My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επισκέψεις – περιοδείες

Απ` το ΚΚΕ λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Με επισκέψεις σε χώρους του Δημοσίου, στην πόλη του Κιλκίς, συνεχίστηκαν τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Ιανουαρίου οι περιοδείες των υποψήφιων του ΚΚΕ.

0-_Νοσ_02Τη Δευτέρα (12/1) ο Γιάννης Φαχουρίδης, ο Κώστας Τσαουσίδης και ο Κυριάκος Τατίδης, επισκέφτηκαν τις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας ενώ την Τρίτη (13/1) οι παραπάνω υποψήφιοι μαζί με τη Σταυρούλα Νικολαΐδου επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο του Κιλκίς.

Συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, αλλά και με τους πολίτες που χρησιμοποιούν τις κοινωνικές υπηρεσίες. Εκτός από την αναγκαιότητα να ισχυροποιηθεί όσο περισσότερο γίνεται το ΚΚΕ στην επόμενη βουλή, οι υποψήφιοι ανέπτυξαν τις θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο δημόσιο.

Σημείωσαν ότι οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο του δημόσιου τομέα δεν έχουν στόχο την παροχή ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών, ούτε την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών. Δεν έχουν στόχο να γίνουν καλύτεροι οι εργαζόμενοι ούτε να αναβαθμιστούν οι δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, τα νοσοκομεία και τα σχολεία ή να υπάρχει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Παιδεία για όλους, όπως είναι η λαϊκή απαίτηση.

0- Ορχ-Δημ-Περ 02Εξήγησαν ότι οι αλλαγές που προωθούνται στο δημόσιο, και με το βούρδουλα της αξιολόγησης, που γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί, έχει σκοπό να ενισχύσει αυτό το αστικό κράτος, να το κάνει ακόμα πιο αυταρχικό, πιο επιτελικό στην υπηρεσία της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Επισήμαναν ότι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι η μόνη που μπορεί να διασφαλίσει σε όλους μόνιμη, σταθερή εργασία. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να γίνουν λαϊκή περιουσία τα μέσα παραγωγής, να αποδεσμευτούμε από την ΕΕ, να χάσει την εξουσία η αστική τάξη, να περάσει η εξουσία στην εργατική τάξη, στο λαό.

Θύμισαν ακόμα ότι όλα τα κόμματα αποσιώπησαν την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την εξασφάλιση μόνιμης σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, χωρίς καμιά εξαίρεση. Αυτό το έπραξαν βέβαια, γιατί έχουν όλοι τους κοινή βάση. Η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ που συγκυβέρνησαν, ο ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί τη διακυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ κτλ. υπερασπίζονται τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξη, υπερασπίζονται στην ΕΕ, άρα δεν έχουν σκοπό να βάλουν εμπόδιο ή να αποτρέψουν τις αλλαγές που ήδη προωθούνται στο δημόσιο (αξιολόγηση, απολύσεις, κλείσιμο οργανισμών, εμπορευματοποίηση υπηρεσιών κτλ).

Περιοδεία Ειρ. Χατζή σε  Παιονία

Συνεχίζοντας τις περιοδείες στα χωριά της Παιονίας, η Ειρήνη Χατζή επισκέφτηκε τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου το απόγευμα τα χωρία Καμποχώρι, Βαλτοτόπι, Ρύζια και Ευρωπό.

Σε ομιλία της στον Ευρωπό σημείωσε ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι τα νέα αντιλαϊκά μέτρα μπορούν ν’ αποτραπούν, αν υπάρξει πολιτική σταθερότητα και καθησυχαστούν οι δανειστές, γιατί τα μέτρα δεν είναι απλώς απαιτήσεις των δανειστών, αλλά κατευθύνσεις της ΕΕ, στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για να γίνει ακόμη πιο φτηνό το εργατικό δυναμικό. Σε όλες τις χώρες της ΕΕ και της Ευρωζώνης γίνονται τέτοιες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις είτε με δεξιές (π.χ. Γερμανία) είτε με σοσιαλδημοκρατικές (π.χ. Γαλλία, Ιταλία) κυβερνήσεις.

Επιπλέον, σε συζητήσεις με αγρότες, τόνισε ότι η κατάσταση των αγροτών και κτηνοτρόφων είναι δραματική και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει όσο από τη μία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υποκλίνονται στις αποφάσεις της ΕΕ και της ΚΑΠ, και όσο από την άλλη το αγροτικό κίνημα βρίσκεται σε υποχώρηση και δεν συμπορεύεται με το εργατικό.

Ανέφερε ακόμα πως όσα κι αν τάζουν στους αγρότες όσοι κυβέρνησαν και όσοι επιδιώκουν να κυβερνήσουν είναι κενό γράμμα από τη στιγμή που οι επιδοτήσεις – ενισχύσεις μειώνονται κάθε χρόνο, η φορολόγηση είναι δυσβάσταχτη, τα έξοδα τεράστια και οι μόνοι που ενισχύονται και θα ενισχύονται σταθερά από το κράτος (είτε με επιμήκυνση του χρέους είτε με κούρεμά του) είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην αγροτική οικονομία. Γι’ αυτό η ενίσχυση του ΚΚΕ και στις εκλογές αποτελεί προϋπόθεση ώστε να δυναμώσει η πάλη του λαού και να μπει φραγμός στην παραπέρα μείωση του εισοδήματος και του ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών.

Σχολιάστε