My Twitter Feed

18 Νοέμβριος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κεντροαριστερά μέρος βήτα… -

Σάββατο, 18 Νοέμβριος, 2017

Οδηγός δομών αλληλεγγύης -

Σάββατο, 18 Νοέμβριος, 2017

Τα Χάλκινα πάνε Μέγαρο! -

Παρασκευή, 17 Νοέμβριος, 2017

Το Κιλκίς μιλά για τη μάχη του `44 -

Πέμπτη, 16 Νοέμβριος, 2017

Νοσοκομείο με θετικό πια ισοζύγιο -

Πέμπτη, 16 Νοέμβριος, 2017

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή νέας Νομαρχιακής -

Πέμπτη, 16 Νοέμβριος, 2017

Κλειστοί δρόμοι απ` τις βροχές -

Πέμπτη, 16 Νοέμβριος, 2017

Πλημμύρες: Πως αντιμετωπίζονται -

Πέμπτη, 16 Νοέμβριος, 2017

Κεντροαριστερά μέρος βήτα…

*Δήλωση Γ. Φραγγίδη.

Πραγματοποιείται την Κυριακή 19 Νοεμβρίου ο β` γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, με αντιπάλους τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στο νομό Κιλκίς κάλπες θα στηθούν στα ίδια σημεία με την προηγούμενη Κυριακή, δηλαδή σε Κιλκίς, Πολύκαστρο, Γουμένισσα, Αξιούπολη, Μάνδρες, Μικρόκαμπο, Χέρσο και Δροσάτο, με τη ψηφοφορία να διεξάγεται από τις 7 πμ ως τις 9 μμ.

Οι συμμαχίες

Λίγες ώρες πριν την τελική εκλογική μάχη, οι αρχικοί υποψήφιοι και τα κορυφαία στελέχη της Κεντροαριστεράς έχουν δώσει το «στίγμα» αναφορικά με ποιον από τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας θα στηρίξουν.

Η Φώφη Γεννηματά ξεκινάει από τη θέση ισχύος που της δίνει το 41,3% του πρώτου γύρου, ενώ στο πλευρό της τάχτηκε ο Γιάννης Ραγκούσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και οι άλλες δυνάμεις που συσπειρώθηκαν γύρω από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δηλαδή η ΕΔΕΜ του Απόστολου Πόντα και οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία.Την προτίμηση του προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έδειξε εμμέσως και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με συνέντευξη του στον Σκάι. Όσο για τον Νίκο Ανδρουλάκη, έχει στο πλευρό του τον Γιάννη Μανιάτη.

Νοθεία!

Παραφωνίες που δυσφημούν το εγχείρημα για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με τις εκλογές του α’ γύρου.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Εφ.Συν.», κρούσμα εκτεταμένης νοθείας ήρθε σε γνώση της Επιτροπής Αλιβιζάτου σε κάλπη στο Τρίκερι του νομού Μαγνησίας, όπου οι ψηφοφόροι ψήφισαν διά τηλεφώνου!

Αργά το βράδυ της Παρασκευής η Επιτροπή διαπίστωσε ότι με ευθύνη της Εφορευτικής, κανένας από τους 109 εκλογείς δεν συμπλήρωσε την προβλεπόμενη αίτηση/δήλωση. Κατόπιν αυτού, για να διασφαλισθεί η τήρηση των διαδικασιών στον δεύτερο γύρο, η Επιτροπή ανέθεσε σε μέλος της να εποπτεύσει επί τόπου την εκλογική διαδικασία.

Την καταγγελία έκανε η πρωτοβουλία υποστήριξης του Ν. Ανδρουλάκη στον νομό Μαγνησίας, ενώ τα αποτελέσματα των παράτυπων τηλεφωνικών ψηφοφόρων έδωσαν 74 ψήφους στη Φ. Γεννηματά, 20 στον Ν. Ανδρουλάκη, από τέσσερις στους Γ. Καμίνη και Στ. Θεοδωράκη, δύο στον Κ. Γάτσιο και από μία στους Γ. Μανιάτη, Απ. Πόντα και Δ. Τζιώτη.

