My Twitter Feed

7 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΚΚΕ: Η επίσκεψη Στολτίδη σε Κιλκίς -

Πέμπτη, 7 Απριλίου, 2022

Πορεία ενάντια στην ακρίβεια -

Πέμπτη, 7 Απριλίου, 2022

Αποχή και δικηγόρων του Κιλκίς -

Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022

Τι λέει η ΕΠΣΚ για τον επίμαχο αγώνα -

Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022

Aναστάτωση στους ανασφάλιστους -

Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022

Τραγικό δυστύχημα στο Λιμνότοπο -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Ενίσχυση 45 εκ. για τις ζωοτροφές -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Δωρεάν τεστ στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

ΚΚΕ: Η επίσκεψη Στολτίδη σε Κιλκίς

Την Παρασκευή 1 Απριλίου επισκέφθηκε το Κιλκίς ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της Τ.Ο Κιλκίς του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, συνοδευόμενος από στελέχη της ΤΕ Κιλκίς με επικεφαλής τη γραμματέα Ειρήνη Χατζή, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με αντιπροσωπείες των ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας και του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, καθώς και με τον πρόεδρο του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Στη συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας, παραβρέθηκαν από το ΔΣ ο πρόεδρος Γιάννης Κασαπίδης, ο γραμματέας Ιωαννίδη Αλέκος και τα μέλη Βασιλακάκης Αναστάσιος και Αθανασιάδης Θεόδωρος.

Οι εργαζόμενοι ανέπτυξαν τα προβλήματα του κλάδου, τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις Διευθύνσεις των Δήμων, τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούν οι ελλείψεις αυτές στη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου και στις ανάγκες των πολιτών και των εργαζομένων.

Ιδιαίτερα αναπτύχθηκε η συζύτηση γύρω από τη σχεδιασμένη εδώ και χρόνια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις διοικήσεις των δήμων διαχρονικά. Ο Βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην ανάγκη κοινής συμπόρευσης των εργαζομένων των ΟΤΑ με τα λαϊκά στρώματα του Δήμου, καθώς οι τελευταίοι υφίστανται τις ελλείψεις στο προσωπικό και πληρώνουν τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανάγκη μεγαλύτερης απάντησης των εργαζομένων, με αφορμή και την απεργία στις 6 Απριλίου, στους σχεδιασμούς της αστικής τάξης που εκφράζονται και σε τοπικό επίπεδο.

Από τον ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου παραβρέθηκαν στη συνάντηση ο πρόεδρος κ. Μιχαηλίδης Σπύρος, και οι κ. Ασλανίδης Παναγιώτης και Τσαουσίδης Κώστας., και από το Σωματείο Λαικών Αγορών, ο πρόεδρος κ. Γρίβας Κώστας. Στη συνάντηση με τις αντιπροσωπείες παρουσιάστηκαν τα προβλήματα τους ειδικά και γενικά. Έγινε εκτεταμένη αναφορά στην ενεργειακή ακρίβεια, στην φορολογία και σε όλες τις δυσκολίες που βίωσαν οι αυτοαποσχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ καθόλη την διάρκεια της κρίσης και την πανδημίας.

Ειδικά από πλευράς των πωλητών λαϊκών αγορών έγινε αναφορά στο πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που δημιουργεί προβλήματα σε παραγωγούς αλλά και γενικότερα στην εύρυθμη λειτουργία των επαγγελματιών του κλάδου. Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι η καταστροφή και τα λουκέτα των μικρών επαγγελματιών, ωφελούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, είτε αυτοί λυμαίνονται τον τζίρο στις λαϊκές, είτε τομείς του εμπορίου και της εστίασης που υπάρχει εκτεταμένη ανασφάλεια και απώλεια τζίρου από την επέλαση των μονοπωλίων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το ΚΚΕ για την προάσπιση του εισοδήματος των μικρών ΕΒΕ, όπως την πρόταση νόμου για το αφορολόγητο των 12000€, την μείωση στους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ και ΕΦΚ) και άλλες διατάξεις. Ανέδειξε επίσης ότι, στρατηγική κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων, είναι η υπηρέτηση του στόχου της μείωσης του διαρθρωτικού προβλήματος των μικρών ΕΒΕ, καθώς και την ανάγκη της οργάνωσης και συσπείρωσης των α/α στους συλλόγους τους.

Ανέδειξε επίσης την ανάγκη αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ στα βασικά ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν τους κλάδους και της διεκδίκησης επίλυσης των προβλημάτων. Ανέλυσε επιπλέον ότι η παραγωγικότητα και ο πλούτος που παράγεται έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα που δεν θα χρειάζονταν να ζούμε τα βάσανα που ζούμε σήμερα, αρκεί βέβαια να αποκτήσει ο εργαζόμενος λαός τα εργαλεία στα χέρια του που δεν είναι άλλα από την κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής.

Πηγή: Δελτίο τύπου από ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ

Σχολιάστε