My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Κινήσεις Εμμανουήλ για μετάθεση

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Φανάρι, βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο Μητροπολίτης Κιλκίς κ.Εμμανουήλ. Εκεί έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

emmanouil-002Θα μπορούσε να είναι  ένα  από τα συνήθη ταξίδια των Μητροπολιτών της χώρας στο Θρησκευτικό Κέντρο της Ορθοδοξίας. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, η επίσκεψη είχε άλλο σκοπό: ο Μητροπολίτης Κιλκίς ζήτησε από τον Πατριάρχη την άρση του αμετάθετου που ισχύει για τους Μητροπολίτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο κ.Εμμανουήλ το ζήτησε από τον Πατριάρχη για το λόγο ότι η Μητρόπολη Κιλκίς ανήκει στις Μητρόπολεις των λεγόμενων Νέων Χωρών οι οποίες πνευματικά ανήκουν στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Ο σκοπός της επίσκεψης όμως δεν επιτεύχθηκε. Η τελευταία μετάθεση Μητροπολίτη της Ελλαδικής Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε το 2004. Τότε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος κατέλαβε το θρόνο του αποβιώσαντος Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα. Ηταν μια μετάθεση η οποία προσβλήθηκε νομικά ως αντικανονική.

Ο κ.Εμμανουήλ τελευταία είχε εκφράσει την δυσφορία του για το κακό κλίμα που επικρατεί, στην Σύναξη των ιερέων της Μητροπολιτικής του Περιφέρειας.

Η επόμενη κίνηση του κ.Εμμανουήλ πιθανόν να έχει αποδέκτη τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Είναι εμφανές όμως ότι η μετάθεση είναι δύσκολη αφού εκτός των άλλων, θα πρέπει να προκαλέσει «καραμπόλες» με πολλές ανακατατάξεις. Η πρόθεση του Μητροπολίτη Κιλκίς, σύμφωνα με πληροφορίες είναι η μετάθεσή του σε κάποια Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε