My Twitter Feed

23 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΚΚΕ: Ιδού οι πρώτοι υποψήφιοι

Συνεστίαση με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Κιλκίς με την Λαϊκή Συσπείρωση Κώστα Τσαουσίδη, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν και οι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, πραγματοποίησε η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ στο Μεταλλικό, την Παρασκευή 14 Ιουλίου.

Οι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που ανακοινώθηκαν είναι:

— Παπαδόπουλος Ηλίας, μέλος ΔΣ φιλοζωικού

— Κοκκονίδης Βασίλης, αυτοαπασχολούμενος

— Παγιαννίδης Κώστας, αυτοαπασχολούμενος γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου Λαικών αγορών Κιλκίς

— Σιδηρόπουλος Λάζαρος συνταξιούχος

— Μπαρμπαποστόλου Ναταλία ιδιωτική υπάλληλος

— Ισαακίδης Ηλίας, εκπαιδευτικός αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ Κιλκίς

— Γιανουλίδης Φιλάκος πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αντιγόνειας

— Τατίδης Κυριάκος, οικοδόμος

— Τσαουσίδης Αθανάσιος, ιδιωτικός υπάλληλος

— Τσιτσεκίδης Αναστάσιος, βιομηχανικός εργάτης

— Νικολαίδου Σταυρούλα, βιομηχανική εργάτρια μέλος ΔΣ Κλαδικού σωματείου τροφίμων ποτών Κ. Μακεδονίας

— Σαχινίδης Χρήστος, βιομηχανικός εργάτης αντιπρόεδρος Κλαδικού σωματείου μετάλλου Κ. Μακεδονίας

— Παπαδόπουλος Κοσμάς, αγρότης

— Παπαδοπούλου Μαρία, άνεργη

— Τσαουσίδης Κώστας, αυτοαπασχολούμενος

— Ταμουσίδης Νίκος, υδραυλικός

— Φαχουρίδού Βίκυ, αυταπασχολούμενη στην εστίαση, αντιπρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς

– Τατίδης Νίκος, φοιτητής οικονομικού ΠΑΜΑΚ

— Τζανάκης Γιώργος, αυτοαπασχολούμενος σιδηροκατασκευές

— Χριστοδουλίδης Περικλής, συνταξιούχος

— Αιβαζίδης Βασίλης, Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς

— Ανδρεανίδης Λάζαρος, κτηνοτρόφος

— Σιώχος Μιχάλης, γεωπόνος

— Νικολαίδου Μαρία, αυταπασχολούμενη ραφείο

— Μιχαηλίδης Θωμάς, συνταξιούχος

— Νικολαίδης Μάκης, Πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς

— Αναστασιάδης Βασίλης, συνταξιούχος

— Φωτιάδης Κώστας, συνταξιούχος

— Κιχίδου Δήμητρα, ιδιωτική υπάλληλος

— Κατικαρίδου Βαρβάρα, φιλόλογος

— Καλλιστρατίδης Αποστόλης, μαθηματικός

— Χριστοδουλίδης Άλκης, οικοδόμος

— Σιδηρόπουλος Κώστας, εκπαιδευτικός. Μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ Παιονίας

— Σιδηροπούλου Βαρβάρα, εργάτρια μέλος ΔΣ Κλαδικού σωματείου ξύλου

— Αποστολίδου Μαρία, φυσικοθεραπεύτρια

— Τατίδου Αθηνά, φοιτήτρια εφαρμοσμένης πληροφορικής

Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Τσαουσίδη:

“Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές σε ψήφους, ποσοστά και βουλευτές, με σημαντική άνοδο στις εργατικές – λαϊκές γειτονιές πανελλαδικά είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα για τον εργαζόμενο λαό και τα παιδιά του! Και όλοι πλέον ξέρουν πως με το αποτέλεσμα αυτό βγαίνει πιο δυνατός ο λαός.

