My Twitter Feed

6 Νοέμβριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΚΚΕ: Άφαντα ακόμα τα ολιγομελή -

Τετάρτη, 6 Νοέμβριος, 2019

Παραχωρήθηκε η Παλιά Νομαρχία -

Δευτέρα, 4 Νοέμβριος, 2019

Συνέχεια καταλήψεων σχολείων -

Δευτέρα, 4 Νοέμβριος, 2019

Φθινόπωρο στο Πάικο με αγώνες -

Δευτέρα, 4 Νοέμβριος, 2019

ΔΣ Κιλκίς: Άρνηση για Πικρολίμνη -

Σάββατο, 2 Νοέμβριος, 2019

Συνέχεια τριβών για ΔΣ Κιλκίς -

Παρασκευή, 1 Νοέμβριος, 2019

Σιωνίδης: Στελεχώστε τα ολιγομελή -

Παρασκευή, 1 Νοέμβριος, 2019

Πρόσφυγες και στη Πικρολίμνη; -

Παρασκευή, 1 Νοέμβριος, 2019

ΚΚΕ: Άφαντα ακόμα τα ολιγομελή

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση, αυτή τη φορά με επίκαιρη ερώτηση, έκανε το ΚΚΕ μέσω του βουλευτή του, Γιάννη Δελή, σχετικά με τη συνέχιση της μη λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων του νομού Κιλκίς.

Η ερώτηση θα απαντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου από την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως.

Παράλληλα, συζητήθηκε προχθές Δευτέρα στη Βουλή η επίσης επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ για τα κενά εκπαιδευτικών, μιας και ένας λόγος μη έγκρισης των ολιγομελών από την κυβέρνηση είναι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς.

Η επίκαιρη ερώτηση για τα ολιγομελή:

«Σε αναβρασμό βρίσκονται οι μαθητές των ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού των ΓΕΛ ΣΣ Μουριών, ΓΕΛ Νέου Αγιονερίου και ΓΕΛ Ευρωπού, καθώς ακόμα και σήμερα, ενάμιση μήνα έπειτα από το άνοιγμα των σχολείων, δεν έχουν παρακολουθήσει μαθήματα ειδικότητας, ενώ όλο αυτό το διάστημα λαμβάνουν συνέχεια προφορικές υποσχέσεις για «προσπάθεια λειτουργίας των τμημάτων τους», για «πιέσεις που πρόκειται να ασκηθούν», αφήνοντας τους στην αναμονή.

                Σε περίπτωση μη έγκρισης λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων οι μαθητές θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται 20 – 30 χλμ καθημερινά για να παρακολουθούν τα μαθήματα τους σε Λύκεια του Κιλκίς ή της Αξιούπολης.

                Πρόκειται για τμήματα για τα οποία το Κόμμα μας είχε καταθέσει σχετική ερώτηση με αρ. πρωτ. 800/20.09.2019. το αρμόδιο Υπουργείο απάντησε επιβεβαιώνοντας τη μη λειτουργία των τμημάτων με την επισήμανση ότι αυτό γίνεται «λόγω της μη ύπαρξης του αναγκαίου και απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών για την απρόσκοπτη λειτουργία τους, αλλά και εξαιτίας του ότι δεν είναι δυσχερής η μετακίνηση των μαθητών –τριών σε άλλο Γενικό Λύκειο».

                Παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει την «ανάπτυξη για όλους», την αποτελεσματικότητα της στη λειτουργία των σχολείων, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και δεν μπορεί να κρυφτεί. Είναι γεγονός ότι μαθητές είτε αποκλείονται από την επιλογή τμήματος προσανατολισμού, επειδή δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, είτε θα αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά χιλιόμετρα για να παρακολουθήσουν το τμήμα της επιλογής τους. Να σημειώσουμε επίσης ότι σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο και τη κυβέρνηση της ΝΔ η χιλιομετρική απόσταση που θα διανύουν οι μαθητές καθημερινά, δε δυσχεραίνει την εκπαιδευτική διαδικασία γι αυτούς, ενώ είναι απόλυτα φυσιολογικό να γίνεται αναφορά στο ότι δεν υπάρχει ο αναγκαίος και απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών ώστε να θεωρείται αυτό δεδομένο και να γίνεται αποδεκτό από τους μαθητές, τους γονείς και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Ακόμα ένα στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι δύο τομείς ειδικοτήτων στο 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς δεν εγκρίθηκαν όχι μόνο γιατί υπήρχε έλλειψη εκπαιδευτικών, αλλά και αιθουσών. Οι μαθητές λοιπόν αναγκάστηκαν να δηλώσουν άλλες ειδικότητες παρά το γεγονός μάλιστα ότι φέτος φοιτούν στην Γ’ τάξη.

Οι μαθητές των τμημάτων αυτών έχουν πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις διεκδικώντας το δικαίωμα τους να λειτουργήσουν τα τμήματα προσανατολισμού στα σχολεία τους. Τη στήριξη τους στο δίκαιο αίτημα τους έχουν δηλώσει τα Τοπικά Συμβούλια της Δ.Ε. Ευρωπού, το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, η ΕΛΜΕ Κιλκίς, ο Σ.Ε.Π.Ε. Παιονίας, ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς και το Σωματείο Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει στο κόψιμο ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού και τομέων των ΕΠΑΛ ανά τη χώρα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται η κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα τμήματα προσανατολισμού των ΓΕΛ στην Π.Ε. Κιλκίς.»

Σχολιάστε