My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες από γιατρό για νοσοκομείο

theageneio-fakelakiΓιατρός με το βαθμό του διευθυντή χειρουργού, που τοποθετήθηκε πριν λίγες μέρες στο Νοσοκομείο Κιλκίς, καταγγέλει σπατάλη δημοσίου χρήματος, «φακελάκια» σε γιατρούς, υπερκοστολογήσεις χειρουργικών επεμβάσεων και ιατρικών υλικών, ακόμα και «μαϊμού» λίστες εφημεριών, στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο “Θεαγένειο” της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον Πασχάλη Γαβριηλίδη, ο οποίος τοποθετήθηκε στο Νοσοκομείο Κιλκίς προκειμένου να βοηθήσει στο έργο της Χειρουργικής Κλινικής. Μια τοποθέτηση, η οποία ενδεχομένως να συνδέεται με τις ως άνω καταγγελίες, όπως αφήνεται να εννοηθεί από σχετικό ρεπορτάζ του zougla.gr.

Ωστόσο, η διοίκηση του “Θεαγένειου” εκφράζει σε απάντησή της “την ευχή να μη σχετίζεται η καταγγελία του γιατρού με την ήδη αποτυπωθείσα στην καταγγελία πικρία του για τη νόμιμη μετακίνησή του, από τη διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να καλύψει, προσωρινά και για μικρό χρονικό διάστημα (όπως ο νόμος προβλέπει), επιτακτικές ανάγκες του Νοσοκομείου Κιλκίς, λόγω σοβαρής έλλειψης προσωπικού”.

Για την υπόθεση έλαβε γνώση ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μετά το πρωτοσέλιδο του zougla.gr, έδωσε εντολή σε κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας να μεταβεί στο νοσοκομείο και να ξεκινήσει έρευνες.

Στο ρεπορτάζ του zougla.gr αναφέρονται και τα εξής:

Σε μια αναφορά-κόλαφο που έστειλε προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης αλλά και τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, περιγράφει με λεπτομέρειες αλλά και με αγανάκτηση τα όσα ο ίδιος εδώ και αρκετό καιρό διαπιστώνει να συμβαίνουν στο δημόσιο νοσοκομείο.

 

Δεν διστάζει μάλιστα να αναφέρει ονόματα και περιπτώσεις, ενώ δηλώνει έτοιμος να αποδείξει με στοιχεία αυτά τα οποία καταγγέλλει.

 

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο κ. Γαβριηλίδης, σύμφωνα με τα όσα περιγράφει στην αναφορά του, είναι γνωστός για τον αγώνα του στο συγκεκριμένο νοσοκομείο εναντίον των «φακελακίων».

 

Προτρέπει τους ασθενείς να μη δίνουν «φακελάκια» στους ιατρούς, ενώ τονίζει ότι ο ίδιος χειρουργεί δωρεάν τους ασθενείς του, και για αυτόν τον λόγο θεωρείται «μαύρο πρόβατο».

 

Μάλιστα, όπως δηλώνει στο zougla.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλει ατασθαλίες του νοσοκομείου προς τη διοίκηση. Το έχει κάνει και στο παρελθόν, χωρίς αποτέλεσμα. Αυτό που συνέβη όμως ήταν η πρόσφατη απόσπασή του, με απόφαση της διοίκησης, στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Η καταγγελία 

H αναφορά-καταγγελία του διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Πασχάλη Γαβριηλίδη, η οποία έγινε στις 7 Ιανουαρίου του 2014, προς τη διοίκηση του νοσοκομείου:

Προς
1ον. Τη Διοικητή του ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» Κα Κουρτέλη-Ξουρή Ευαγγελία 
2ον. Υπουργόν Υγείας Κον Α. Γεωργιάδη

Θέμα-Καταγγελία Οικονομικής καταχρήσεως

ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΥ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ Α.Χ ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» 

Είναι γνωστοί οι αγώνες μου κατά των φακελακίων στο νοσοκομείο μας, οι οποίοι ήτο αποτελεσματικοί πιάνοντας τους ασθενείς προς εισαγωγή και παροτρύνοντάς τους να μη δώσουν φακελάκι. Για αυτές τις ενέργειές μου απειλήθηκα από τη διοίκηση ότι θα γίνει εναντίον μου διοικητική εξέτασις.

