My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΚΚΕ: Άνοδος σε χώρα και Κιλκίς

Σε ανακοίνωσή της η Τ.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ για τα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μάη αναφέρει τα εξής:

“Η σημαντική άνοδος του ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μάη τόσο πανελλαδικά, λαμβάνοντας το ποσοστό του 7,22% και 26 έδρες, με 125.000 περισσότερες ψήφους από το 2019, όσο και η άνοδος του ΚΚΕ στο νομό μας με 3.526 ψήφους και ποσοσστό 6,45% αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για το λαό.

Το γεγονός όπου το ΚΚΕ είναι τρίτο Κόμμα στην Αττική, στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο, εκεί που ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας μας, εκεί όπου παράγεται ο μισός πλούτος της Ελλάδας, σημαίνει πως στις εργατογειτονιές το ΚΚΕ είναι δυνατό, γιατί οι αγώνες είναι μπροστά μας.
Αντίστοιχα και στο εξωτερικό, οι Έλληνες μετανάστες έβγαλαν το κόμμα τρίτη δύναμη, καταδικάζοντας τα κόμματα που κυβέρνησαν την τελευταία δεκαετία, τα κόμματα που τους οδήγησαν στην ξενιτιά.

Και στο νομό μας, τόσο στην πόλη του Κιλκίς, στο Πολύκαστρο, σε μεγάλα και μικρότερα χωριά ψήφισαν ΚΚΕ χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Σε κάποια χωριά, όπως το Παλιό Αγιονέρι, το ΚΚΕ είναι πρώτο σε ψήφους και σε άλλα έρχεται δεύτερο ή τρίτο και σημαντικά ενισχυμένο σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

Το σημαντικότερο είναι πως είναι ενισχυμένο εκεί που συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος των εργαζομένων και τις νεολαίας, Είναι πάρα πολλοί οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, οι αυταπασχολούμενοι, οι νέοι άνθρωποι που το προηγούμενο διάστημα δώσαμε πλάι-πλάι αγώνες και δράσεις για να καλυτερεύσει η ζωή μας. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που συμπορεύτηκαν μαζί μας στους αγώνες που αναπτύχτηκαν ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στις δύσκολες συνθήκες εργασίας στα μεγάλα εργοστάσια της περιοχής, ενάντια στην απλήρωτη δουλειά, ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού, στους αγώνες των αυτοαπασχολούμενων, των μικρέμπορων. Παλέψαμε μαζί με τους εργαζόμενους στο δημόσιο, με τους γονείς για ασφαλή σχολεία, για τα κενά στους εκπαιδευτικούς, βροντοφωνάξαμε μαζί “ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”. Βρεθήκαμε σε κινητοποιήσεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, διεκδικήσαμε με πολλές πρωτοβουλίες την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την ενίσχυση των δύο νοσοκομείων του νομού.

Όταν όλοι οι υπόλοιποι έλεγαν πως θα λογαριαστούν μετά, όταν μιλούσαν πως οι απεργίες είναι ξεπερασμένες, το ΚΚΕ έμπαινε μπροστά για την οργάνωση και τη συσπείρωση του εργατικού κινήματος στο νομό μας.

Ευχαριστούμε όλους και όλες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, ψηλώνοντας το μπόι μας, ψηλώνοντας το δικό τους ανάστημα για να δυναμώσει από σήμερα κιόλας, το αντίπαλο δέος απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση που έρχεται με ακόμη πιο βαριά, αντιλαϊκή ατζέντα.

Ευχαριστούμε όλους και όλες που συνέβαλαν με κάθε πρόσφορο τρόπο, στην οργάνωση του πολιτικού ανοίγματος, στην οργάνωση των περιοδειών, των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν, στη λειτουργία του εκλογικού στεκιού στην πλατεία Ειρήνης, όλους και όλες που εκπροσώπησαν το κόμμα ως εκλογικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα την ημέρα των εκλογών.

Το ΚΚΕ θα ασκεί τη μόνη ουσιαστική, ελπιδοφόρα για τον λαό μας αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή στο μετερίζι των ταξικών, λαϊκών αγώνων.

Αντίπαλοι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορεί να είναι αυτοί που στήριξαν, εφάρμοσαν και ουσιαστικά αθώωσαν αυτή την πολιτική, τόσο από τη θέση της κυβέρνησης όσο από τη θέση της αντιπολίτευσης, τροφοδοτώντας τη συντηρητικοποίηση τμημάτων του λαού και τελικά την ίδια την ΝΔ.

Μοναδικός αντίπαλος και πραγματική μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, που είναι το κοινό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να είναι μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια με τις θέσεις και τη δράση του υπέρ των εργαζομένων και του λαού.

Η επανάληψη των εκλογών, η προσφυγή σε νέες κάλπες, γίνεται όχι γιατί δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, αλλά γιατί θέλουν να αλλοιώσουν την ψήφο του λαού με εκβιαστικά διλήμματα, με την υφαρπαγή και των ψήφων και των βουλευτικών εδρών με βάση τον νέο εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής.

Απαιτείται από τώρα να ετοιμαστούμε για μια ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ, αφού η αντιλαϊκή ατζέντα τους είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Συνεχίζουμε δυνατά, αποφασιστικά, έτσι όπως ξεκινήσαμε, και το επόμενο διάστημα.

Την προηγούμενη Κυριακή 21/5 κάναμε ένα βήμα, τώρα πάμε για τα επόμενα! Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, μοναδική, μαχητική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των άλλων.”

Σχολιάστε