My Twitter Feed

14 Ιούλιος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σιωνίδης: Τα είπε με Λιβάνιο -

Τρίτη, 14 Ιούλιος, 2020

Ξεκινά η αναβάθμιση της Δοϊράνης -

Τρίτη, 14 Ιούλιος, 2020

ΑΝΚΙ: Ποια είναι η νέα διοίκηση -

Τρίτη, 14 Ιούλιος, 2020

«Μικρό το κακό» από τον κορωνοϊό -

Δευτέρα, 13 Ιούλιος, 2020

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Ιούλιος, 2020

Νέα σύσκεψη του ΚΚΕ στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Ιούλιος, 2020

ΝΔ: Τι κάναμε στο νομό Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Ιούλιος, 2020

Πάρτε μέτρα σε Ευζώνους-Δοϊράνη -

Δευτέρα, 13 Ιούλιος, 2020

Καστελλορίζο: Δράσεις για τα παιδιά

Εκθέσεις φωτογραφίας και γλυπτικής, μουσικές ανάπαυλες και εκπαιδευτικές δράσεις για τα παιδιά του Καστελλορίζου θα πλαισιώσουν και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» που θα πραγματοποιηθεί στο ακριτικό νησί από τις 23 έως τις 30 Αυγούστου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Αίθουσα Μεγίστης η έκθεση φωτογραφίας του Χρίστου Σιμάτου «Καστελλόριζο, εκεί που σταματάει ο χρόνος».Πρόκειται για μια συλλογή υψηλής αισθητικής, με φωτογραφίες του καλλιτέχνη από τοπία του Καστελλορίζου, με στόχο να αναδειχθεί η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του νησιού.

Για ακόμα μια χρονιά, οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τηνιδιαίτερη έκθεση γλυπτικήςτου «αγίου» του νησιούΑλέξανδρου Ζυγούρη. Μορφή ιδιαίτερη, σχεδόν ασκητική, ο Ζυγούρης έχει συνδέσει το όνομά του με το νησί εδώ και δεκαετίες, μετατρέποντάς το σε μια ζωντανή γλυπτοθήκη. Μέσα από τα έργα του καταφέρνει να αναδείξει την ουσία μακριά από οτιδήποτε περιττό, συνδυάζοντας δημιουργικά την τέχνη της γλυπτικής με την πραγματική ζωή

Κάθε χρονιά τα διαλείμματα μεταξύ των προβολών του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ «ντύνονται» με μουσικές από μικρά σχήματα με μεγάλη καλλιτεχνική αξία. Φέτος, τη μουσική επένδυση των διαλειμμάτων θα αναλάβει το ντουέτοWorldMusicEnsembleμε τονΔημήτρη Χατζιπλήςκαιτον Βασίλη Καράμαλη, που θα μεταφέρει στο Καστελλόριζο μουσικές από όλη τη Μεσόγειο.

Ενδιαφέρουσα θα είναι η διοργάνωση και για τους μικρούς Καστελλοριζιούς, αφού από τη Δευτέρα 24 έως και την Πέμπτη 27 Αυγούστουκαι σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, τα παιδιά του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να μεταποιήσουνανακυκλώσιμα υλικάκαι να κατασκευάσουν φιγούρες Καραγκιόζη.

Ο Θίασος Σκιών του Αλέξανδρου Μελισσηνού θα χαρίσει άφθονο γέλιο στους μικρούς μας φίλους με τις παραστάσεις «O Καραγκιόζης και το στοιχειωμένο δέντρο», «O Kαραγκιόζης στη θάλασσα», «Ο Καραγκιόζης στο νησί του Κύκλωπα» και «O Kαραγκιόζης στην εποχή των δεινοσαύρων».

Όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ, ο πολυβραβευμένος εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης ΡομπέρτοΚάλιτς θα αναζητήσει μέσω των μαθημάτωντου τον επόμενο πρωταθλητή καταδύσεων!

Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα και η παρακολούθηση όλων των εικαστικώνδρωμένων του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» είναι δωρεάν.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.),  μαζί με την EcransdesMondes (Παρίσι) και τον ΣύνδεσμοΑναβίωσης Καστελλορίζου (Σίδνεϋ), τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΥΠΕΞ), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Μεγίστης, των Πρεσβειών της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ και έχει την ευγενική υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, τηςΓενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,  της ΕΡΤ και του ΕΚΟΜΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.beyondborders.gr ή να επικοινωνήστε με το Φεστιβάλ στη διεύθυνση info@beyondborders.gr 

Δείτε το διαφημιστικό σποτ του 5ου «Πέρα από τα Σύνορα» 2020 στο https://youtu.be/Y4uL-_qVWrwκαι ένα σύντομο φιλμ με στιγμιότυπα από την περσινή διοργάνωση στο https://youtu.be/ZWDvx-7VMEE

Στιγμιότυπα από συναυλίες μπορείτε να δείτε στο  https://youtu.be/YULj3nnMQHw, καθώς και το trailer του ντοκιμαντέρ στο  https://youtu.be/_xp0nlZcByc.

Σχολιάστε