο.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα προβλήματα με το αποχετευτικό σύστημα που λειτουργεί στο χωριό χωρίς την ύπαρξη βιολογικού καθαρισμού, η άσχημη έως επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο οδικό και στο αγροτικό δίκτυο, καθώς και οι σοβαρές ελλείψεις στο κομμάτι της πρόνοιας, με το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού, καθώς και της εκπαίδευσης με το γεγονός ότι σημαντικό βάρος για τη λειτουργία του σχολείου σηκώνουν οι ίδιοι οι γονείς βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ο Τάσος Βασιλακάκης τόνισε ότι όλα αυτά τα προβλήματα που φαίνονται τοπικά και ιδιαίτερα, είναι τα ίδια λαϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο του λαού της χώρας, και αυτό συμβαίνει γιατί η Τοπική Διοίκηση εφαρμόζει κατά γράμμα τις πολιτικές της ΕΕ και των Κυβερνήσεων, κατ’ εντολή των εγχώριων και διεθνών μονοπωλιακών ομίλων, πολιτικές που δεν δίνουν προτεραιότητα σε αναγκαία έργα υποδομών.

Για να εξασφαλίζεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, δηλαδή για να κερδοφορούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ο κρατικός και δημοτικός προϋπολογισμός μειώνει όλο και παραπάνω τις παροχές προς το λαό, την ίδια ώρα που αυξάνει τις φοροαπαλλαγές και τις επιδοτήσεις προς τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο Τάσος Βασιλακάκης, τόνισε, ότι στους 5 Δήμους σε όλη τη χώρα που η διοίκηση ασκείται από κομμουνιστές Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί εκεί η Διοίκηση συγκρούεται με την κυβέρνηση και την περιφέρεια, βάζει μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων και διεκδικεί μαζί τους. Έτσι, είναι χαρακτηριστικό ότι σ’ αυτούς τους Δήμους:

  • μειώθηκε σημαντικά η δημοτική φορολογία για το λαό και χτυπήθηκε η ανταποδοτικότητα σε λειτουργίες και υπηρεσίες του δήμου,
  • στηρίχθηκαν τα σχολεία και διευρύνθηκε το δίκτυο των παιδικών – βρεφικών σταθμών,
  • πάρθηκαν πρωτοβουλίες για δομές αλληλεγγύης προς τον κόσμο που ζει στη φτώχεια,
  • διεκδικήθηκαν χώροι και υποδομές προς όφελος του λαού κ.ά.

Ο λαός της χώρας και της Παιονίας χρειάζεται να σκεφτεί και να απαντήσει στο ερώτημα «τι είναι αυτό που εμποδίζει τον 21ο αιώνα να υπάρχει ασφαλές και κατάλληλο οδικό και αγροτικό δίκτυο, ολοκληρωμένο σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης, με ποιοτικό, φθηνό και επαρκές νερό, με τη λειτουργία βιολογικού καθαρισμού, να λειτουργούν οι αναγκαίοι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί, η παιδεία να είναι καθολική δημόσια και δωρεάν;». Σε μία εποχή που υπάρχει ανάπτυξη στην επιστήμη, την τεχνολογία, την ικανότητα του ανθρώπου για εργασία, ο μόνος λόγος που απαγορεύει να ικανοποιούνται οι λαϊκές ανάγκες, είναι ότι κίνητρο στην παραγωγή είναι το κέρδος.

Γι’ αυτό είναι ανάγκη να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ παντού, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας του λαού μας, να αυξηθούν οι κατακτήσεις στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, την κατοικία, την ψυχαγωγία και τις διακοπές κτλ.

Δελτία τύπου από ΚΚΕ

Σχολιάστε