Παρόμοια κρούσματα φημολογείται ότι έχουν υπάρξει στην Ιθάκη, στους Φούρνους και στη Σκύρο.

►Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών που συνεδρίασε την Παρασκευή, αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση των δυο υποψηφίων να συγκεντρωθούν σε κάθε εκλογικό τμήμα δωρεές σε χρήμα υπέρ των πληγέντων από τη θεομηνία της Δυτικής Αττικής, με ευθύνη των εκπροσώπων τους.

Δήλωση Φραγγίδη

Με τίτλο «ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΑΥΡΙΑΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ» ο πρώην βουλευτής και μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φραγγίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Tην προηγούμενη Κυριακή 210.000 πολίτες έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα για την παράταξη και τη χώρα.

Με τη συμμετοχή και την ψήφο τους δήλωσαν ότι θέλουν μια νέα ισχυρή ενωμένη προοδευτική παράταξη.

Θέλουν ένα κόμμα στα πρότυπα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που θα σέβεται τα μέλη του, που θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών και στη λήψη των αποφάσεων, με σύγχρονο προγραμματικό λόγο και με καθαρές προτάσεις για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Ζήτησαν όμως και αλλαγή πορείας για τη χώρα. Μας είπαν ότι θέλουν μια χώρα με ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας αλλά και για τους γονείς μας. Μια χώρα που δε θα διώχνει τα παιδιά της στο εξωτερικό, θα στηρίζει τον μικρομεσαίο, θα είναι δίπλα στον αγρότη, θα βοηθάει να άνεργο να σταθεί στα πόδια του, θα δίνει ώθηση στον επιχειρηματία.

Για να συμβεί αυτό χρειάζεται μια δυνατή δημοκρατική παράταξη που θα ηγηθεί του προοδευτικού χώρου. Που θα μπει ανάχωμα ανάμεσα στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον φιλελευθερισμό της ΝΔ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε 5 μεγάλες προτεραιότητες για τη χώρα.

1. Εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και του τρόπου με τον οποίο εκλέγονται οι βουλευτές.

2. Προοδευτική ανά εισοδηματικές κλίμακες φορολογία, σε συνδυασμό όμως με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επανεπενδυόμενα κέρδη και κυρίως αυτά που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

3.Αξιοκρατία. Οι θέσεις, που μέχρι σήμερα κατακτούσαν κομματικοί αξιωματούχοι και στελέχη με διαχειριστική ανεπάρκεια, να επιλέγονται μέσω κριτηρίων ΑΣΕΠ.

4. Ψηφιακό κράτος. ‘Ενα κράτος όπου οι πολίτες θα μπορούν ψηφιακά να καταθέτουν τα αιτήματά τους και με τον ίδιο τρόπο να μαθαίνουν την πορεία και το αποτέλεσμα του αιτήματος.

5. Σεβασμός στους θεσμούς, στη διάκριση των εξουσιών και στη δημοκρατία.

κράτους – κόμματος που παράγει επιπλέον ανισότητες απ’ αυτές που παράγει η οικονομία.

Ας πάρουμε, λοιπόν, τη σκυτάλη από τη μαζική συμμετοχή της πρώτης Κυριακής και να συνεχίσουμε και τη δεύτερη.

Ας κάνουμε πραγματικότητα το μήνυμα για ισχυρή πολιτική ανανέωση της παράταξης και για μια ενότητα πραγματική και όχι ενότητα εξουσίας.

Με τη στήριξη όλων μπορούμε την Κυριακή να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για το δημιουργικό σοκ που χρειάζεται ο χώρος, για το δημιουργικό σοκ που χρειάζεται η χώρα.

Στις 19 Νοεμβρίου μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα.

Αλλάζουμε νοοτροπία.

Δίπλα στη νέα γενιά, στη γενιά της κρίσης, αλλά και της ελπίδας..»

Σχολιάστε