Ζήτημα 1ον: Εις όλον το πολιτισμένο κόσμο στις χειρουργικές επεμβάσεις του γαστρεντερικού χρησιμοποιούνται κυκλικοί αναστομωτήρες μόνον στη καρδιοοισοφαγική συμβολή και κάτωθεν της ορθοσιγμοειδικής συμβολής. Στο ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» είμαστε παγκόσμιος πρωτοτυπία, χρησιμοποιούνται εκ του περισσού κυκλικοί αναστομωτήρες για τη δημιουργία αναστομώσεων που στοιχίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ, ενώ θα μπορούσαν να γίνουν μόνο με μονοψήφιο κόστος ευρώ. 

Αυτά όλα τα έχω καταγγείλει και επανέρχομαι και ζητώ να γίνει απλή οικονομική μελέτη και να διαπιστωθεί πόσες ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ χρεώθηκε το ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ από την πλασματική χρήση των κυκλικών αναστομωτήρων. 

Τι όφελος θα είχε αν ακολουθείτο η γραμμή ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ Π για τη λελογισμένη χρήση τους, μήπως αυτή είναι η κυρία αιτία για να φύγω από το ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ; Γιατί να συνεχίζεται η αλόγιστη χρήση τους και η πλασματική διόγκωση των χρεών; Τι θα κάνει η διοίκηση του νοσοκομείου επ’ αυτού. Ο κος Ζαφειρίου ενώ είναι γνώστης ότι μία επέμβαση μπορεί να γίνει με κόστος μόνο 2-3 ευρώ, γιατί συνεχίζει να χρησιμοποιεί εκ του περισσού κυκλικούς αναστομωτήρες και να διογκώνει τεχνηέντως τα οικονομικά βάρη;

Είμαι έτοιμος με έγκυρο διεθνή ιατρική βιβλιογραφία να σας αποδείξω ότι η Α.Χ. του Θεαγενείου είναι η πιο κοστοβόρος παγκοσμίως. Γιατί δεν εισακούομαι από τη διεύθυνση;

Ζήτημα 2ον: Έχει σημειωθεί κατ΄ επανάληψη χρήση εργαλείων μίας χρήσεως στο χειρουργείο, όταν το αντελήφθην το κατήγγειλα, ο κος Ζαφειρίου Γ με συμβούλεψε να σωπάσω και τι θα κάνω αν μου έρθει μια διαταγή να πάω στο Νοσοκομείο Βέροιας;

Στο ΑΝΘ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ έχουμε δύο λίστες εφημεριών, μια πλαστή «μαϊμού», την αποκαλούν όλοι οι ιατροί και διοικητικοί, και μία πραγματική. Έχω κάνει επανειλημμένες καταγγελίες ότι δεν δέχομαι μαϊμού χρήματα από πλασματικές εφημερίες, γιατί η διοίκησις δεν τείνει ευήκοον ους στις καταγγελίες, δεν είναι ντροπή να κάνουμε πλασματικές εφημερίες για να φθάνουμε το πλαφόν με την ανοχή της διοικήσεως πλαστογραφώντας το πρόγραμμα εφημεριών.

