My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΚΚΕ: Νομοσχέδιο – έκτρωμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κιλκίς πραγματοποίησαν την Πέμπτη 2 Ιουλίου οι Οργανώσεις Κιλκίς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, απαιτώντας “να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων” και καλώντας το λαό και τους εργαζόμενους του Κιλκίς σε ξεσηκωμό.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο γραμματέας της ΤΕ Κιλκίς, Κ. Σιδηρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «ο ισχυρισμός της κυβέρνησης πως με το νομοσχέδιο “μπαίνει τάξη” στην ταλαιπωρία του λαού, εξαιτίας διαδηλώσεων “μικρών και ολιγάριθμων ομάδων”, δεν είναι παρά ένα άθλιο “προπέτασμα καπνού”. Στην πραγματικότητα, με τις ρυθμίσεις, μπαίνει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία. Για τα συγκοινωνιακά προβλήματα, τις καθυστερήσεις και τις ελλείψεις στα Μέσα Μεταφοράς, την αναδουλειά στα εμπορομάγαζα δεν φταίνε οι συγκεντρώσεις, αλλά η ίδια αντιλαϊκή πολιτική, που αυξάνει τα προβλήματα του λαού και τον βγάζει στο δρόμο για να διεκδικήσει το δίκιο του».

Σημείωσε, ακόμα, ότι «το νομοσχέδιο αποτελεί έναν επιπλέον σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα μέτρων έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις – με τη σημερινή να προχωράει παραπέρα – για να στηρίξουν την επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών – λαϊκών αναγκών».

Επίσης, ανέφερε πως το συγκεκριμένο νομοθετικό τερατούργημα κάνει ξεκάθαρο ότι στοχεύει κάθε ριζοσπαστική, προοδευτική ιδεολογία και πράξη και ότι δεν πρόκειται για «πρωτοτυπία» της κυβέρνησης της ΝΔ, αφού μόλις πριν 6 μήνες, η ΕΕ, σε έκθεσή της, κατέγραφε ρητά ως κίνδυνο για την ασφάλεια τις «λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας».

«Το νομοσχέδιο», όπως επισήμανε ο Κ. Σιδηρόπουλος, «επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις – λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολή. Έχει στόχο να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις, ειδικά της νεολαίας, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”».

Τέλος, άσκησε κριτική και στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως είπε «όσο και αν κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ για αντιδημοκρατική πρακτική, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αφού ως κυβέρνηση ακολούθησε παρόμοιες πρακτικές. Παραμένει σε ισχύ η άθλια διάταξη για απαγόρευση των κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών, που θεσπίστηκε απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως ιδιώνυμο αδίκημα. Κυρίως, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται γιατί έριξε “νερό στο μύλο” της θεωρίας περί “μειοψηφιών που ταλαιπωρούν”, πάνω στην οποία στήριξε τον δικό του νόμο για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία και που σήμερα αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ αρνήθηκε την κατάργηση των τρομονόμων, όπως επανειλημμένως πρότεινε το ΚΚΕ, που αποτελούν τη νομοθετική μήτρα των ρυθμίσεων περί “ριζοσπαστικής” βίας».

Μετά την ομιλία πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους του Κιλκίς και μοιράστηκε η ανακοίνωση του Κόμματος, με τους συγκεντρωμένους να εξηγούν στους εργαζόμενους και τη νεολαία του τόπου ότι το νομοσχέδιο, που κατατίθεται κατ’ απαίτηση του κεφαλαίου, αποτελεί κυβερνητική ομολογία για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και δρα προληπτικά σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Οι συγκεντρωμένοι έστειλαν το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι βαθιά γελασμένη και ανιστόρητη αν νομίζει ότι αυτό το τερατούργημα θα εφαρμοστεί στη ζωή και θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας, μιας και ο λαός με την πάλη του και με την «οργανωμένη απειθαρχία» του δεν θα «συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις». Θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε με τόσους άλλους παρόμοιους νόμους στο παρελθόν.

Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σε γειτονιές και χωριά, σε εργασιακούς χώρους και στέκια νεολαίας, με σκοπό να ενημερωθεί ο λαός του Κιλκίς για όσα φέρνει η κυβέρνηση και τη στάση που χρειάζεται να κρατήσει ο λαός.

Πηγή: Δελτίο τύπου από ΚΚΕ

Σχολιάστε