My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Κι άλλα λεωφορεία για μαθητές”

Να μισθωθούν επιπλέον λεωφορεία από την Περιφέρεια ώστε σε κανένα δρομολόγιο να μην μετακινούνται πάνω από 35 μαθητές, ζητά η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αναφέροντας τα παραδείγματα των δρομολογίων, από Κρηστώνη προς Κιλκίς, από Αξιοχώρι, Άσπρο, Σιταριά προς Πολύκαστρο, Αξιούπολη και από Μικρόκαμπο, Ανθόφυτο, Παλιό Αγιονέρι προς Νέο Αγιονέρι, τα οποία θα μεταφέρουν τους μαθητές με πληρότητα σχεδόν 100%, η ΤΕ σε ανακοίνωσή της για τις μετακινήσεις των μαθητών αναφέρει τα εξής:

“Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αξιοποίησε τον απαραίτητο χρόνο που είχε, για να εξασφαλίσει ουσιαστικές προϋποθέσεις για το άνοιγμα των σχολείων, αλλά συνεχίζει να κοροϊδεύει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς πως είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα τους.

Αφού δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ επιπλέον για τη φετινή σχολική χρονιά και προσέφερε «άρτο και θεάματα» με μάσκες, παγουρίνο και μαζορέτες, συνεχίζοντας να ρίχνει το βάρος για την υγεία του λαού στην «ατομική ευθύνη», τώρα επιλέγει να μετακινεί τους μαθητές με τα ίδια δρομολόγια και τον ίδιο αριθμό μαθητών ανά δρομολόγια από και προς τα σχολεία, όπως και πέρσι.

Έτσι, την ώρα που η επιστημονική κοινότητα, επιμένει στην τήρηση των αποστάσεων και την τήρηση των κανόνων υγιεινής για την ασφάλεια των μαθητών, η κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει να στοιβάζει μαθητές σε 25άρια ακόμα και 28άρια τμήματα, όχι μόνο δεν έχει προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας το οποίο ακόμα δεν έχει πάει στα σχολεία, αλλά στοιβάζει 40 και 50 μαθητές στα λεωφορεία που θα μετακινούν τους μαθητές.

Τα στοιχεία από την ΠΕ Κιλκίς είναι αποκαλυπτικά, όταν επικαλείται μάλιστα ότι για τα σχολικά δρομολόγια δεν ισχύει περιορισμός στον αριθμό των επιβατών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα δρομολόγια:

  • από Κρηστώνη προς Κιλκίς,
  • από Αξιοχώρι, Άσπρο, Σιταριά προς Πολύκαστρο και Αξιούπολη,
  • από Μικρόκαμπο, Ανθόφυτο, Παλιό Αγιονέρι προς Νέο Αγιονέρι,

τα οποία θα μεταφέρουν τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με πληρότητα σχεδόν 100%, δηλαδή θα μεταφέρονται 45-50 μαθητές ανά δρομολόγιο.

Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης, όταν μιλάει για έλεγχο της διασποράς μέσα στην κοινότητα (σε κάθε τμήμα), την ώρα που είναι γνωστό ότι στα σχολικά λεωφορεία μετακινούνται μαθητές από διάφορες τάξεις και από διάφορες περιοχές της πόλης ή των χωριών.

Από τη μία γεμίζει τα αεροπλάνα και τα πλοία για να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ οι ιδιοκτήτες των αεροπορικών εταιρειών, οι εφοπλιστές και οι μεγαλοξενοδόχοι, από την άλλη γεμίζει μέχρι την τελευταία θέση τα σχολικά λεωφορεία για να μην ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για την υγεία και την παιδεία των μαθητών.

Από τη μία δίνει εκατομμύρια ευρώ σε μεγαλοξενοδόχους, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, εφοπλιστές και βιομήχανους και από την άλλη δεν ξοδεύει ούτε 1,50 ευρώ ανά μαθητή την ημέρα (τόσο είναι το κόστος για μεταφορά με επιπλέον λεωφορεία για να μην υπάρχει συγχρωτισμός) για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών.

Εδώ και τώρα απαιτείται:

  • Να μισθωθούν επιπλέον λεωφορεία από την Περιφέρεια ώστε σε κανένα δρομολόγιο να μην μετακινούνται πάνω από 35 μαθητές.

Συνδυαστικά με μια σειρά ουσιαστικών και απαραίτητων μέτρων όπως:

  • Η αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές.
  • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για να καλυφτούν τα χιλιάδες κενά και για να υπάρξουν άμεσα περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.
  • Στήριξη και γενίκευση των δομών ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, για να μην μείνει κανένα παιδί πίσω στη μορφωτική διαδικασία.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λ.π.).
  • Άμεση επανέναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, που είναι απολύτως απαραίτητα σε χιλιάδες οικογένειες, που πλήττονται από τη φτώχεια και την ανεργία.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
  • Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.”

Σχολιάστε