My Twitter Feed

5 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κατεβάζουν ρολά κι οι έμποροι -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν σύνεδροι -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα -

Δευτέρα, 4 Απριλίου, 2022

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ για την απεργία -

Δευτέρα, 4 Απριλίου, 2022

Ποντιακός: Το στήσανε για να μας ρίξουνε! -

Κυριακή, 3 Απριλίου, 2022

Κι όμως, ο ιός είναι πάντα στα ύψη! -

Κυριακή, 3 Απριλίου, 2022

Αρχίζει η καταγραφή προϊόντων -

Κυριακή, 3 Απριλίου, 2022

Ο Γ. Ανδρίτσος για το “τι(ς) πταίει” -

Σάββατο, 2 Απριλίου, 2022

Κατεβάζουν ρολά κι οι έμποροι

Κατεβάζει τα ρολά των καταστημάτων του κι ο εμπορικός κόσμος του Κιλκίς, την Τετάρτη 6 Απριλίου, συμμετέχοντας έτσι στη γενική απεργία των ΓΣΣΕ – ΑΔΥΔΥ ενάντια στην ακρίβεια.

Συγκεκριμένα, τα μαγαζιά του Κιλκίς θα είναι κλειστά από τις 11:00 ως τις 13:00 προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στο απεργιακό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ειρήνης στις 11 το πρωί.

“Κλείνουμε τα καταστήματα . Λέμε STOP στην ακρίβεια και στους φόρους. Να σταματήσει τώρα η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία”, τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς, ο οποίος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Συναδέλφισσα, συνάδελφε.

Όλα αυτά τα χρόνια κρίση και πανδημία, δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο τη δουλειά και τη ζωή μας, δημιουργώντας απίστευτα βάρη χρεών και νέες δυσκολίες. Σήμερα η ακρίβεια τσακίζει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματά μας.

Οι συνέπειες του πολέμου διογκώνουν τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. Η ακρίβεια χτυπάει κι άλλο ότι εισόδημα έχει απομείνει. Οι λογαριασμοί ενέργειας έρχονται διπλάσιοι, η τιμή του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και της βενζίνης εκτινάχθηκαν συμπαρασύροντας αλυσιδωτά και άλλα κόστη. Το ηλεκτρικό ρεύμα φτάνει στα ύψη όχι για κάποιο ανεξήγητο λόγο, αλλά γιατί «απελευθερώνεται» πλήρως η ηλεκτρική ενέργεια.

Γιατί τα χρηματιστήρια, τα μονοπώλια και οι κερδοσκόποι κάνουν πανηγύρι. Οι πρώτες ύλες σπάνε ρεκόρ ανόδου κάθε εβδομάδα όπως στην εστίαση, που μέσα σε ένα χρόνο, έχουν εκτιναχθεί. Αντίστοιχα σχεδόν σε όλους τους κλάδους του εμπορίου, οι ανατιμήσεις είναι σχεδόν εβδομαδιαίες. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποτελούν μόνο «ψίχουλα» για τους χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες, πόσο μάλλον όταν πολλοί συνάδελφοι αποκλείονται με βάση διάφορα «δημοσιονομικά» κριτήρια. Κανένα από αυτά τα μέτρα δεν δίνει «ανάσα» για την επιβίωσή μας.

Ο πόλεμος και οι ανταγωνισμοί, τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, οι ασύλληπτοι φόροι για να γεμίζουν τα κρατικά ταμεία και να επιδοτούνται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, η διαχρονική απελευθέρωση της ενέργειας, είναι η πολιτική που ακολουθούν απαρέγκλιτα όλες οι κυβερνήσεις. Στην πολιτική αυτή δεν χωράνε οι ανάγκες του μικρέμπορα, του επαγγελματία, του αυτοαπασχολούμενου στην εστίαση. Η πείρα μας, τα 10 τελευταία χρόνια το επιβεβαιώνει αυτό περίτρανα.

Η κρίση και η πανδημία προηγούμενα δυσκόλεψαν τη δουλειά και τη ζωή μας, δημιούργησαν ασήκωτα χρέη. Σήμερα η ακρίβεια και ο πληθωρισμός επανεμφανίστηκαν και τρίζουν τα δόντια τους. Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Να μπορέσουμε να δουλέψουμε στα μαγαζιά μας για να ζήσουμε τις οικογένειές μας με αξιοπρέπεια. Η πραγματική ελπίδα για την επιβίωση, τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, είναι ο μαζικός, συλλογικός αγώνας. Δίνουμε επομένως τη μάχη για να μαζικοποιηθεί κι άλλο ο Σύλλογός μας, να συζητήσουμε πλατιά το επόμενο διάστημα με κάθε νέο συνάδελφο, για την ανάγκη οργάνωσης και κινητοποίησης.

Όλοι μαζί είμαστε πραγματικά πανίσχυροι στο να αποσπάσουμε κατακτήσεις και να ορθώσουμε εμπόδια
στις πολιτικές που μας εξοντώνουν!
Στις 6 Απρίλη όλοι στο δρόμο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και των χρεώσεων για τις ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών ρεύματος.

– Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όλους τους μήνες που ήμασταν κλειστοί ή παραμένουμε με περιοριστικά μέτρα, με ευθύνη των δημοτικών αρχών.

– Κατάργηση των ΦΠΑ και των ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

– Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής για εισόδημα μέχρι 12000€, τόκων και προστίμων, 30% των υπολοίπων χρεών στην εφορία και στις τράπεζες.

– Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα.

– Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην ενέργεια.

– Κατάργηση των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις με ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, γενναία μείωση για τις υπόλοιπες μικρές επιχειρήσεις.

– Κανένα λαϊκό σπίτι, καμία μικροεπιχείρηση χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς.

– Επέκταση της επιδότησης των δόσεων δανείων «Γέφυρα 2» για τις μικρές επιχειρήσεις με εισόδημα ως 20000€.

– Ουσιαστική συμμετοχή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο Ταμείο Ανάκαμψης.

– Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορωνοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.

– Εδώ και τώρα μείωση των εξοντωτικών ποινών. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη της πολιτείας.”

Σχολιάστε