My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

“Καμπανάκι” για τις συνέπειες

Με θέμα την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, πραγματοποίησε ομιλία στη Βουλή η Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα εξής ζητήματα:

  • Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό επισημαίνοντας ότι απαιτούνται: πλήρης υγειονομική κάλυψη προσφύγων και μεταναστών, προσλήψεις γιατρών για όλες τις δομές, προγράμματα ένταξης και αποσυμφόρηση των νησιών, ποσόστωση κατανομής σε όλη την Ελλάδα.
  • Στην επιτυχή αντιμετώπιση του πρώτου κύματος επιδημικής έξαρσης του covid-19 που όμως οφείλει να συνοδευτεί από πραγματική και μόνιμου χαρακτήρα επένδυση στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
  • Στη διάθεση αναλυτικών στοιχείων από το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με τη διαχείριση των δωρεών, εφόσον δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση για σύσταση διακομματικής επιτροπής.
  • Στον ελλειμματικό σχεδιασμό του ΕΣΥ κατά την έξαρση της πανδημίας (διαχείριση – έλεγχος ύποπτων περιστατικών, μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού από τις πρωτοβάθμιες δομές προς τα νοσοκομεία, διαχείριση δωρεών κ.α.) με στόχο την καλύτερη προετοιμασία ενόψει δεύτερου κύματος του covid-19.
  • Στον κίνδυνο επιστροφής των εργολάβων σε εστίαση, φύλαξη και καθαριότητα στα νοσοκομεία.

Τέλος, η βουλεύτρια ζήτησε από την Κυβέρνηση να στηρίξει το “Σχέδιο Κόστα-Ρίκα” του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που προτείνει τη δημιουργία ενός παγκόσμιου φορέα που θα εξαγοράσει πατέντες και θα τις διαθέτει δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο, προκειμένου να παραχθούν έγκαιρα και σε προσιτές τιμές φάρμακα και εμβόλια για τον κορονοϊό.

Σχολιάστε