My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κιλκίς: 2ος νομός σε αδυναμία πληρωμής δανείων

daneia_xrimataΟ νομός Κιλκίς έρχεται δεύτερος σ` επίπεδο χώρας, μεταξύ αυτών με τα μεγαλύτερα ποσοστά δανείων που δεν μπορούν ν’ αποπληρωθούν. Πριν απ` αυτόν βρίσκεται στη σχετική λίστα μονάχα αυτός της Κορινθίας, ενώ ακολουθούν οι νομοί Γρεβενών, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Καβάλας, Λάρισας, Ρεθύμνου, Πέλλας, Χανίων, Ηλείας, Σερρών και Άρτας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το «έμφραγμα» στο οποίο έχουν οδηγηθεί πολλά νοικοκυριά της χώρας λόγω της αδυναμίας τους να αποπληρώσουν τα δάνειά τους στις τράπεζες, οφείλεται στη πιστωτική επέκταση της προηγούμενης δεκαετίας, σε συνδυασμό με την απουσία της κατάλληλης υποδομής όσο και ενημέρωσης για θέματα σύναψης δανείων.

Με βάση τα στοιχεία, διαπιστώνεται και το εξής παράδοξο: Υπάρχουν πολλοί νομοί της χώρας με υψηλό επίπεδο καταθέσεων και συγχρόνως με αντίστοιχα ποσοστά δανειοληπτών που δεν μπορούν να καταβάλουν τις δόσεις των δανείων τους! Το φαινόμενο αυτό δημιουργεί τον πολύ σοβαρό κίνδυνο να υπάρχουν περιπτώσεις όπου μεγαλοκαταθέτες εκμεταλλεύονται την παρούσα κρίση για να γλιτώσουν τα χρέη τους.

Με μεγάλη καθυστέρηση στην αποπληρωμή είναι οι νομοί: Μαγνησίας, Δράμας, Ημαθίας, Αχαΐας, Καρδίτσας, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Βοιωτίας, Κέρκυρας, Πρέβεζας, Τρικάλων, Ηρακλείου κ.ά.

Οι νομοί που επιδεικνύουν μια ισορροπία είναι: Αργολίδας, Πιερίας, Έβρου, Εύβοιας, Λέσβου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσου, Κεφαλληνίας, Αρκαδίας, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Ροδόπης, Αττικής.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι νομοί όπου οι δανειολήπτες είναι σχεδόν… απόλυτα συνεπείς στις τραπεζικές υποχρεώσεις! Και αυτοί είναι: Καστοριάς, Λακωνίας, Θεσπρωτίας, Σάμου, Κυκλάδων, Χίου και Ευρυτανίας.

Πηγή: iapopsi.gr

Σχολιάστε