My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

Κατάσχουν λογαριασμούς αγροτών

xrimata-louketoΕρώτηση Γεωργαντά – Σταμενίτη προς Στουρνάρα.

Τεράστιο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον αγροτικό κόσμο με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς το δημόσιο, τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ, Γ. Γεωργαντάς (Κιλκίς) και Δ. Σταμενίτης (Πέλλας), επισημαίνοντας ότι έτσι “δεν μπορεί να μην υπάρχει μια ελάχιστη προστασία στις αγροτικές οικογένειες για την αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών τους αλλά και τη λειτουργία των αγροτικών επιχειρήσεων τους”.

Η σχετική ερώτηση των δυο βουλευτών κατατέθηκε στη Βουλή προχθές Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα. Αναφερόμενοι μάλιστα στις αγροτικές επιδοτήσεις τονίζουν ότι:

-Oι αγροτικές επιδοτήσεις αποτελούν κινητήριο μοχλό για τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα και δίνουν την δυνατότητα μέσω της παραγωγής να καλυφθούν οι όποιες οφειλές.

 -O νομοθέτης παρέχει μια ελάχιστη προστασία σε καταθέσεις που αφορούν μισθούς , συντάξεις ή ασφαλιστικές παροχές τις οποίες ως ένα όριο θεωρεί ακατάσχετες (άρθρο 982 του κώδικα πολιτικής δικονομίας).

– Πρέπει μέσα στα πλαίσια της αρχής του δικαίου και της ισονομίας η προστασία αυτή να επεκταθεί και στις αγροτικές  οικογένειες.

Τέλος, οι κ. Γεωργαντάς και Σταμενίτης  ζητούν από τον υπουργό να διευθετήσει άμεσα το θέμα «…ώστε να μην κατάσχονται από τους Τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών αγροτικές επιδοτήσεις έως 5.000€;»

Σχολιάστε