Εν συντομία καταθέτω τα ερωτήματά μου: 1ον. Είναι παράνομο ο χειρουργός να προτρέπει τους νεοεισαχθέντες ασθενείς να μη δώσουν φακελάκι;

2ον είναι παράνομο ο χειρουργός να καταγγέλλει την πλασματική διόγκωση των οικονομικών βαρών μιας χειρουργικής επεμβάσεως με τη άσκοπη χρήση κυκλικών αναστομωτήρων που στοιχίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ ενώ θα μπορούσαν να γίνουν με 3-4 ευρώ μόνον;

3ον πόσες φορές πρέπει να καταγγείλει ένας ιατρός τις πλασματικές εφημερίες εν μέσω κρίσεως και να μη λάβει απάντηση;

Η Διοίκηση γνωρίζει ότι η παρουσία μου στο ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ έχει αναβαθμίσει τη χειρουργική ήπατος, γεγονός που μπορεί να διαπιστωθεί από την προσωπική επαφή με τους χειρουργηθέντες ασθενείς μου.

Μέχρι σήμερον αυτοί αναγκάζονταν να προστρέχουν σε διαφόρους χειρουργούς και η ταρίφα είναι γνωστή, 5.000 ευρώ. Εγώ τους χάλασα την πιάτσα ΤΖΑΜΠΑ. Δεν είχα καμία υποστήριξη από τη διοίκηση και το κυριότερο, ενώ είχα προγραμματισμένες ηπατεκτομές, η διοίκηση χωρίς να με ενημερώσει με στέλνει στο ΓΝ ΚΙΛΚΙΣ. 

Ερωτώ πού θα χειρουργηθούν αυτοί οι ασθενείς, έχουν τη δυνατότητα να δώσουν 5.000 ευρώ, γιατί δεν τους δίνει τη δυνατότητα να χειρουργηθούν στο ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ Π ΔΩΡΕΑΝ;

Μήπως μετακινούμαι στο ΚΙΛΚΙΣ γιατί είμαι ΤΖΙΜΠΑΤΖΗΣ και χαλώ την πιάτσα των φακελακίων και του μαύρου χρήματος; Εξετάστε, καλέστε τους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε ηπατεκτομές από εμένα για να δείτε τη διαφορά. Δεν είναι προς όφελος των ασθενών να μπορούν να βρουν χειρουργό ήπατος στο Θεαγένειο που δεν ζητά φακελάκια και δεν δίνει προμήθειες.

Γιατί εταιρεία ιατροφαρμακευτικού υλικού δαπάνησε κεφάλαια για την κατασκευή γραφείων ιατρών στην ΑΧ, σε τι μελλοντικό όφελος αποβλέπει;

Η παράνομη ειδίκευση ειδικευομένων σε παραχειρουργικές ειδικότητες προτού συμπληρώσουν την απαιτούμενη ειδίκευσή τους στη Γενική Χειρουργική θα συνεχίζεται να επιτρέπεται από τη διοίκηση της υπηρεσίας;

Πρέπει να σημειωθεί πως είναι μετρημένες στα δάκτυλα οι περιπτώσεις εν ενεργεία ιατρών δημόσιων νοσοκομείων που αποφάσισαν να καταγγείλουν ατασθαλίες για το ίδρυμα στο οποίο εργάζονται. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κόστος της «περιθωριοποίησης» είναι μεγάλο, ενώ παράλληλα υπάρχει και ο εργασιακός φόβος.

Ο κ. Γαβριηλίδης όμως, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο zougla.gr, παραμέλησε τον όποιο φόβο και αποφάσισε να συγκρουστεί με τα συμφέροντα. Σήμερα κατέθεσε την αναφορά του στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ενώ την έστειλε και στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

«Θα γίνει ΕΔΕ»

Το zougla.gr επικοινώνησε με τη διοικήτρια του Θεαγένειου, την κυρία Ευαγγελία Κουρτέλη, η οποία ανέφερε ότι για τις παραπάνω καταγγελίες αναμένεται να γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

«Πράγματι, ο κ. Γαβριηλίδης έχει κάνει σχετική καταγγελία, την οποία απέστειλα στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια και ζήτησα να γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Περιμένουμε τα αποτελέσματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, το zougla.gr επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ήταν ενημερωμένος για το δημοσίευμα. Σε δήλωσή του ανέφερε το εξής: «Mόλις έλαβα γνώση για τις καταγγελίες έδωσα αμέσως εντολή στον διοικητή του σώματος των επιθεωρητών υγείας το ΣΕΥΠ, να στείλουν επιθεωρητές επείγοντος και να ελέγξουν τις καταγγελίες».

