My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: “Όχι” ΚΚΕ σε συμφωνία

kke-kilkis2Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιούνη το Συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Τ.Ο. Κιλκίς του ΚΚΕ, “μπροστά στη διαφαινόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές η οποία οδηγεί σε νέα μέτρα-λαιμητόμο για εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τη λαϊκή οικογένεια και τα οποία προστίθενται σ’ αυτά που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τους μνημονιακούς νόμους και που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατηρεί”, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Την ομιλία της συγκέντρωσης, η οποία είχε κεντρικό σύνθημα: «Όχι στη νέα συμφωνία. Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων – δανειστών. Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους», έκανε το Κώστας Σιδηρόπουλος, γραμματέας της Τ.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ, ο οποίος επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι και πάλι το λογαριασμό θα τον πληρώσει η εργατική λαϊκή οικογένεια. Πάνω σ’ αυτό κάλεσε το λαό να βάλει τις δικές του «κόκκινες γραμμές» τόσο στις προτάσεις της κυβέρνησης, όσο και στις προτάσεις των δανειστών και της Ε.Ε.

kke-kilkis1Επισήμανε τις ευθύνες των εκλεγμένων αλλά και των υποψήφιων βουλευτών του Κιλκίς, οι οποίοι είτε στηρίζουν είτε δεν ασκούν ουσιαστική κριτική στην κυβέρνηση και στοιχίζονται πίσω από τη λογική της «συμφωνίας πάση θυσία», της «παραμονής στην ΕΕ», της «ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων». Βρίσκονται τελικά απέναντι από τα λαϊκά συμφέροντα. Συμπλήρωσε ότι απέναντι από τα λαϊκά συμφέροντα βρίσκονται και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και πλειοψηφίες του νομού, τόσο του ΕΚ όσο και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες καλλιεργούν κλίμα αναμονής και ανοχής, αντί να οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων.

Κάλεσε τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις μπροστά στην ψήφιση των νέων αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων, το λαό να οργανώσει την πάλη του στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι απλός θεατής.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία σημείωσε ότι: «Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι ο ελληνικός λαός να πει κατηγορηματικά “όχι” σε αυτή τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία, να παλέψει για κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, να ζητήσει ανάκτηση των απωλειών του λαϊκού εισοδήματος, που είχε στα χρόνια της κρίσης και βεβαίως σε ρήξη όλα αυτά με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, που σημαίνει πρόγραμμα πάλης για αποδέσμευση, για κοινωνικοποίηση, για μονομερή διαγραφή του χρέους, με το λαό πραγματικά στην εξουσία. Αυτός είναι ο μόνος ρεαλιστικός και αναγκαίος δρόμος για να δοθεί οριστική λύση υπέρ του λαού!»

Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία στους δρόμους του κέντρου της πόλης και στην αγορά με συνθήματα όπως, «κανένας φόβος καμιά υποταγή – με το ΚΚΕ για την ανατροπή» και «το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός – είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός». 

Σχολιάστε