Και θα βγει ακόμα πιο δυνατός με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης, στα οποία συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού – λαϊκού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αγροτών, των γυναικών, της νεολαίας…

Η κυβέρνηση της ΝΔ εξήγγειλε ήδη την κλιμάκωση του αντιλαϊκού της έργου. Θα συνεχίσει να αξιοποιεί τον κρατικό μηχανισμό, την περιφέρεια και τους δήμους για να περνάει όσο γίνεται χωρίς αντιδράσεις τον αντιλαϊκό σχεδιασμό της. Γνωρίζουμε πολύ καλά και εδώ στο Κιλκίς για αυτόν! Γνωρίζουμε την συμβαίνει στην κατά τα άλλα ακμάζουσα ΒΙΠΕ του Κιλκίς. Συνέβαλαν εξάλλου όλοι οι τοπικοί παράγοντες, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων με την θετική γνωμοδότηση τους όταν απαιτήθηκε…

Αυτές είναι οι συνέπειες της περιβόητης ανάπτυξης, που δεν είναι για όλους, από τις δύο ΒΙΠΕ στην Νέα Σάντα και στο Σταυροχώρι , στα χωριά μας που ερημώνουν, στην κατάσταση στην πόλη του Κιλκίς όπως αντίστοιχα και στα χωριά του δήμου, στην ασφάλεια των δημόσιων κτιρίων και ειδικά των σχολικών, στην ποιότητα του νερού ή ακόμα ακόμα και στην διαχείριση των πόρων του δήμου. Το περιβαλλοντικό έγκλημα της πράσινης ανάπτυξης που συντελείται σε μεγάλο κομμάτι του κάμπου όπου όλες οι διοικήσεις βάζουν πλάτη…

Αυτό αποδεικνύεται με το διαχρονικό έγκλημα με την ανακύκλωση στο δήμο Κιλκίς που είναι μια τρελή μπίζνα για κάποιες ΑΕ και για την οποία οι δημότες του Κιλκίς και όχι μόνο πληρώνουν αδρά τον κάθε επιχειρηματία μέσω των ανταποδοτιών τελών…

Οι δημοτικές αρχές της ΝΔ, σε αγαστή συνεργασία με τους συνδυασμοόυς του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, άλλων διάτοντων αστέρων υποψήφιων δημάρχων, άλλων συμβούλων που άλλάζαν συνδυασμούς, όλοι μαζί, είτε από θέσεις Διοίκησης, είτε “αντιπολίτευσης” :

— Στήριξαν τους προϋπολογισμούς του δήμου, αποδεικνύοντας ότι το κράτος σε όλα τα επίπεδα, “έχει συνέχεια”, ψηφίζοντας όλοι μαζί προύπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα. Κανείς τους δε διεκδικεί την αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να εξασφαλίζεται ζεστό χρήμα για τους αναπτυξιακούς νόμους, τα ΣΔΙΤ, για τις φοροελαφρύνσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

— Έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στη γύμνια της πολιτικής προστασίας, στα σχέδια επί χάρτου συνοδευόμενα πάντα από παράγοντες που είχαν και έχουν την δέουσα ανησυχία για χιονιά, για πυρκαγιές, για σεισμούς και φυσικά για την προστασία του περιβάλλοντος. Μια βόλτα στο αγρόκτημα του Χέρσου, του Χωρυγίου, του Λεβεντοχωρίου και αλλού το τεκμηριώνει

— Παρέδωσαν ελεύθερους χώρους σε ιδιώτες, όπως συνέβη με τους μύλους Σαμαρά, με την προοπτική δημιουργίας δικαστικού μεγάρου (στις καλένδες και αυτό!)

— Στηρίζουν τους στόχους της “πράσινης μετάβασης”, ενώ τώρα ορέγονται τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, που συνοδεύεται από νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα και το λογαριασμό να πληρώνει και πάλι ο λαός.

— Δεν έδειξαν καμία εγνοια για την κατάσταση της σχολικής στέγης σε όλο τον δήμο με αποκορύφωμα το ορφανό από κτίριο εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια 10ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς ή την στατική κατάσταση όλων των σχολικών και δημόσιων κτιρίων.

Έτσι, θα συνεχίσουν αυτή την πολιτική όποιοι συνδυασμοί εμφανιστούν που θα στηρίζονται από αυτά τα κόμματα αυτοτελώς ή και σε συνεργασία, όπως και όλοι όσοι εμφανίζονται ως “ανεξάρτητοι” αλλά αποδεικνύονται στην πράξη πλήρως εξαρτημένοι από την πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος τις ανάγκες του λαού. Εξάλλου στο Κιλκίς γνωριζόμαστε. Η κοροϊδία έχει και τα όρια της…”

Σχολιάστε