My Twitter Feed

28 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Καταγγέλλουν διώξεις μαθητών! -

Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΓΝΚ: Έκτακτη επίσκεψη Γιαννακού -

Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Υποστελεχωμένη η Πυροσβεστική -

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

ΚΚΕ: Φορτσάρει ενόψει εκλογών -

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Έφυγε ο ευεργέτης της Αξιούπολης -

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Παρέμβαση ΠΟΕΔΗΝ για το ΓΝΚ -

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Η επίσκεψη του Λ. Καρχιμάκη -

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Άδικο τέλος επιτηδεύματος -

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Καταγγέλλουν διώξεις μαθητών!

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Γονέων Δήμου Κιλκίς (ΕΓΔΚ) καταγγέλλει ενέργειες στελεχών της Εκπαίδευσης σε βάρος μαθητών, που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις για τις ελλείψεις στα σχολεία!

“Θεωρούμε αδιανόητο μαθητές να σέρνονται στους εισαγγελείς και στα δικαστήρια, από στελέχη της εκπαίδευσης και ορισμένους εκπαιδευτικούς”, τονίζει η Ένωση, καταγγέλοντας ονομαστικά τον υποδιευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ κ. Πουλιόπουλο και τον διευθυντή του 3ου Γυμνασίου κ. Λιναρδάκη.

Η ανακοίνωση της ΕΓΔΚ έχει ως εξής:

“Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Κιλκίς καταδικάζει την καταγγελία του υποδιευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς εις βάρος μαθητών κατά την περίοδο των μαθητικών κινητοποιήσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τις τραγικές ελλείψεις στα σχολεία.

Θεωρούμε αδιανόητο μαθητές να σέρνονται στους εισαγγελείς και στα δικαστήρια, από στελέχη της εκπαίδευσης και ορισμένους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι στο πλάι των παιδιών μας, μαζί τους στους αγώνες που δίνουν για πραγματική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Μέλη του ΔΣ της Ένωσης συναντηθήκαμε με τον υποδιευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς την Πέμπτη 23/05/2023 και διαπιστώσαμε μετά λύπης την επιμονή του στην αντιπαιδαγωγική του ενέργεια. Εξηγήσαμε την ανησυχία των γονέων των μαθητών και το γεγονός ότι τα παιδιά δίκαια κινητοποιήθηκαν δεδομένων των ελλείψεων στο δημόσιο σχολείο, ενώ τονίσαμε και την ανάγκη οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται δίπλα στους νέους για κάθε τι που τους προβληματίζει. Τονίσαμε, επίσης, και τον αγώνα που δίνουμε οι γονείς για την στήριξη του δημόσιου σχολείου, όχι μόνο με εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις παρεμβάσεις, για όλα τα υπαρκτά προβλήματα (κενά σε εκπαιδευτικούς, κτιριακά προβλήματα και ελλείψεις σε υποδομές, προβλήματα με τις μετακινήσεις, περιεχόμενο σπουδών κ.ά.), αλλά πολύ συχνά βάζοντας και το χέρι στην τσέπη για να καλύψουμε τις ανεπάρκειες του δημόσιου σχολείου εξαιτίας της υποχρηματοδότησης.

Ενημερώσαμε, τέλος, ότι το ΔΣ της Ένωσης θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια που κρίνει σκόπιμη για να υπερασπιστεί τους καταγγελλόμενους μαθητές και ότι δεν θα επιτρέψει παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι ορισμένα στελέχη της εκπαίδευσης στο Κιλκίς, έχουν επιλέξει να βρίσκονται απέναντι από τους μαθητές τους, όπως ο κ. Πουλιόπουλος (υποδιευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ) αλλά και ο κ. Λιναρδάκης (διευθυντής του 3ου Γυμνασίου), επιλέγοντας να υλοποιήσουν την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική μέσω της καταστολής.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη στάση τους αυτή και τους καλούμε να αναλογιστούν την ευθύνη τους απέναντι πρωταρχικά στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών τους που υπονομεύονται από την ίδια την πολιτεία και επίσης στις εύλογες ανησυχίες των γονιών που μαζί με τα παιδιά τους συμπάσχουν για την πρόοδό τους.

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Κιλκίς θα προβεί σε κάθε ενέργεια που χρειάζεται για να προστατέψει τα παιδιά από τέτοιες αυθαιρεσίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την άμεση ανάκληση των καταγγελιών εις βάρος των μαθητών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο.

ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ:

  • Μόνιμη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων του Κιλκίς.

  • Άμεση λύση των κτιριακών προβλημάτων των σχολικών μονάδων του δήμου.

  • Αντισεισμικό έλεγχο και πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων για όλα τα σχολεία.

  • Άμεσες παρεμβάσεις στους αύλειους χώρους των σχολείων για την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των μαθητών.

  • Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που θα λειτουργούν σε τάξεις με αριθμό μαθητών όπως απαιτεί η σύγχρονη παιδαγωγική επιστήμη.

  • Ασφαλή μετακίνηση των μαθητών από και προς στις σχολικές μονάδες με αποκλειστική ευθύνη και χρηματοδότηση της πολιτείας, και εντός του αστικού ιστού της πόλης του Κιλκίς.

  • Σχολείο σύγχρονο και ενιαίο για όλα τα παιδιά, που θα παρέχουν ολόπλευρη μόρφωση, χωρίς κατηγοριοποιήσεις και διαχωρισμούς. Κατάργηση των πειραματικών σχολείων που δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στη διαφοροποίηση, την κατανομή και τις μετακινήσεις των μαθητών.”

Σχολιάστε