My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Καταγγελλει την εγκυκλιο η ΑΔΕΔΥ Κιλκις

Με ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς καταγγέλει την εγκύκλιο περί παρακρατήσεων απ` τις συντάξεις όσων δεν μπουν στην εργασιακή εφεδρεία. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για απολύσεις δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων μέσω εφεδρείας ή προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, συνεχίζονται και εντείνονται, με αποτέλεσμα να δοκιμάζεται για μία ακόμα φορά ο σεβασμός και η τήρηση της συνταγματικής και νομοθετικής νομιμότητας. Τις πρόσφατες εγκύκλιους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι οποίες έχουν ως στόχο να εκφοβίσουν και να προκαλέσουν πανικό στους εργαζόμενους, ώστε να σπεύσουν να αναγνωρίσουν την όποια εργασιακή προϋπηρεσία διαθέτει ο καθένας, προκειμένου να ενταχθούν άμεσα στο καθεστώς της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, ακολούθησε, χθες, νέα «εκβιαστική» εγκύκλιος εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών. 
Σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο, οι εργαζόμενοι, αυτή τη φορά εκβιάζονται ότι σε περίπτωση που «υπάλληλος, ο οποίος πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 33 του ν. 4024/2011, αν για οποιονδήποτε λόγο δεν τεθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, τότε η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, κατά τη συνταξιοδότησή του, θα διενεργήσει αυτεπάγγελτα τον ανωτέρω έλεγχο και θα προβεί σε συνεννόηση με τον εκκαθαριστή αποδοχών της Υπηρεσίας του υπαλλήλου, σε παρακράτηση από τη σύνταξή του των αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών κατά τη διάρκεια που ο υπάλληλος θα έπρεπε να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα». 
Πρόκειται για μία ακόμη εγκύκλιο, η οποία αντίκειται στη Νομοθεσία και τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, δεδομένου ότι βάσει της σχετικής Νομολογίας, ποσά τα οποία καταβάλλονται ως αμοιβή για εργασία που έχει παρασχεθεί δεν μπορούν να θεωρηθούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αγανάκτηση και την έντονη αντίδρασή της σε αυτές τις πρακτικές του εκφοβισμού και εκβιασμού των εργαζομένων, που επιχειρούνται τόσο από την πλευράς κυβέρνησης μέσω των αρμοδίων Υπουργών, δεδομένου ότι το περιεχόμενο των εν λόγω εγκυκλίων δεν στηρίζεται σε καμία νομοθετική ρύθμιση. 
Μετά από τα παραπάνω καλούμε τόσο τον Υπουργό Οικονομικών όσο και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να αποσύρουν αμέσως αυτές τις εγκυκλίους και να σταματήσουν να αυθαιρετούν κατάφορα εις βάρος των υπαλλήλων.”

Σχολιάστε