My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Καμιά εφεδρεία στους δήμους του νομού Κιλκίς

Δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της περασμένης Κυριακής επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του ΚΙΛΚΙΣ24 για το πρόβλημα της διαθεσιμότητας εργαζομένων στους δήμους του νομού μας. Πράγματι, γράφαμε το περασμένο Σάββατο (Οι δήμοι του νομού Κιλκίς έστειλαν τις λίστες εφεδρείας) ότι οι δήμοι Κιλκίς και Παιονίας δεν αντιμετωπίζουν – σ` αυτή τη φάση, τουλάχιστον – τέτοιο θέμα. Το ίδιο αναφέρει κι η “Μακεδονία”, ως εξής:

“Στο νομό Κιλκίς, στον ομώνυμο δήμο είχαν απαριθμήσει αρχικά περί τους 22 υπαλλήλους, που υπάγονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Στη συνέχεια, έπειτα από νέα ενδελεχή καταγραφή και αφού εξαιρέθηκαν όσοι εκ του νόμου αποκλείονται του μέτρου, ο τελικός αριθμός κατήλθε στους εννέα, οπότε ο δήμος εξαιρείται. Επτά υπαλλήλους ΔΕ ΙΔΑΧ διαθέτει ο δήμος Παιονίας σύμφωνα με τον δήμαρχο Θανάση Λαπόρδα και συνεπώς και αυτός εξαιρείται.”

Σε ό,τι αφορά τους 38 συνολικά δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, το μέτρο της διαθεσιμότητας φαίνεται πως θίγει σε αυτή τη φάση, μόλις έξι, εκ των οποίων οι τέσσερις ανήκουν στο νομό Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τους δήμους Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου, Καλαμαριάς, Παύλου Μελά, καθώς και αυτούς της Κατερίνης και της Βέροιας. Οι υπόλοιποι 32 εξαιρούνται του μέτρου καθώς τα αριθμητικά δεδομένα δεν πληρούν τις σωρευμένες προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Ο πόλεμος μεταξύ υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αιρετών και εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, που έχει ξεσπάσει με αφορμή το μέτρο της διαθεσιμότητας, αφορά συνολικά 27.000 υπαλλήλων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Εξ αυτών, οι 2.000 σχεδιάζεται να απομακρυνθούν έως το τέλος του χρόνου και οι υπόλοιποι μέσα στο 2013. Σημαντικό μέρος αυτής της μισθολογικής «ελάφρυνσης» του δημοσίου θα πέσει στις πλάτες της αυτοδιοίκησης, γεγονός που έχει οδηγήσει τους αιρετούς σε «αντάρτικο» και ανυπακοή, τους δε εργαζόμενους σε διαρκείς κινητοποιήσεις. Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη ότι η διαθεσιμότητα δεν συνεπάγεται απόλυση, μεγάλη μερίδα δημάρχων και περιφερειαρχών, πιεζόμενοι και από τους εργαζόμενους, αρνούνται να στείλουν τις σχετικές καταστάσεις, ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο. Εξαιτίας αυτού κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει με ασφάλεια πόσους από τους εργαζόμενους αφορά το μέτρο της διαθεσιμότητας, καθώς τα κριτήρια και οι εξαιρέσεις που έχουν θεσπιστεί έχουν προκαλέσει ποικίλες ερμηνείες και συγχύσεις, σημειώνει η «ΜτΚ».
Σχολιάστε