My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ομιλίες για περιβάλλον

Μια νέα πρωτοβουλία εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που στοχεύει στην πληροφόρηση των μαθητών και στην ευαισθητοποίησή τους σε θέματα περιβάλλοντος υλοποιεί ο Δήμος Κιλκίς μέσω της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για μια σειρά ομιλιών από εξειδικευμένο προσωπικό του Δήμου, προκειμένου να ξεκινήσει η εδώ και αρκετό καιρό περαιτέρω κριτική στάση και θεώρηση, ακόμα και σε ζητήματα τοπικά που ανάγονται στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ήδη με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία του Δήμου (Δημοτικό Σχολείο Ν. Σαντας αύριο Παρασκευή και Δημ. Σχολείο Μαυρονερίου την ερχόμενη Τρίτη).

Ενδεικτικά μικρές ομιλίες με εποπτικό υλικό μπορούν να γίνουν για τα κάτωθι θέματα: Ελιά (Γενικές πληροφορίες, Εχθροί και ασθένειες της). Αμπέλι (Εχθροί, Φροντίδα, Αποτέλεσμα). Φυτά Μεγάλης Καλλιέργειας (Τα σιτηρά του νομού μας). Ο κύκλος του νερού (Ρύπανση και Προστασία). Τα Φυτοφάρμακα και οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. Μετακινήσεις των ζώων (Μετανάστευση ανά εποχή και ήπειρο). Καλές γεωργικές πρακτικές.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία απευθύνεται κυρίως σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σε πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς και ομάδες πολιτών. Όλα τα προγράμματα, διάρκειας περίπου μιάς ώρας, μπορούν να προσαρμοστούν για νήπια και ξεχωριστά για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, καθώς και για ενήλικες.

Για περαιτέρω ενημέρωση μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τη γεωπόνο του Δήμου κα. Τσιρώνη Ελένη, τηλέφωνο επικοινωνίας 2341352237.

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς

 

Σχολιάστε