My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κιλκίς: Αστοχίες στην ανάπλαση

Το έργο της ανάπλασης της περιοχής Πάρκου-Κήπου-Βενιζέλου και της ευρύτερης περιοχής πλησιάζει προς την ημερομηνία αποπεράτωσης του. Είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε ποτέ στην πόλη του Κιλκίς με κόστος περί τα 5 εκατ. ευρώ. Είναι ένα έργο επίσης που «διαπερνά» τρεις Δημαρχιακές Αρχές (Τερζίδης – Μπαλάσκας – Σισμανίδης).

parko-kipos-001Μια παρέμβαση  αυτής της εμβέλειας ήταν φυσικό να προκαλέσει παράπλευρες οχλήσεις και ζημιές, αλλά και ωφέλειες. Η κοπή κάποιων δένδρων ήταν το λιγότερο  κακό αφού μάλιστα θεραπεύθηκε με φύτευση πολλαπλάσιου αριθμού.

Μεγάλη ζημιά υπέστησαν και υφίστανται οι γύρω εμπορικές επιχειρήσεις πολλές των οποίων είτε μετακόμισαν, είτε ετοιμάζονται για μεταστέγαση. Στον αντίποδα, ωφελήθηκαν κάποιες επιχειρήσεις αναψυχής που έτυχε να δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο.

Όλα τα παραπάνω ήταν φυσικά παρεπόμενα. Το μείζον ζήτημα όμως είναι αυτό καθαυτό το έργο. Η ένσταση για την τεράστια τσιμεντοποίηση ειδικά του ΠΑΡΚΟΥ, παραμένει και είναι ισχυρή. Το συγκοινωνιακό κομφούζιο παραμένει και είναι επίσης ισχυρό. Το πλέον ισχυρό όμως είναι το φαινόμενο των αστοχιών και παραλείψεων στην κατασκευή που έχει επισημανθεί από τον δημοτικό σύμβουλο της Αντιπολίτευσης, τεχνικό στο επάγγελμα, κ. Νικ. Στανημερόπουλο.

Ο κ. Στανημερόπουλος μιλώντας εκ μέρους της παράταξης «Κιλκίς-Δήμος Αξιών» (Π.Τονικίδη), κατέθεσε γραπτώς σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς στοιχεία, συνοδευόμενα από φωτογραφικό υλικό, που καταδείχνουν εμφανείς αστοχίες στην κατασκευή. Στους περιοίκους βέβαια, είναι καθημερινή η εικόνα της βλάβης που έχουν υποστεί οι δρόμοι με τους κυβόλιθους όπου παρατηρούνται ανωμαλίες στο οδόστρωμα λόγω καθίζησης από τη διέλευση οχημάτων.

Η διέλευση οχημάτων πιθανόν να επέτεινε και το πρόβλημα των ειδικών λωρίδων για τη διευκόλυνση των τυφλών οι οποίες πιθανόν κι από ακατάλληλα υλικά, παρουσιάζουν ήδη ανωμαλίες. Ένα άλλο ζήτημα που προκαλεί χαώδη κατάσταση στο όλο έργο είναι ο φωτισμός που εδώ και μήνες είναι ανύπαρκτος. Ο εργολάβος του έργου μάλιστα παρουσιάσθηκε στο Δημ. Συμβούλιο και κατέθεσε ότι η τοποθέτηση φωτισμού είναι ολοκληρωμένη και απομένει στο δήμο Κιλκίς να προβεί στη σύνδεση με το κονδύλιο για τη ΔΕΗ.

Για το κονδύλιο αυτό (8.000 ευρώ περίπου) ο εργολάβος ανέφερε  ότι η αρμόδια αντιδήμαρχος έργων υποστήριξε ότι ο δήμος δεν έχει χρήματα. Πράγμα που προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου κ. Σισμανίδη, ο οποίος εν απουσία της αντιδημάρχου κ. Ελ. Αναστασιάδου, απέρριψε σε οργίλο ύφος τα λεχθέντα από την ίδια. Να σημειωθεί τέλος,  ότι ο κ. Στανημερόπουλος, που έχει συγκεντρώσει κι άλλα στοιχεία, εξέφρασε δυσφορία και για την δυσκολία πρόσβασής του στους φακέλους της Μελέτης του έργου όταν απευθύνθηκε στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Το βέβαιον είναι ότι η παραλαβή του μεγάλου έργου θα  εμφανίσει  πολλές δυσκολίες κατά τη διαδικασία παραλαβής του από τις αρμόδιες Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου. Η μείζων Αντιπολίτευση διαμηνύει ήδη, ότι οι εκπρόσωποι της δεν θα υπογράψουν τα σχετικά πρωτόκολλά παραλαβής αφού από την ημέρα κατάθεσης των σχετικών επιφυλάξεων της, δεν σημειώθηκαν ενέργειες παρέμβασης για την πρόληψη και θεραπεία αστοχιών  και παραλείψεων. Είναι δε σφόδρα πιθανόν, να εκδηλωθούν αντιρρήσεις κι επιφυλάξεις και από μέλη των Επιτροπών που ανήκουν στην πλειοψηφία.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε