My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

“…Κι όλο τα ίδια μένουν”

floridis_panagToυ Παναγιώτη Φλωρίδη (ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ)

———————————————————————————————————————————————————————————————————Εδώ και δεκαετίες οι οπαδοί του αναρχισμού επιμένουν ότι «αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο, οι καπιταλιστές θα τις είχαν καταργήσει». Υποστηρίζουν δηλαδή οι αναρχικοί, ότι όλο το παίγνιο είναι ελεγχόμενο, προδιαγεγραμμένο. Και ότι στους λαούς έχει παραχωρηθεί το δημοκρατικό δικαίωμα να πιστεύουν, ότι είναι κυρίαρχοι μέσω της ψήφου τους, των θεσμών, των Οργάνων, των Κυβερνήσεων εν τέλει.

«Βαρύγδουπη» η εισαγωγή αλλά μερικές φορές τα γεγονότα και οι επαναλήψεις τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τελικά μας αφήνουν κάποιους θεσμούς «να έχουμε να παίζουμε». Ουσία μηδέν, πρόοδος μηδέν, αποτέλεσμα μηδέν. Και κάθε χρόνο τέτοιες  μέρες  ο απολογισμός στα δημόσια πράγματα μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι «όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλο τα ίδια μένουν».

Τα μεγάλα θέματα που ταλαιπωρούν το νομό μας για παράδειγμα, παραμένουν ίδια κι απαράλλαχτα  εδώ και δεκαετίες. Από την εποχή της Επταετίας μας ταλαιπωρεί η Αρτζάν Αματόβου, ώσπου έγινε  μια τρύπα στο νερό, με την πλάκα τη μαρμάρινη να αναγράφει ειρωνικά πλέον, ότι το έργο εγκαινιάσθηκε από τον Υφυπουργό Γεωργίας Κ.Κιλτίδη. Ποιο έργο; Ποια η χρησιμότητά του; Ποια η λειτουργία του; Μηδέν!

Το Δικαστικό Μέγαρο από τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης είναι ζητούμενο: Η μοναδική πρωτεύουσα νομού το Κιλκίς χωρίς Δικαστικό. Το Μέγαρο περιφέρεται μέσα στην πόλη από τις δίδυμες Καπναποθήκες στη Μεραρχία, από εκεί  στην παλιά Νομαρχία κι από εκεί στο π. Εκκλησιαστικό  Λύκειο, με τελευταίο (κλειστό) σταθμό το πρώην ΚΕΓΕ!

Το ΤΕΙ χτίζεται από το 1999 και ακόμη δεν μεταφέρθηκε. Οι ερωτήσεις των βουλευτών μας τόσα χρόνια δείχνουν κάποιο φως στο τούνελ, το οποίο όμως στη συνέχεια σβήνει. Η σύνδεση Κιλκίς-Θεσσαλονίκη-αίτημα δεκαετιών-κατέληξε σ’ ένα δρόμο καλντερίμι από Μαυρονέρι μέχρι Σάντα. Η οδική αναβάθμιση Κιλκίς-Πολύκαστρο-Γου­μένισσα και Κιλκίς-Προμαχώνα πρέπει μάλλον να ξεχασθεί. Όπως πρέπει να ξεχασθεί κι ο Προαστικός Σιδηρόδρομος Κιλκίς-Θεσσαλονίκη.

Οι ερωτήσεις και αναφορές έρχονται και επανέρχονται βροχηδόν. Οι «αρμόδιοι» δίνουν ενθαρρυντικές απαντήσεις αλλά στο τέλος… μηδέν. Το παιχνιδάκι συνεχίζεται  με πολίτες και πολιτικούς να παίζουν (αθέλητα) ο καθένας το δικό του ρόλο με την Ιστορία να επαναλάμβανεται.

Εσχατο παράδειγμα η συγκοινωνιακή απομόνωση  των χωριών του π.  δήμου Πικρολίμνης (Παλιό και Νέο Αγιονέρι, Ανθόφυτο). Ο νεοεκλεγείς βουλευτές Γ.Γεωργαντάς ανέλαβε πρωτοβουλία στην πράξη. Συγκλήθηκε σύσκεψη με τους αρμόδιους του ΟΑΣΘ ώστε το θέμα να λυθεί γρήγορα. Ο καιρός περνά και οι ελπίδες που διαφάνηκαν δεν υλοποιούνται.

Πριν λίγες ημέρες ο βουλευτής Θ.Παραστατίδης κατέθεσε αναφορά κατοίκων για το ίδιο θέμα στον αρμόδιο Υπουργό. Η Ειρ. Αγαθοπούλου ακόμη δεν ανέλαβε τη δική της δράση με ερώτηση ή καταγγελία. Η ουσία είναι, ότι τα χωριά παραμένουν απομονωμένα, δέσμια ενός κανονισμού που αφορά κάποιες χιλιομετρικές αποστάσεις. Η ουσία είναι, ότι άλλη μια φυσιολογική πρωτοβουλία των αιρετών μας αδρανοποιήθηκε, όχι βεβαίως από δική τους ευθύνη. Οι βουλευτές έκαναν το καθήκον τους και το Κεντρικό Κράτος το δικό του καθήκον! Πιστό στις παραδόσεις του.

Είναι σίγουρο ότι οι βουλευτές μας, σε περίπτωση ευνοϊκής εξέλιξης, δεν θα φιλονικούν για την πατρότητα της λύσης με το γνωστό «κατόπιν ενεργειών μου». Οι εποχές Παπαδόπουλου-Περτσινίδη έχουν παρέλθει. Το θέμα είναι να ξεκολλήσουν και κάποια αιτήματα που χρονολογούνται από εκείνη την εποχή.

Μήπως τελικά ανασκευάσουν κι οι αναρχικοί την άποψη τους περί εκλογών…

Σχολιάστε