My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κινδυνεύουν συσσίτια – κοιν. παντ/λεία

Σοβαρός διαγράφεται ο κίνδυνος να σταματήσουν να λειτουργούν τα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία της Μητρόπολης Κιλκίς, καθότι δεν υπάρχει καμιά μέριμνα γι` αυτά από την Πολιτεία.

Ως γνωστό, στη πόλη του Κιλκίς λειτουργούν δυο συσσίτια, στους ναούς Αγ. Δημητρίου και Παναγίας, αντίστοιχα, καθώς και κοινωνικά παντοπωλεία στις ενορίες της Μητρόπολης. Κάθε μέρα, τα συσσίτια προσφέρουν 150 μερίδες φαγητό στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και τα κοινωνικά παντοπωλεία κάθε μήνα 300 δέματα με τρόφιμα.

Το συγκεκριμένο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας κινδυνεύει τώρα να διακοπεί, καθότι χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις προσφορές και τις δωρεές των πιστών, οι οποίοι δεν μπορούν να προσέλθουν στους ναούς λόγω της καραντίνας.

Έτσι, οι υπεύθυνοι λειτουργίας των συσσιτίων της Μητρόπολης αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη και τον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτριο Κυριακίδη, παρουσιάζοντας την επιτακτική ανάγκη υποστήριξης του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρίδης, υπεύθυνος του Συσσιτίου που λειτουργεί στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, και ο αρχιμανδρίτης Νικόλαος Ταλζίγιε, υπεύθυνος του Συσσιτίου που λειτουργεί στον Ι.Ν. Παναγίας, τους κατέθεσαν την αγωνία τους για την συνέχιση λειτουργίας του συγκεκριμένου τομέα φιλανθρωπίας.

Συγκεκριμένα, τους ενημέρωσαν ότι στην πρώτη καραντίνα του Μαρτίου – Απριλίου – Μαΐου δαπανήθηκε κάθε απόθεμα που υπήρχε προκειμένου τα Συσσίτια να παραμείνουν ανοικτά και παρέμειναν. Ακόμη ότι αυτό δεν μπόρεσε να αναπληρωθεί με το άνοιγμα των Ναών το διάστημα Μαΐου – Οκτωβρίου εξαιτίας της μειωμένης συμμετοχής των πιστών λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Επίσης, εκτός των άλλων, εξέφρασαν και την θλίψη τους για το ότι δεν υπήρξε κάποια μέριμνα από την Πολιτεία για την στήριξη των φιλανθρωπικών δομών της Εκκλησίας όπως είναι τα συσσίτια. Και τόνισαν ότι, δυστυχώς, εάν δεν υπάρξει άμεσα κάποια λύση δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν την λειτουργία τους πέραν του ενός μηνός. Ζήτησαν δε, από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και τον κ. Δήμαρχο να συνδράμουν στα Συσσίτια ώστε αυτά να συνεχίσουν την λειτουργία τους.

Από την μεριά τους, και οι δύο εκλεγμένοι του τόπου μας δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης και ότι θα στηρίξουν αυτό μέσα στα πλαίσια της θεσμική τους ιδιότητος, αλλά και προσωπικά.

Σημειώνεται πως αντίστοιχη ενημέρωση έγινε και προς τους τρεις βουλευτές του νομού μας, δηλαδή προς τον υφυπουργό Γεώργιο Γεωργαντά, την Ειρήνη Αγαθοπούλου διά επιστολής και τον Γεώργιο Φραγγίδη.

Σχολιάστε