My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κιλκίς: “Σφαγή” μεταξεταστέων!

Τέσσερις φορές περισσότερους μετεξεταστέους μαθητές της Α’ Λυκείου είχαμε φέτος στο Κιλκίς, χάρη στη «τράπεζα θεμάτων» που ίσχυσε κατά τις εξετάσεις.

mathites-exetaseisΣυγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η ΟΛΜΕ, στο Κιλκίς είχαμε φέτος 104 μετεξεταστέους, ήτοι ποσοστό 20,2% των μαθητών της Α` Λυκείου, έναντι 27 μαθητών και ποσοστό 5,4% που είχαμε πέρσι.

Η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών συγκέντρωσε στοιχεία από όλες τις περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα οποία ένας στους τέσσερις μαθητές της Α’ Λυκείου (ποσοστό 23,3%) θα πρέπει να επανεξεταστεί τον Σεπτέμβρη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι οι μαθητές που έμειναν μετεξεταστέοι στα συγκεκριμένα σχολεία ήταν μόλις το 4,2%.

Μετά το βαθμολογικό «βατερλό» που καταγράφηκε εξαιτίας του τρόπου προαγωγής, το υπουργείο Παιδείας αναγκάζεται να προχωρήσει σε ρύθμιση, με την οποία θ` αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της βαθμολόγησης, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μετεξεταστέων.

Η ΟΛΜΕ, πάντως, επιμένει στην πρότασή της να επανέλθει αμέσως ο προηγούμενος τρόπος προαγωγής για την Α’ Λυκείου, να μη συνυπολογιστεί ο βαθμός της συγκεκριμένης τάξης για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων.

Σχολιάστε