Απάντηση από ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ

Δελτίο τύπου εξέδωσε η διοίκηση του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μετά από το δημοσίευμα του zougla.gr με τίτλο «Μίζες και κομπίνες στο Θεαγένειο».

Το δελτίο τύπου:

Με αφορμή την ανάρτηση, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καταγγελίας γιατρού του νοσοκομείου μας, που φέρει τον τίτλο «Μίζες και Κομπίνες στο Θεαγένειο», κάνουμε γνωστό στους πολίτες ότι η διοίκηση του νοσοκομείου, αμέσως μόλις περιήλθε στα χέρια μας η καταγγελία του γιατρού, την 7-1-2014, ζητήσαμε αυθημερόν από την προϊσταμένη μας αρχή (4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης) τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προς διερεύνηση οποιασδήποτε τυχόν παράνομης ενέργειας και την αποκάλυψη των συμμετεχόντων σ’αυτήν. Η επιλογή μας να ζητήσουμε τη διενέργεια της έρευνας από ιεραρχικά ανωτέρους μας, απέβλεπε στην απάλειψη έστω και υπόνοιας ότι θα επιχειρηθεί, για ευνόητους λόγους, έρευνα «εντός των τειχών».

Ελπίζουμε ότι ο καταγγέλλων γιατρός, κατά την διεξαχθησόμενη ΕΔΕ, αλλά και όποια άλλη διαδικασία χρειαστεί, μηδέ και της ποινικής εξαιρουμένης, θα καταθέσει ενόρκως για γεγονότα και πρόσωπα που σχετίζονται με τις (μέχρι στιγμής) γενικόλογες και αόριστες καταγγελίες του, ώστε να βοηθήσει ουσιαστικά τη διοίκηση στην καταπολέμηση οποιασδήποτε παράνομης συμπεριφοράς (σημειωτέον ότι ουδέποτε καταγγέλθηκαν ανάλογα ζητήματα στη διοίκηση από τον γιατρό αυτόν).

Τέλος, η διοίκηση εκφράζει την ευχή να μη σχετίζεται η καταγγελία του γιατρού με την ήδη αποτυπωθείσα στην καταγγελία πικρία του για τη νόμιμη μετακίνησή του, από τη διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να καλύψει, προσωρινά και για μικρό χρονικό διάστημα (όπως ο νόμος προβλέπει), επιτακτικές ανάγκες του Νοσοκομείου Κιλκίς, λόγω σοβαρής έλλειψης προσωπικού.

Η διοίκηση του νοσοκομείου μας περιβάλει με μεγάλη εμπιστοσύνη το υψηλού επιστημονικού επιπέδου ιατρικό προσωπικό της, το οποίο κυρίως χαίρει της εμπιστοσύνης και του θαυμασμού των ασθενών και των συνοδών τους (θα ήταν χρήσιμο ένα σχετικό δημοσιογραφικό ρεπορτάζ). Οι γιατροί του νοσοκομείου μας, συνεπικουρούμενοι από το λοιπό προσωπικό, δίνουν, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, έναν μεγάλο αγώνα, με θεαματικά μεγάλες επιτυχίες στην αντιμετώπιση της ασθένειας. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς, αλλά και αποφασισμένοι να καταπολεμήσουμε κάθε εστία διαφθοράς ή μικροψυχίας από ασήμαντες μειοψηφίες, που δυσφημούν το έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των σκληρά εργαζόμενων στο νοσοκομείο και εξυπακούεται ότι θα θέσουμε στη διάθεσή σας το πόρισμα της ΕΔΕ, μόλις ολοκληρωθεί.

Θεσσαλονίκη 10 Ιανουαρίου 2014
Η ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ
Δρ. ΚΟΥΡΤΕΛΗ-ΞΟΥΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Σχολιάστε