My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΙΛΚΙΣ100: Αυλαία στις εκδηλώσεις

zografiki-kilkis100-2Με την πολύπλευρη εικαστική έκθεση “Κιλκίς: χθες, σήμερα, αύριο…” στην οποία θα συμμετέχουν καλλιτέχνες που έλκουν την καταγωγή τους από το Κιλκίς ή που έχουν ζήσει ή συνδέσει τη ζωή τους με τον τόπο μας, θα κλείσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εορτασμού για τη συμπλήρωση 100 χρόνων ελεύθερου Κιλκίς, ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία “ΤΕΧΝΗ”.

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει από Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 έως Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014, στην αίθουσα Κούρος Ευρωπού της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20), θα συμμετέχουν συνολικά 38 καλλιτέχνες με ένα έργο τους, το οποίο και θα αφιερώσουν στον εορτασμό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, στις 19:00, ενώ οι ώρες λειτουργίας της θα είναι καθημερινά από 10π.μ. – 12μ και 5 – 8.30μ.μ. ενώ το Σάββατο 10π.μ. -4μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

 Οι καλλιτέχνες, εμπνευσμένοι τόσο από την ίδια την Μάχη, όσο και από διάφορα σημεία αναφοράς της πόλης, μέσα από διάφορες τεχνικές (κολάζ, χαρακτική, γλυπτική, ζωγραφική, κ.α.) εκφράστηκαν με μοναδική εικαστική δεινότητα, ευαισθησία, αλλά και συγκίνηση για τον τόπο μας.

zografiki-kilkis100-1Στόχος της σημερινής δημοτικής αρχής, με την πρωτοβουλία αυτή, της διοργάνωσης εικαστικής επετειακής έκθεσης με έργα Κιλκισιωτών καλλιτεχνών ή καλλιτεχνών που έχουν στενούς δεσμούς με το Κιλκίς, είναι να καταγραφεί το δυναμικό της πόλης του Κιλκίς στον τομέα των εικαστικών τεχνών, στα 100 χρόνια πορείας της. Απώτερος δε στόχος της είναι, να αποτελέσουν τα έργα που θα εκτεθούν, τον πυρήνα μιας μελλοντικής δημοτικής Πινακοθήκης Κιλκισιωτών καλλιτεχνών.

Οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος στην Έκθεση είναι οι εξής: Αναστάσιος Αγαθαγγέλου, Δωρόθεος Αντωνιάδης, Αλέξανδρος Αντωνιάδης, Ελευθερία Τζόρα-Αυγητίδου, Κυριακή Βέλκου, Μένη Μελετιάδη-Γεωργιάδη, Δημήτρης Γκιούλτσος, Μαρία Χατζημητάκου-Γλερίδου, Ανατολή Γρηγοριάδου, Παρθένα Εμποροπούλου, Χαράλαμπος zografiki-kilkis100-3Ισχνόπουλος, Ηλίας Καλπάκας, Σοφία Εμποροπούλου-Κιτσινέλη, Πέτρος Κοσμίδης, Βασίλης Κουρουτζής, Σοφία Μαρωνίδη, Πάβελ Μέντεκ, Γλυκερία Μιχαηλίδου, Δέσποινα Μιχαηλίδου, Δημοσθένης Μιχαηλίδης, Άρτεμις Γαλάνη-Μουλλά, Νικόλας Μπλιάτκας, Δέσποινα Οργιανέλη, Βάγια Παπαβασιλείου, Αντώνης Παπαδόπουλος, Ευτυχία Πεταλά, Παναγιώτης Σαρηγιαννίδης, Σοφία Σπυρλιάδου, Συμεών Συμεωνίδης, Ζωή Τζήμητρα, Βαρβάρα Τριανταφυλλίδου, Χρήστος Τσιλιγγερίδης, Αθηνά Τσιρίκα, Μαίρη Μιχαηλίδου-Τσιρογιάννη, Μαρία Τσισμαλίδου, Αντώνης Τσολακίδης, Λύσανδρος Φάσσος, Κούλα Φωτιάδου.

Ο Δήμος Κιλκίς επιθυμεί να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες του σε όλους τους καλλιτέχνες που με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του για συμμετοχή στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διοργάνωση, που πραγματοποιείται με αφορμή το κορυφαίο γεγονός της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Μάχη του Κιλκίς και την απελευθέρωση της πόλης.

Σχολιάστε