My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Καλώς ήρθαμε!

 

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης (ΚΙΛΚΙΣ 24)

Στο Διαδίκτυο βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες το νέο ενημερωτικό site για το νομό Κιλκίς, το οποίο ήδη επισκευτήκατε. Με το “κλικ” σας αυτό πήρατε μια εικόνα απ` ότι θέλουμε να φτιάξουμε στον ακόμα σχετικά νέο αυτό χώρο ενημέρωσης κι επικοινωνίας, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν στο μέλλον, εφ` όσον κι η τοπική μας κοινωνία ενθαρύνει την προσπάθεια.

Στόχος μας είναι ν` αναδείξουμε την τοπική επικαιρότητα κι ότι άλλο σημαντικό συμβαίνει στον ταλαίπωρο τόπο μας, κι αφορά άμεσα τις “φτωχές μας ζωές”, έτσι όπως μας τις κατάντησαν. Όμως, εξ` ίσου σημαντικό μ` αυτό, φρονούμε ότι είναι κι ο σχολιασμός της επικαιρότητας μέσω αναρτήσεων από συντάκτες και, κυρίως, αναγνώστες. Κι ευτυχώς γι` αυτό το τελευταίο – που στις μέρες μας θεωρείται πια καταλυτικό για την συλλογική έκφραση μιας κοινωνίας – η τεχνολογία που έχουμε στη διάθεσή μας, προσφέρεται απόλυτα. Στο χέρι μας είναι, λοιπόν, όλοι μαζί να την χρησιμοποιήσουμε.

Εκτός, όμως, απ` τους αναγνώστες-σχολιαστές πιστεύουμε και στους αναγνώστες-ανταποκριτές. Στους ευαίσθητους κι ενεργούς πολίτες, που κοινοποιούν το ζήτημα που απασχολεί τους ίδιους ή τον τόπο γενικότερα. Κι είναι πια παγκοίνως αποδεδειγμένο κι αποδεκτό ότι οι πιο “ζουμερές” ειδήσεις και ρεπορτάζ προέρχονται απ` αυτού του είδους τις δημόσιες παρεμβάσεις. Τους θέλουμε, λοιπόν, συνεργάτες αυτούς τους συντοπίτες.

Στη μικρή κοινωνία που ζούμε γνωριζόμαστε χρόνια κι έχουμε κατανοήσει καλά πως λειτουργούν οι σχέσεις, τα συμφέροντα, οι διαπλοκές. Ο γράφων είναι απ` αυτούς που πιστεύει ότι σε κοινωνίες σαν τη δική μας οι σχέσεις αλληλεξάρτησης είναι εξαιρετικά μεγαλύτερες απ` ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα. Απλώς, εδώ σε μας τα συμφέροντα που διακυβέβονται μέσα απ` αυτές τις σχέσεις κινούνται στην μικροκλίμακα της “επαρχιώτικης εγκατάλειψής” μας.δηλαδή, που δεν αρκούνται στην κατανάλωση της είδησης αλλά συνδιαμορφώνουν την επικαιρότητα με παρεμβάσεις τους, που έτσι κι αλλιώς έχει αποδειχθεί ότι είναι απείρως ουσιαστικότερες και τελικά αποδοτικότερες απ` ότι έρχεται στην ειδησεογραφική επιφάνεια μέσα απ` αυτό που αποφασίζουν να δημοσιοποιήσουν φορείς, πρόσωπα, ακόμα και οι πάσης φύσεως λειτουργοί του τύπου.

Μήπως, λοιπόν, είναι ώρα να υπερβούμε αυτές τις “παιδικές ασθένειες” της ενασχόλησης με τα κοινά, είτε παράγουμε είτε αναδεικνύουμε δημοσιότητα; Νομίζουμε, ναι, λέμε εμείς. Κι είμαστε βέβαιοι ότι μαζί μας συμφωνούν κι όλοι οι πολίτες, οι οποίοι έχουν καταλάβει καλύτερα απ` πάσης φύσεως “εκπροσώπους” τους ότι μπήκαμε σε μια νέα εποχή, στην οποία είναι αδύνατο να εργαστούμε για την επιβίωση, χρησιμοποιώντας τα ίδια παλιά φθαρμένα εργαλεία.

Στα χρόνια που ζούμε οφείλουμε να τα λέμε έξω απ` τα δόντια. Χωρίς εισαγωγικά. Ο κόσμος θέλει αλήθειες κι αδιαφορεί για το ποιόν μπορεί να θίξουν. Ε, λοιπόν, τί θα κάνουμε εμείς κι εσείς; Θα χαϊδεύουμε τις εκάστοτε εξουσίες ή αν μπορούμε θα τις ξεσκίζουμε; Η απάντηση προσεχώς, απ` όλους μας, στο kilkis24.gr. Καλώς ήρθαμε!

Σχόλια
3 Σχόλια to “Καλώς ήρθαμε!”
 1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

  ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ….ΚΑΛΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.
  Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΤΩΡΑ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ, ΝΕΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ.
  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.

 2. Ο/Η admin λέει:

  Γειά σου φίλε Λούκυ. Νά `ξερες πόσο χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω στο Διαδίκτυο! Να `ξερες πόσο μου `λειψες! Το πνεύμα σου, οι σκέψεις σου, οι απόψεις σου. “Μαζί θα προχωρήσουμε”, που `λεγε κάποτε κι ο Αντρέας! Αλλά τώρα, έχεις δίκαιο, μπήκαμε πλέον στην μετα-μεταπολίτευση, και θα πρέπει να βρούμε νέους ηγέτες να επικαλούμαστε. Μ’όνο γι` αυτό, όμως. Όχι για να τους εμπιστευόμαστε τυφλά, όπως κάναμε με πολλούς μέχρι τώρα. Καλώς ήλθες στη παρέα Λούκυ, που κάθε μέρα συνεχώς μεγαλώνει…
  Γιάννης

 3. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

  Καλώς σας βρίσκω λοιπόν. Οι λευκές πολιτικές επιταγές ΤΕΛΟΣ, αγαπητέ Γιάννη. Οχι πια στους επαγγελματίες πολιτικούς. Όπως όλες οι τέχνες και η πολιτική είναι μία μορφή τέχνης, όμως αυτή της προσφοράς για το γενικό καλό. Ερασιτέχνες ναί . Εραστές της τέχνης τους είναι αυτοί που παθιάζονται στο σκοπό της δημιουργίας και της συμμετοχής στην αμφίδρομη χαρά. Αυτούς να ψάξουμε λοιπόν.

Σχολιάστε