My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κιλκίς: Πραγματική ανεργία 50%

anergiaΜε αφρικανική έρημο μοιάζει το τοπίο της αγοράς εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν, μιλώντας στη «Μακεδονία της Κυριακής», οι πρόεδροι των κατά τόπους εργατικών κέντρων.

Ειδικά για την άλλοτε κραταιά Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) του Κιλκίς, η κατάσταση είναι τραγική: Μπορεί τα εργοστάσια να δουλεύουν, αλλά «σε σύνολο τετρακοσίων, λιγότερα από δέκα συνεχίζουν να πληρώνουν», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Γιώργο Ιωαννίδη.

«Το 60% των εργοστασίων έχει καθιερώσει σύστημα εκ περιτροπής εργασίας, με 1-2 ημέρες εργασίας την εβδομάδα ή 2-4 ώρες εργασίας την ημέρα. Αυτοί οι εργαζόμενοι δεν θεωρούνται άνεργοι και, όντες απλήρωτοι ή με 100 ευρώ “έναντι” στο δεκαπενθήμερο, πληρώνουν και βενζίνη για να πάνε στο εργοστάσιο», υπογραμμίζει ο κ. Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΚ, αν η «επίσημη» ανεργία είναι στο 35%, η πραγματική ξεπερνά κατά πολύ το 50%. Εκτός από τους νέους, ωστόσο, που μεταναστεύουν, στο Κιλκίς μεταναστεύουν και οι συνταξιούχοι. «Με τη σύνταξή τους δεν μπορούν να ζήσουν εδώ. Έτσι, λοιπόν, περνούν απέναντι, στα Σκόπια (όπου ένας καλός μισθός είναι στα 160 ευρώ) και μία φορά τον μήνα έρχονται πίσω, για να εισπράξουν τη σύνταξή τους», υποστηρίζει ο πρόεδρος του τοπικού εργατικού κέντρου, προσθέτοντας ότι το φαινόμενο έχει πάψει προ πολλού να θεωρείται μεμονωμένο.

Σχόλια
One Response to “Κιλκίς: Πραγματική ανεργία 50%”
  1. Ο/Η Ναπολέων Ζέρβας λέει:

    πραγματικη μαυρη απασχοληση 50%….μια βολτα μονο σε καφε να κανεις!!

Σχολιάστε