My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Γιορτασμός των Πεντεκαίδεκα

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκαν και φέτος οι Άγιοι Πέντεκαιδεκα Ιερομάρτυρες, πολιούχοι και προστάτες της πόλεως του Κιλκίς, σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης των Αγίων.

15martyres1Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες πάνδημη ήταν η συμμετοχή των Κιλκισιωτών στον φετινό εορτασμό, οι οποίοι είχαν την μεγάλη ευλογία να προσκυνήσουν και την Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου την Εικόνα συνόδευσαν στο Κιλκίς ο Πρωτοσύγκελλός της Ι.Μ.Λ. Αρχιμ. π. Αχίλλιος Τσούτσουρας και ο Αρχιμ. π. Κωνσταντίνος Δεληχρήστος, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης, στον οποίο και φυλάσσεται η Ιερή Εικόνα.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, συλλειτουργούντων των Αγιωτάτων Αρχιερέων Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενοι από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς και άλλων Μητροπόλεων.

“Το αίμα της θυσίας των Μαρτύρων μας οδηγεί στην αιωνιότητα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ ευχαριστώντας θερμά τους Μητροπολίτες για την παρουσία τους στο ακριτικό Κιλκίς ώστε να λάβουν μέρος στην πνευματική εορτή για τους πολιούχους και προστάτες της ακριτικής πόλεως της Μακεδονίας ενώ στο θείο λόγο του ο Άγιος Εδέσσης έκανε αναφορά σε τρεις τρόπους μαρτυρίας, του αίματος, της συνειδήσεως και της τηρήσεως των εντολών του Θεού ευχόμενος τα έτη πολλά σε όλους τους Κιλκισιώτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης συνέταξε την νέα ακολουθία των Αγίων Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων.

15martyres2Ακολούθησε η λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας των Αγίων, της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, και του τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου του Πρεσβυτέρου Πέτρου, ενός από τους Πέντεκαιδεκα, σε κεντρικούς δρόμους της πόλεως συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς, στρατιωτικού αγήματος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας ο “Πόντος”, σημαιοφόρων των σχολείων της πόλεως και αντιπροσωπειών της μαθητιώσσας νεολαίας, εκπροσώπων πολιτιστικών Συλλόγων, των προσκόπων, των μελών του Ερυθρού Σταυρού, κ.α. καθώς και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος τελέστηκε αρτοκλασία στον προαύλειο χώρο του πανηγυρίζοντα Ιερού Ναού. Μεταξύ των άλλων στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν οι Βουλευτές του Νομού Γ. Γεωργαντάς και Χρ. Χατζησάββας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Αν. Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δ. Σισμανίδης, ο Δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς Ιω. Τσογγίδης, ο αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Λ. Παζαρτζικλής, ο Περιφ. Σύμβουλος Κ. Γιαννόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς Αιμ. Νικολαΐδης, Πρ. Πεντζερετζής και Δημ. Τσαντάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κ. Παπαδάκης και Δ. Κυριακίδης, ο Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας Π. Δεμέστιχας, ο Αστυν. Διευθυντής Ηλ. Μπόλος, η πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κιλκίς Μ. Τσοπούλου, κ.α.

Χρήστος Καναρόπουλος

Σχολιάστε