My Twitter Feed

13 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

“Καυστικό το κλείσιμο των ΕΛΤΑ”

Παρέμβαση στο θέμα του κλεισίματος των ΕΛΤΑ Γουμένισσας έκανε και ο μητροπολίτης Δημήτριος, τονίζοντας ότι “η σκόπιμη λειτουργηματική ελλειμματικότητα των τελευταίων δύο χρόνων” χρησιμοποιείται “σαν εφαλτήριο της τωρινής αναστολής”.

Υπογραμμίζοντας ότι “μέσα στον καύσωνα αποδείχτηκε ακόμη πιο καυστική η πρόσφατη μέσω Υπουργείου ανασταλτική απόφαση, από τις πρώτες μετά το νέο κυβερνητικό σχήμα”, ο μητροπολίτης Γουμένισσας αναφέρει σε επιστολή του προς τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη, τον πρόεδρο των ΕΛΤΑ Δανιήλ Μπεναρδούτ και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γρηγόριο Σκλήκα τα εξής:

Εντιμότατοι κύριοι,

επιτρέψτε μου ―υποβοηθητικά είτε στην τρέχουσα πολιτειακή σας αρμοδιότητα, είτε στο διαχειριστικό σας ρόλο για τις περαιτέρω οικονομικές χρήσεις επί των ΕΛΤΑ― να σας ενημερώσω με νηφάλια υπεύθυνο λόγο για κρίσιμες κοινωνικές ισορροπίες, που κλονίζονται είτε κλωνοποιούνται από σχεδιασμούς και αποφάσεις σας.

Αφορούν στο γραφείο ΕΛΤΑ Γουμένισσας, που κηρύχτηκε σε αναστολή από 17-07-2023.

Ισόχρονο με την αλλαγή του καιρού, το καυτό ζήτημα αναστολής λειτουργίας του γραφείου ΕΛΤΑ Γουμένισσας, φαίνεται τυπικά “κοινωφελές” για τις κεντρικές σχεδιαστικές αποφάσεις. Αλλά αποβαίνει κυριολεκτικά τραγικό, αποθαρρυντικό και ανασταλτικό για το “σώμα” και τη “λαϊκή βάση” εδώ στα σύνορα. Εισπράττουμε κυριολεκτικό “μαύρισμα” της περιοχής από χέρια του κέντρου.

Όμως, οι κεντρικοί σχεδιασμοί και οι πολιτειακές/εταιρικές συνομολογήσεις ενός πολυκέφαλου “κέντρου”, που ωστόσο καταφρονεί ασυλλόγιστα το λαϊκό σώμα, μάλλον αποτυχαίνει σε “συνιδρυτικές” αναπροοπτικές παρόντος και μέλλοντος.

Μας θέλετε, μαριονέττες; ανύπαρκτους; αμέτοχους σε στοιειώδεις προϋποθέσεις κοινωνικής ωφέλειας, που υποτίθεται ότι ψηφίστηκε να υπηρετεί το Κράτος/Κυβέρνηση και να εξυπηρετούν οι άλλοτε Κρατικές και σήμερα Εταιρειακές διαχειρίσεις;

Η περιοχή μας ―ειδικά― έχει αναγνωρισμένα μεγάλα οικονομικά κίνητρα ανάπτυξης: οικολογικός και θρησκευτικός τουρισμός, νεότερα μνημειακά και αρχαιοελληνικά δεδομένα, οινοποιΐα με πανελλήνιες (και διευρωπαϊκές) πρωτιές σε πιστοποίηση και τεκμηρίωση, καστανοκαλλιέργειες, νέες καλλιέργειες, ακάματη πολιτιστική δημιουργικότητα.

Όταν όμως φιμώνονται οι στοιχειώδεις μαζικές λαϊκές ανάγκες σε Ταχυδρομικές λειτουργικές διευκολύνσεις οικονομικής και ταχυδρομικής φύσεως, σε μια περιοχή που έχει τρέχοντα τέτοια κίνητρα ανάπτυξης, τότε μάλλον θέλουμε ανέδραστους και ανεφάρμοστους σχεδιασμούς της πρώην πλατφόρμας BrainGain, ειδικά για την ιστορική Γουμένισσα και την άμεση δημοτική της περιφέρεια, με απήχηση σε όλη την Παιονία και την ΠΕ Κιλκίς.

Σαφώς και γίνεται επίκληση από σύσσωμη τη Δημοτική Αρχή της περιοχής μας και δημόσιες παρεμβάσεις όλου του Δημοτικού κόσμου της Παιονίας (και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου) για καίριο ζήτημα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Εκτός από τη Γουμένισσα, ιστορική έδρα του Δήμου Παιονίας και συνάμα έδρα της Μητρόπολής μας, άλλα επτά αναπτυγμένα χωριά με σταθερή οικονομική ζωή, σε περίοδο κρίσης, ―με την απόφαση αναστολής για τα ΕΛΤΑ Γουμένισσας― “καταδικάζονται” (και) πολιτειακά (και) εταιρικά σε εφαρμογές σχεδιασμένου μαρασμού, αντί επιδότησης της βάσιμης ιστορικής ζωτικότητας.

Μέσα στον καύσωνα, αποδείχτηκε ακόμη πιο καυστική η πρόσφατη μέσῳ Υπουργείου ανασταλτική απόφαση, από τις πρώτες μετά το νέο Κυβερνητικό Σχήμα.

Κατανοούμε με πολιτική συγκατάβαση πως είστε χρεωμένοι με το τραγικό προνόμιο του συναλλακτικού σχεδιασμού, βάσει τυπικών προδιαγραφών ωφέλιμης ανταποδοτικότητας στα κεντρικά συμφέροντα κάθε παλαιότερης κοινωφελούς Πολιτειακής θεσμικότητας, όπως και των νέων ΕΛΤΑ.

Όμως, επιμένουμε να καταθέτουμε τα διαθέσιμα σπουδαία δεδομένα της περιοχής, να επικαλούμαστε τη σκόπιμη λειτουργηματική ελλειμματικότητα των τελευταίων δύο χρόνων σαν εφαλτήριο της τωρινής αναστολής, και τους εκ του μακρόθεν σχεδιασμούς σαν αφύσιμο “πνιγμό” του λαϊκού στοιχείου και των αναπτυξιακών δεδομένων της περιοχής.

Παρακαλούμε να αναστείλετε τους υποκειμενικούς σχεδιασμούς, να συνυπολογίσετε τα δεδομένα λαϊκής βάσης και οικονομικής/αναπτυξιακής/δημογραφικής αντοχής, να μην επιμείνετε στο δικό σας κεντρομόλο σχεδιασμό για ερημοποίηση της Γουμένισσας και της Παιονίας με εργαλεία τέτοιες ηλεκτρονικές αποφάσεις και αναστολές.

Σας περιμένουμε για μια χαρούμενη και βάσιμα αισιόδοξη περιήγηση στη δική μας συνοριακή ζωντάνια, σ᾽ αυτό το τόσο πολύτιμο (συνοριακό) δερματικό “σωματικό περίγραμμα” “σωματικής διασφάλισης του δικού σας και δικού μας κέντρου”.

Σχολιάστε