My Twitter Feed

5 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κατεβάζουν ρολά κι οι έμποροι -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν σύνεδροι -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα -

Δευτέρα, 4 Απριλίου, 2022

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ για την απεργία -

Δευτέρα, 4 Απριλίου, 2022

Ποντιακός: Το στήσανε για να μας ρίξουνε! -

Κυριακή, 3 Απριλίου, 2022

Κι όμως, ο ιός είναι πάντα στα ύψη! -

Κυριακή, 3 Απριλίου, 2022

Αρχίζει η καταγραφή προϊόντων -

Κυριακή, 3 Απριλίου, 2022

Ο Γ. Ανδρίτσος για το “τι(ς) πταίει” -

Σάββατο, 2 Απριλίου, 2022

Κι οι φοροτεχνικοί στην απεργία

Με ανακοίνωσή της, η ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ γνωστοποιεί ότι συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 6 Απριλίου, καθώς και στη συγκέντρωση της Πλατείας Ειρήνης, στις 11 πμ.

Η ανακοίνωση:

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ!

Ως Εδώ! Δεν θα πληρώσουμε το νέο κύμα ακρίβειας και δεν θα γίνουμε αποδιοπομπαίος τράγος για να φορτώσετε τις ευθύνες για το 4ο κύμα της πανδημίας που επελαύνει.

Οι αυτοαπασχολούμενοι λογιστές, ο κόσμος της δουλειάς, το σύνολο του λαού έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο πλέον. Η ανάπτυξη που πολυδιαφημίζεται από την κυβέρνηση περνάει πάνω από τις πλάτες μας. Τα δεκάδες χαράτσια και φόροι, το τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης είναι το λίπασμα για να θεριέψει η «ανάπτυξη» για τις μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις και φυσικά για τα μονοπώλια παροχής λογισμικού στα γραφεία μας.

Ξέρουμε καλά ότι βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι! Δυο χρόνια με την πλάτη στον τοίχο, ανεξαρτήτως κλάδου, προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες, φορτωμένοι με τα βάρη που γέννησε η κυβερνητική πολιτική. Εντατικοποίηση και lockdown, ατέρμονες ερμηνευτικές και πολλές φορές αντικρουόμενες εγκύκλιοι, αβάσταχτη φορολογία, ακρίβεια σε ενέργεια και είδη λαϊκής κατανάλωσης που κατατρώει ότι απέμεινε από το εισόδημα, φόβο μην αρρωστήσουμε και αναγκαστούμε να κλείσουμε και μείνουμε χωρίς εισόδημα αφού δεν υπάρχει η παραμικρή αποζημίωση.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας, έφερε σκοτωμούς και προσφυγιά στον ουκρανικό λαό, απειλεί με φτώχεια και βάσανα το λαό μας. Ο πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ Ευρωπαϊκή Ένωση και Ρωσία γίνεται για τα οικονομικά συμφέροντα των μονοπωλίων τους, για την κατάκτηση πλουτοπαραγωγικών πηγών, τα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας, την κυριαρχία στις αγορές. Οι συνέπειες του πολέμου διογκώνουν τα ήδη μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. Η ακρίβεια και η κερδοσκοπία των σύγχρονων μαυραγοριτών εκμηδενίζει το γλίσχρο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας. Οι λογαριασμοί ενέργειας έρχονται σχεδόν τριπλάσιοι. Οι τιμές των καύσιμων εκτινάχθηκαν, συμπαρασύροντας κόστη μεταφοράς και άλλα. Όλους μας απασχολεί το ίδιο ερώτημα «θα τα βγάλω πέρα σε αυτές τις συνθήκες;». Η καθημερινή προσπάθεια με την δουλειά μας δεν αρκεί. Τους κόπους μας τους καταπίνει η ακρίβεια η φορολογία και τα χρέη.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ενέργεια δεν είναι καν ψίχουλα. Κανένα από τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες της ακρίβειας οι οποίες είναι εδώ και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Τους προσπερνάμε, στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Καλούμε όλους τους επαγγελματίες να ενώσουν την φωνή τους ανεξαρτήτως κλάδου! Μαζί ακουγόμαστε πιο δυνατά.

Μετατρέπουμε το θυμό μας σε συλλογική δύναμη, να χτυπήσουμε τις πραγματικές αιτίες.

Χρειάζεται αγώνας μαζικός για την επιβίωση, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες κάθε επαγγελματία! Είναι μονόδρομος η αγωνιστική διέξοδος για να φέρουμε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις μας! Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους πελάτες μας αυτοαπασχολούμενους , τους εργαζόμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά που πλήττονται από τις ίδιες φιλομονοπωλιακές πολιτικές, γιατί όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί και μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια στις πολιτικές που μας εξοντώνουν και να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μετρά προστασίας της υγείας και του εισοδήματος. Για μέτρα που θα μας επιτρέψουν να ανασάνουμε!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να πάρει παράταση 2 χρόνια η συγκεκριμένη εφαρμογή mydata.

Καθιέρωση του μήνα Αυγούστου ως μήνα αδείας των λογιστών, μετάθεση των καταληκτικών ημερομηνιών.

Θεσμοθέτηση της ασθένειας του λογιστή, συμπεριλαμβανόμενης της εγκυμοσύνης, με παράταση προθεσμιών για τους πελάτες που τον έχουν εξουσιοδοτήσει για όλες τις υποχρεώσεις.

Κατάργηση των χαρατσιών του ΟΕΕ, της πιστοποίησης και του αντιδραστικού κώδικα δεοντολογίας.

Θωράκιση τώρα του δημόσιου συστήματος υγείας, μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς.

Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες που θα πληγούν από το νέο κύμα της πανδημίας.

Εδώ και τώρα μείωση των εξοντωτικών ποινών. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους.

Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.

Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

Κρατική επιδότηση που καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος – Καμία διακοπή ρεύματος.

Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων για χρέη σε εφορία, τράπεζες, εισφορές για τουλάχιστον 6 μήνες

Κάτω οι φόροι! Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Καμία εμπλοκή της χώρας μας. Καμία αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού. να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, που κάνουν τη χώρα μας στόχο αντιποίνων.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούν εργατικά σωματεία, εμπορικοί σύλλογοι, σύλλογη συνταξιούχων και γυναικών στην πλατεία Ειρήνης την Τετάρτη 6/4/2022 στις 11:00.

Σχολιάστε