My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κατάργησαν τη Γναθοχειρουργική

nosokomeio-kilkis-540x370Με ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς κάνει λόγο για “μία ακόμα πράξη στο όλο έργο της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κιλκίς” με την κατάργηση της οργανικής θέσης της Γναθοχειρουργικής.

Τονίζοντας ότι οι υπεύθυνοι “δεν μπορούν να αναζητηθούν απλά στα πρόσωπα των διοικήσεων του νοσοκομείου”, αλλά “κατ’ εξοχήν αρμόδια είναι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας”, ο σύλλογος αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής:

“Η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του Γ.Ν Κιλκίς σχετικά με την κατάργηση της οργανικής θέσης της Γναθοχειρουργικής και την μεταφορά της στο ΓΝ Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης, αποτελεί μία ακόμα πράξη στο όλο έργο της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κιλκίς.


Μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και τρία περίπου χρόνια με την σταδιακή απαξίωση ολόκληρων τμημάτων, την τραγική υποστελέχωση σε προσωπικό, τις τεράστιες ελλείψεις σε κάθε μορφής υλικό και που με την συνδρομή ψεύτικων στοιχείων σχετικά με την πληρότητα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του νοσοκομείου, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο λειτουργικό του κείσιμο. Όπως έγραψε και ο Μπρεχτ: αυτοί που μας έκαψαν τα βιβλία τώρα μας κατηγορούν για αγράμματους.

Οι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση δεν μπορούν να αναζητηθούν απλά στα πρόσωπα των διοικήσεων του νοσοκομείου. Κατ’ εξοχήν αρμόδιοι είναι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που με την πολιτική που εφαρμόζουν, έχουν σαν στόχο την πλήρη διάλυση του νοσοκομείου και στους οποίους παρέχεται βοήθεια από τους διορισμένους υπαλλήλους των διοικήσεων.

Ο μόνος που είναι αρμόδιος, δεν έχει μιλήσει ακόμα και στον οποίο ανήκει ουσιαστικά και κυριολεκτικά (μην ξεχνάμε την ιστορία και το πως δημιουργήθηκε) το νοσοκομείο του Κιλκίς είναι ο Κιλκισιώτικος λαός. Εκείνος και το προσωπικό του νοσοκομείου είναι οι μόνοι στους οποίους αξίζει συμπαράσταση σε κάθε διεκδίκηση από μια πολιτεία, της οποίας οι υπεύθυνοι αντί να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, ανερυθρίαστα προσπαθούν να ωραιοποιήσουν μια κατάσταση τριτοκοσμική, μη αναλογιζόμενοι μεγέθη και προκλήσεις.”

Σχόλια
One Response to “Κατάργησαν τη Γναθοχειρουργική”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Η καταργηση της γναθοπροσωπικης χειρουργικης κλινικης, οπως σωστοτερα λεγεται, ειναι ενα καιριο πληγμα στις παροχες υγειας απο το νοσοκομειο μας. Οταν αυτη λειτουργουσε παρειχε υψηλου επιπεδου υπηρεσιες απο χειρουργους του στοματος και του προσωπου με επιστημονες πρωτης ταξεως και που κανείς αλλος γιατρος δεν μπορουσε να προσφερει. Φανταστειτε ενα τροχαιο οπου η αμεση αντιμετωπιση στα τραυματα του προσωπου ειναι καθοριστικη και για την ιδια την ζωη του θυματος. Τωρα αυτο το περιστατικο πρεπει να παραπεμφει σε νοσοκομειο της Θεσσαλονικης, δηλαδη με σημαντικη απωλεια χρονου και που ισως αποβει μοιραια. Οι ευθυνες οσων αποφασισαν την καταργηση αυτης της κλινικης θα βαραινει τις συνειδήσεις τους…αν εχουν τετοιες βεβαιως βεβαιως!!!

Σχολιάστε