My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

ΚΚΕ κατά Αντιπεριφέρειας για ΧΑ

Ανακοίνωση κατά της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς εξέδωσε η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ μ` αφορμή την πρόσκληση του βουλευτή της ΧΑ, Χρήστου Χατζησάββα, στις εκδηλώσεις για την αντιφασιστική νίκη των λαών.

ethniki-antistasiΣτην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Αποτελεί το λιγότερο πρόκληση από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς να καλεί το βουλευτή του φασιστικού – ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση για τον «εορτασμό την εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού» και μάλιστα να τον συμπεριλαμβάνει στη λίστα με όσους θα καταθέσουν στεφάνι. Αποτελεί πρόκληση τόσο στην ιστορική μνήμη των Κιλκισιωτών όσο και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της εθνικής αντίστασης.

Είναι, όμως και ανιστόρητη επιλογή ή συνειδητή διαστρέβλωση της ιστορίας, να καλείς τους νοσταλγούς του Χίτλερ, των Ταγμάτων Ασφαλείας και της χούντας του 1967-1974, τους πολιτικούς απογόνους των ΠΑΟτζήδων, των συνεργατών των Γερμανών, των καταδοτών, δολοφόνων και βιαστών Ελλήνων και Ελληνίδων αντιφασιστών, να καταθέσουν στεφάνι στα θύματα του φασισμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια, που η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς νομιμοποιεί την παρουσία του φασίστα βουλευτή στην κοινωνική ζωή του νομού, με τη δικαιολογία ότι είναι «δημοκρατικά εκλεγμένος». Εξάλλου, το τελευταίο διάστημα, με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, συμμετέχει σε διάφορες συσκέψεις με τον αντιπεριφερειάρχη, τους δύο δημάρχους του νομού, άλλους φορείς, βουλευτές, εθελοντές κ.ά.

Δηλαδή αυτοί που λένε ότι θέλουν να δώσουν λύση στο προσφυγικό συνομιλούν με όσους προτείνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις και άλλα παρόμοια. Με όσους καλλιεργούν το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον εθνικισμό, με στόχο να διαιρέσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ανάλογα με την καταγωγή, τη γλώσσα, τη θρησκεία, κρύβοντας έτσι ότι ο βασικός διαχωρισμός στην καπιταλιστική κοινωνία είναι ο ταξικός διαχωρισμός ανάμεσα στην εργατική τάξη και στην αστική τάξη, ανάμεσα σε εκμεταλλευόμενους και εκμεταλλευτές, κρύβοντας ότι η αιτία του προσφυγικού βρίσκεται στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Όλες αυτές οι κινήσεις από πλευράς κρατικών φορέων όπως είναι η Αντιπεριφέρεια, ο Δήμος, η ίδια η Κυβέρνηση ή άλλοι φορείς, αποκαλύπτουν το κοινό τους μυστικό, ότι τόσο τα αστικά κόμματα όσο και η εγκληματική φασιστική Χρυσή Αυγή, υπηρετούν πιστά το ίδιο αφεντικό, τους μονοπωλιακούς ομίλους, την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και την κερδοφορία τους. Γι’ αυτό – παρά τους μεταξύ τους καβγάδες οι οποίοι εκφράζουν τις διαφορετικές μερίδες της αστικής τάξης τις οποίες επιδιώκει να εξυπηρετήσει ο καθένας από την πλευρά του – δεν λένε κουβέντα για τις φοροαπαλλαγές και τις επιδοτήσεις προς τους βιομήχανους της περιοχής μας, δεν λένε κουβέντα για το βαθμό εκμετάλλευσης των εργατών, για τις απλήρωτες ώρες εργασίας, για τις απολύσεις, για τους ανασφάλιστους και ελαστικά εργαζόμενους κ.ά.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση το εργατικό, λαϊκό κίνημα, ο λαός του Κιλκίς, να απομονώσει την Χρυσή Αυγή και την δράση της όποια προσωπίδα και αν χρησιμοποιεί, να αποδώσει και στα υπόλοιπα αστικά κόμματα τις ευθύνες τους από την προσπάθεια που κάνουν να νομιμοποιήσουν το φασιστικό μόρφωμα στη συνείδηση του λαού. Να βάλει τους φασίστες στο περιθώριο της Ιστορίας, όπως τους καταδίκασε ολόκληρος ο κόσμος με την συντριβή του ναζισμού στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.»

Σχολιάστε