My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Ευτράπελα με τ`αρδευτικά

Με νέα σκληρή ανακοίνωση επανέρχεται ο Κώστας Κιλτίδης στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων του νομού μας, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στο Κιλκίς του υφυπουργού Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Σκρέκα.

Παράλληλα, με την ίδια δήλωση ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός προσθέτει για τις πρόσφατες διοικητικές μεταβολές στο Νοσοκομείο Κιλκίς ότι ποτέ “δεν συνέβησαν σε τέτοια έκταση αυθαιρεσίες κομματικής ευνοιοκρατίας και καταπάτησης υπηρεσιακών δικαιωμάτων στελεχών”!

Για την επίσκεψη Σκρέκα, ο κ. Κιλτίδης υπογραμμίζοντας ότι “συνέβησαν δυστυχώς για πολλοστή φορά ευτράπελα, που δεν τιμούν την πολιτική, ούτε τον νομό μας”, καταθέτει τον σκεπτικισμό και τις ενστάσεις του για την κατασκευή αρδευτικών έργων με ΣΔΙΤ.

Αναφερόμενος ευθέως στον κ. Γεωργαντά αναρωτιέται: “Ο νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι 8 χρόνια βουλευτής, γνωρίζει κάτι ή έχει άγνοια”. Προσθέτει δε, ότι “υπήρχε σχεδιασμός και κάποιες μελέτες, που φρόντισαν μετά το 2010 οι κυβερνώντες να αγνοήσουν και να θεσμοθετούν γεωγραφικές ενότητες εξόρυξης χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων εις ότι αφορά τα Κρούσσια”.

Η ανακοίνωση

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κιλτίδη έχει ως εξής:

“Με ενδιαφέρον του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ζητήθηκε από το ΥΠΑΑΤ να υποδειχθεί Περιφέρεια ή Νομός, για ολοκληρωμένη παρέμβαση διαχείρισης Υδάτινων Πόρων. Ευτυχής συγκυρία έφερε τον Καθηγητή Φάνη Παυλίδη, να είναι γνώστης σε απόλυτο βαθμό των αναγκών του Νομού μας, που επανειλημμένως μελέτησε. Χωρίς συμπλέγματα και ιδιοτέλειες παρότρυνα τον άξιο καθηγητή να φροντίσει για ότι καλύτερο για τον νομό.

Επί της θητείας μου στο ΥΠΑΑΤ περπατήσαμε μέτρο- μέτρο τον νομό και χαρτογραφήσαμε τις ανάγκες και δυνατότητες εκτέλεσης έργων στον Νομό Κιλκίς. Πολλά από τα έργα είχαν χαρακτήρα δασικής πολιτικής και ο σχεδιασμός έγινε για το αυτοτελές δασικό πρόγραμμα των 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την επίσκεψη του Υφυπουργού κ. Σκρέκα, τον οποίο και εκτιμώ βαθύτατα, συνέβησαν δυστυχώς για πολλοστή φορά ευτράπελα, που δεν τιμούν την πολιτική, ούτε τον νομό μας. Λες και το πρόβλημα ήταν αν έχουν οι φορείς του Νομού στα χέρια τους μελέτες, που εκπονήθηκαν και μάλιστα η ευθύνη να ανήκει σε εμένα, όταν περίπου 10 χρόνια απουσίαζα από την ενεργό πολιτική με ιδιότητα. Καταθέτω τον σκεπτικισμό και τις ενστάσεις μου για την κατασκευή αρδευτικών έργων με ΣΔΙΤ. Να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις από την Κυβέρνηση, γιατί η επιβάρυνση στο κόστος καλλιέργειας παρά τις όποιες διακηρύξεις σήμερα, είναι ορατές στο μέλλον. Ο νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι 8 χρόνια βουλευτής, γνωρίζει κάτι ή έχει άγνοια. Υπήρχε σχεδιασμός και κάποιες μελέτες, που φρόντισαν μετά το 2010 οι κυβερνώντες να αγνοήσουν και να θεσμοθετούν γεωγραφικές ενότητες εξόρυξης χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων εις ότι αφορά τα Κρούσσια. Η προσωπική μου στάση είναι γνωστή σε όλους. Αρνήθηκα και την συζήτηση για τυχόν εξόρυξη. Τα δασικά έργα με τις αυτοτελείς δασικές μελέτες υπάρχουν και τις γνωρίζουν οι δασικές υπηρεσίες. Προφανώς και χρειάζονται επικαιροποίηση. Δύο αξιομνημόνευτες είναι οι :

α) Κατασκευή υδατοδεξαμενής (λίμνη) Μ.Λειβαδίων

β) ο Δασικός δρόμος προς τον Λιθότοπο του Ν.Σερρών

Το κράτος έχει συνέχεια. Στο ΥΠΑΑΤ, αλλά και στον Νομό μας ας αναζητήσουν τον σχεδιασμό και τις όποιες μελέτες. Αν δεν μπορούν να παραιτηθούν. Ας μάθουν κάποιοι τον Νομό για να μη χρειάζονται οδηγούς να τους τον δείχνουν. Ας απολογηθούν όσοι επιεικώς αδιαφόρησαν. Δεν ισχυρίστηκα, ούτε διεκδίκησα ρόλο σωτήρα του Νομού, απλώς έκανα αυτά που έπρεπε και μπορούσα. Ότι έκανα υπάρχει και θα βρεθεί, ιδίως η αλήθεια. Οι ψεύτες δεν χωρούν, φτάνει πια.

Σημείωση : Συμπληρωματικά για το Νοσοκομείο

Επειδή έπρεπε να γράψω σελίδες για τα πρωτοφανή γεγονότα με τις αναθέσεις στην Νοσηλευτική Υπηρεσία, νοιώθω την ανάγκη για λόγους δεοντολογίας και δικαίου να προσθέσω.

Στα χειρότερα χρόνια του κομματισμού (1981- 1985) δεν συνέβησαν σε τέτοια έκταση αυθαιρεσίες κομματικής ευνοιοκρατίας και καταπάτησης υπηρεσιακών δικαιωμάτων στελεχών, πόσο μάλλον προερχόμενων από την ίδια παράταξη. Είναι αδιανόητο να υποβιβάζονται ιεραρχικά δύο βαθμίδες, στελέχη της Νοσηλευτικής (μέχρι πρότινος Διευθύνουσα) και γενικώς της δημόσιας διοίκησης, χωρίς έστω την επίφαση ενός οργάνου αξιολόγησης. Ούτε και στέλεχος που 10 χρόνια υπηρετεί ενόρκως σε θέση Τομεάρχισας ή Προϊσταμένης να υποβιβάζεται. Η μόνη δε αιτιολόγηση να είναι ότι ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ. Η διατάραξη σε τέτοιο βαθμό λέγεται « Βαβυλωνία ».

Σχολιάστε