My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτιδης: Αποδοση εποικιστικων εκτασεων

Την αναδιανομή και απόδοση σε καλλιεργητές των αγροτικών εποικιστικών  εκτάσεων, με στόχο τη σωτηρία της ελληνικής κτηνοτροφίας, Ζητά ο βουλευτής του νομού μας, Κ. Κιλτίδης. Στη σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ αναφέρει:

Βρισκόμαστε στο κομβικότερο ιστορικά σημείο της κοινωνικής μετατροπής του πρωτογενούς τομέα από απόψεως μετακίνησης του αγροτικού πληθυσμού σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Ο μετασχηματισμός εντός του αγροτικού εν γένει χώρου, έχει επιφέρει τεράστιες ανακατατάξεις σε αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς και σε κατοίκους δασόβιων και παραδασόβιων περιοχών που στηρίζουν το εισόδημά τους στις καρπώσεις.

Συνεπώς κρίνεται επιβεβλημένο, αφού σταθμίσουμε τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στον γεωργικό τομέα και υπηρετώντας πιστά την υπόθεση αναζωογόνησης της υπαίθρου, να προχωρήσουμε σε τομές που θα αποδώσουν επιπρόσθετα οφέλη στον πρωτογενή τομέα.

Οι συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί σήμερα, είναι σαφέστατα πιο ευνοϊκές απ’ ότι στο παρελθόν και θεμελιώνουν ουσιαστικές στην πράξη δυνατότητες παρέμβασης. Μια γενναία όσο και καθοριστική για την ανάπτυξη της γεωργικής οικονομίας ρύθμιση, την οποία θέτω υπόψη σας, είναι η αναδιανομή κτηνοτροφικών εποικιστικών εκτάσεων, εποικιστικών εκτάσεων αγροτικής καλλιέργειας, λιβαδοπονίας και εν γένει δασικών εκτάσεων.

Πιστεύω ότι στην παρούσα φάση, για να περάσουμε από τα ευχολόγια στην πράξη, μας δίδεται η μεγάλη ευκαιρία για μια ελεγχόμενη (με περιφράξεις) ή και ελεύθερη εκτατική κτηνοτροφία (τη ζώσα κατά Αριστοτέλη γεωργία). Συνιστά τη μοναδική και σταθερή παράμετρο, που μπορεί να δώσει νέα δυναμική για την ανάπτυξη του κλάδου της κτηνοτροφίας με κυρίαρχο πλεονέκτημα την παραγωγή ζωοτροφής και κατ’ επέκταση τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Σημειωτέον ότι ήδη από υπάρξεως Ελληνικού Κράτους οι εμπλοκές στις εποικιστικές εκτάσεις για τους κληρονόμους των κτηνοτρόφων είναι δυσεπίλυτες με δυσβάστακτες γι’ αυτούς επιπτώσεις.

Είναι γεγονός ότι οι αγροτικές εποικιστικές εκτάσεις αναιτίως δεν αξιοποιούνται, όταν εισάγουμε κτηνοτροφικά προϊόντα μεγαλύτερου κόστους από αυτό της εισαγόμενης ενέργειας.

Εφόσον προχωρήσουμε σε αναδιανομή και απόδοσή τους σε καλλιεργητές, είναι βέβαιον ότι δίνουμε ένα μεγάλο κίνητρο στους νέους κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφους.

Για όσες εκτάσεις δεν ανήκουν στο Δημόσιο, το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς δύναται να επιλυθεί με μικρό κόστος, με διοικητικούς συμβιβασμούς ή απαλλοτριώσεις, καθώς οι εναπομείνασες εκτάσεις στη μορφή που βρίσκονται σήμερα είναι υποβαθμισμένες πλην όμως έχουν μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης.

Γι΄ αυτό κύριε Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ερωτάσθε:

Προτίθεσθε να προβείτε στη λήψη απόφασης για τη σωτηρία της ελληνικής κτηνοτροφίας;”

Σχολιάστε