My Twitter Feed

19 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ για μεταλλεια: Αδιστακτοι κι επικινδυνοι

“Είναι αδίστακτοι κι επικίνδυνοι” λέει η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ σ` ανακοίνωσή της μ` αφορμή την τελευταία κίνηση του υφυπουργού κ. Μανιάτη να στείλει τον διαγωνισμό για τα μεταλλεία σε επιτροπές της Βουλής.

Υπογραμμίζοντας την ανακολουθία απ` τη δέσμευση του κ. Ζαφειράτου στη συγκέντρωση του Συνεδριακού, η ΝΕ του ΚΚΕ ρωτά ποιά είναι η θέση των βουλευτών του νομού , καθώς και των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η διγλωσσία και η υποκρισία της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Στην ενημέρωση που έγινε από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και από τον Δήμο, όπου παρέστησαν φορείς του Υπουργείου ΠΕΚΑ την Δευτέρα στις 6/2, ήταν έκδηλη η αντίθεση του πολυπληθέστατου κοινού στην εκμετάλλευση και στην παραχώρησή της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης υπήρξε η δέσμευση (από τον κ. Ζαφειράτο) ότι ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος εάν το Δημοτικό Συμβούλιο πάρει αρνητική απόφαση!

Σήμερα όμως (9/2), και αφού φαινόταν ότι η απόφαση του ΔΣ θα ήταν αρνητική, μετά και την δημόσια τοποθέτηση του κ. Μπαλάσκα, επικεφαλή της παράταξης “Στροφή στο Δημότη”, ο Υφυπουργός κ. Μανιάτης, προωθεί το θέμα σε κοινή συνεδρίαση στη Βουλή της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, “προκειμένου να συζητηθούν όλες οι παράμετροι του Διεθνούς Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στην περιοχή Βάθης – Γερακαριού”, όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΚΑ.

Πόσο “καθοριστική” είναι λοιπόν η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας;

Σε ποιό στάδιο ακριβώς θα ληφθεί υπόψη και γιατί το υπουργείο προχωράει χωρίς αυτήν;

Είναι υποκριτές, παίζουν με την αγωνία και το μέλλον του τόπου μας.

Το Υπουργείο σκόπιμα δεν έφερε στο πάνελ, πολιτικό εκπρόσωπο του, αλλά μόνο υπηρεσιακούς παράγοντες. Η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της περιοχής μας και η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι τεχνικό πρόβλημα αλλά καθαρά πολιτικό. Είναι πολιτική απόφαση, συνυφασμένη με την πολιτική και οικονομική κατάσταση, όπως τονίστηκε και από τους εισηγητές του Υπουργείου.  Να σημειώσουμε ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Φραγγίδης που παρίστατο στην εκδήλωση, δεν πήρε το λόγο. Ποιά είναι η θέση του; Επίσης δεν έχουν τοποθετηθεί δημόσια οι άλλοι δυο βουλευτές του νομού και τα κόμματα της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Προφανώς και συμφωνούν με το ξεπούλημα της γης και την ληστρική του εκμετάλλευση με όποιο κόστος, αφού η κυβέρνησή τους τα προχωράει. Τίποτα δεν γίνεται βιαστικά, γίνονται όλα σχεδιασμένα. Tην ώρα που σφαγιάζουν με τις υπογραφές τους εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους προχωρούν ακάθεκτοι και στο ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας, στην “αξιοποίηση” – χάρισμα στο μεγάλο κεφάλαιο του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.  Εδώ πρέπει να πάρουν θέση όλοι και οι επιλογές είναι δύο: Η με τα μονοπώλια, ή με το λαό!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!”

Σχολιάστε