My Twitter Feed

17 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Κασσελάκη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Έντονο προεκλογικό τριήμερο -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κιλκίς: Αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

24ωρη απεργία στα νοσοκομεία -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κιλτίδης: Αρκετά πληρώσαμε

Με τίτλο “κυριαρχία της κεντροδεξιάς και μονοθεματικά κόμματα”, ο πρώην υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Έχοντας κοσμοθεώρηση ζωής από τα εφηβικά μου χρόνια, προσπαθούσα τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα πολιτικής και ζωής να τα εδραιώσω σ’ αυτήν.

Επί 40 χρόνια θεωρούσα νόθα και διαστροφική την κεντροαριστερή πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία. Είναι χαρακτηριστικές οι φράσεις, «ο κομμουνισμός παραμένει στην Κούβα και στην Ελλάδα» και «ότι και να ψηφίσεις βγαίνει ΠΑΣΟΚ». Σήμερα, μετά τις εκλογές ο χάρτης της ελληνικής κοινωνίας είναι γαλάζιος και με πλειοψηφία ξεκάθαρη κεντροδεξιά. Είναι ανάγκη αυτή η νέα πραγματικότητα να αποτυπωθεί με πολιτικό – ιδεολογικό περιεχόμενο, για να μη καταστεί εφήμερη χίμαιρα. Η ναυαρχίδα της κεντροδεξιάς , η Νέα Δημοκρατία, έχει αυτή την ευθύνη της ολοκλήρωσης της νίκης σε όλα τα επίπεδα.

Επιτέλους τα θεμελιώδη γνωρίσματα του αξιακού συστήματος της κεντροδεξιάς ξαναβρίσκουν την μήτρα τους. Έθνος – Πατρίδα – σύγχρονη πολιτεία – Λαϊκή αντίληψη ζωής – Φρόνημα ελευθερίας και δημιουργίας με κοινωνική προστασία, χρειάζεται να ξαναποτίσουν τις ρίζες αυτής της παράταξης, που οι Έλληνες εμπιστεύονται. Η πολιτική επικράτηση είναι εδραιωμένη και αποφέρει αποτελέσματα, όταν έχουν κυριαρχήσει οι ιδέες της παράταξης ειδάλλως είναι μετέωρη και ευκαιριακή. Ο Ιταλός φιλόσοφος του σοσιαλισμού Αντόνιο Γκράμσι το διακήρυξε : «ό,τι των πολιτικών επικρατήσεων προηγείται η επικράτηση των ιδεών». Ήταν επί δεκαετίες η κύρια αιτία των κυβερνήσεων μικρής πνοής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Οι εκλογές που έρχονται είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη να ξαναβρούμε τις ιδέες μας στο σύγχρονο περιβάλλον και να φέρουμε τα αποτελέσματα που προσμένουν πατρίδα και πολίτες.

Στο διάβα των 40 ετών επανειλημμένως κατάγγειλα την δημιουργία κομμάτων διαμαρτυρίας. Τα περισσότερα από αυτά ήταν μονοθεματικά, χωρίς να έχουν τα ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά κόμματος. Προφανώς και υπάρχει χώρος για δημιουργία άλλου ή άλλων κομμάτων με ιδέες και πολιτική θέση. Περιβάλλον, έθνος, πατρίδα, αντιμνημόνια και τώρα η χριστιανική πίστη χρησιμοποιήθηκαν για να βάλουν τον «μουντζούρη» τους σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές. Έθνος και Πατρίδα ανήκουν στους ευσυνείδητους Έλληνες και όχι σε μονοθεματικά κόμματα, όπως στοιχειοθέτησε στην ανεπανάληπτη μελέτη το 1916 ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου περί «εθνικισμού». Είναι αδιανόητο η θρησκευτική πίστη και ιδίως του Χριστιανισμού να χρησιμοποιείται με μονομέρεια και αφορισμούς. Το ελεύθερο πνεύμα του Ελληνισμού, ο κοινοτισμός και η ταυτότητα του πολίτη Έλληνα, απορρίπτουν αυτές τις προσεγγίσεις. Αρκετά συνέβησαν με τα κακότεχνα μνημόνια και την ατίμωση της Μακεδονίας μας. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί η έμπνευση της χριστιανοσύνης για τους Έλληνες.

Η πολιτιστική και πολιτική επικράτηση της παράταξης, πρέπει να γίνει με όρους κοινωνίας και Δημοκρατίας. Τα κόμματα, πρέπει να θεμελιώνονται για το σύνολο και το εύρος της πολιτικής πραγματικότητος.

Αρκετά πληρώσαμε!”

Σχόλια
One Response to “Κιλτίδης: Αρκετά πληρώσαμε”
  1. Ο/Η sittingbull λέει:

    Ναι πολύ σωστά καταλάβατε κε Κιλτίδη, καμία εδραίωση αξιών, ιδεών, ιδανικών ή κάτι τέτοιου δεν σημαίνει αυτή η επικράτηση της κεντροδεξιάς στις εκλογές. Σωστά υποψιάζεστε πως είναι οπορτουνιστική, που αφορά την υπεράσπιση απο τον καθένα του βολέματος, της πάρτης του, και της καλοπέρασής του. Ακόμη και η κυρίαρχη αφήγηση πως έτσι εξασφαλίζεται σταθερότητα, αυτό υποκρύπτει. Ως εκ τούτου δεν διαφέρει σε τίποτα η επικράτηση της ΝΔ απο αυτήν του ΠΑΣΟΚ παλιότερα και είναι και αυτή νόθα και διαστροφική. Δεν έχει να κάνει με τα κόμματα αλλά με τον πολιτισμό μας που όπως ωραία το διατυπώνει ο Φ.Μυρέ ” …θέλει να τελειώνει μια και καλή με το ορθολογικό υποκείμενο, κυρίαρχο του εαυτού του και του κόσμου”.
    Το να μιλάτε για μονοθεματικά κόμματα αλλά να επαναλαμβάνετε διαρκώς τα περι “έθνους και πατρίδας” δεν νομίζετε πως είναι αντιφατικό ? Η δεξιά ίσως και να μπορούσε να διατυπώσει στο σημερινό πολιτισμικό χάος έναν πιο καθαρό και ουσιαστικό λόγο απο οποιαδήποτε άλλη πολιτική παράταξη, όμως δεν το κάνει γιατί οι ηγεσίες της ανα τον κόσμο είναι πιο οπορτουνιστικές και απο τους ψηφοφόρους της. Με την διαστρέβλωση όλων των αξιών που κομπάζει πως εκπροσωπεί , τις αυταπάτες τις, και την απόκρυψη του ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι ο βασικός εχθρός αυτών ακριβώς των αξιών, γίνεται και η ίδια μέρος του προβλήματος.

Σχολιάστε