My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

ΔΗΣΥ: Περιοδεία και εκδήλωση

Την περασμένη Παρασκευή 9 Ιουνίου κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απαρτιζόμενο από τον πρώην υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο, τον γραμματέα της ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Σταμάτη Παπουλίδη, τον πρώην βουλευτή και μέλος της ΚΠΕ Γιώργο Φραγγίδη και τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Κυριακού, επισκέφθηκε τις δομές υγείας του νομού Κιλκίς.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε προσυνεδριακή εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Δημαρχείο Αξιούπολης με ομιλητές τον Λεωνίδα Γρηγοράκο (ΠΑΣΟΚ), Γιάννη Τούντα (ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ) και Γρηγόρη Κυριακού (Δημοκρατική Αριστερά).

Στο Νοσοκομείο Κιλκίς το κλιμάκιο συναντήθηκε με την διοικήτρια Μαρία Βλάχου, με την οποία συζήτησε για την παρούσα κατάσταση μετά την πρόσθετη περικοπή του οικονομικού προϋπολογισμού, που επιπλέον επιβαρύνθηκε με το δυσβάστακτο κόστος από τον υψηλό αριθμό προσφύγων-μεταναστών. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τον χώρο των πλυντηρίων.

Στην συνέχεια το κλιμάκιο συναντήθηκε με μέλη του σωματείου εργαζομένων, τα οποία έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη προσωπικού ιατρικού και παραϊατρικού, ζήτησαν την άμεση επιστροφή του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ (166) στο ν. Κιλκίς, ενημέρωσαν για τη δυσλειτουργία αξονικού τομογράφου και την σοβαρή έλλειψη μαστογράφου, ενώ ανέφεραν ότι ο νομός έχει ένα ουρολόγο χωρίς να έχει γίνει επέμβαση για μία τριετία.

Στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον διευθυντή Γιώργο Περπερίδη και με εργαζομένους, με τους οποίους συζητήθηκε η άρτια λειτουργία του Κέντρου Υγείας παρότι οι ανάγκες των ασθενών πολλαπλασιάστηκαν από τον μεγάλο κύμα προσφύγων – μεταναστών.

Στο Νοσοκομείο Γουμένισσας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αναπληρωτή διοικητή Ιωάννη Τσαμαδιά και με μέλη του σωματείου εργαζομένων. Στη συζήτηση διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό όπως και μειωμένος προϋπολογισμός.

Η προσυνεδριακή εκδήλωση

Στο προσυνεδριακό διάλογο που διεξήχθη, την συζήτηση άνοιξε ο συντονιστής του Νομαρχιακού Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Σταμάτης Παπουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα βήματα του εγχειρήματος του νέου ενιαίου φορέα.

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Γρηγοράκος τόνισε: “Δεν θέλουμε ένα «μικρό και ιδιωτικό» ΠΑΣΟΚ. Ούτε συμφιλιωνόμαστε με τον κατακερματισμό του. Πρόταγμά μας δεν μπορεί να είναι άλλο από τη δημιουργία ενός νέου και ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, η συγκρότησή του οποίου δεν θα επιτευχθεί αν σηκώνουμε τείχη απέναντι σε όλες εκείνες τις δυνάμεις, που μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν τους συνοδοιπόρους για τη σύστασή του”.

“Όλες οι δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΠΟΤΑΜΙ, οι Μεταρρυθμιστές, οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, η Ώρα Αποφάσεων, οφείλουν να αναζητήσουν τα σημεία σύγκλισης, προκειμένου να έχουν πρακτικό αντίκρισμα οι διακηρύξεις τους για τη δημιουργία ενός νέου και ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς”, κατέληξε.

Ο Γιάννης Τούντας στην τοποθέτηση του ως εκφραστής των ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ επικεντρώθηκε στις επιμέρους προσπάθειες που γίνονται το τελευταία χρονικό διάστημα ώστε το νέο εγχείρημα να αφορά την κοινωνία, τονίζοντας: “Το κάλεσμα αφορά όλους όσους αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο της κεντροαριστεράς και αυτό γίνεται ξεκάθαρο τώρα πλέον με συγκεκριμένες διαδικασίες εκλογής από την βάση μέσα οριοθετημένο προγραμματικό και πολιτικό πλαίσιο”.

Τέλος, ο Γρηγόρης Κυριακού στη τοποθέτησή του σημείωσε χαρακτηριστικά ότι “μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διέψευσαν τις ελπίδες που έταξαν στον Ελληνικό λαό προκαλώντας πολλαπλή επιβάρυνση”. Πρόσθεσε δε ότι “μόνο με μια νέα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης από πλευράς του χώρου της κεντροαριστεράς μπορεί η χώρα να επανακάμψει”.

Προσυνεδριακή εκδήλωση και στο Κιλκίς

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 και ώρα 7:00 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων ¨Βασίλης Σεργιαννίδης¨ του Επιμελητηρίου Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προσυνεδριακού διαλόγου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ομιλητές θα είναι, ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑ.ΣΟ.Κ) του Ν. Αργολίδας, καθώς και στελέχη των υπόλοιπων κομμάτων και συλλογικοτήτων της ΔΗΣΥ, ενόψει του συνεδρίου της που θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου.

Σχολιάστε